30

българка

преди 2 години

ТОВА Е ХУБАВО- ПАЗАРА И ТЪРСЕНЕТО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА ОСТАНЕ В БИЗНЕСА ! А ТО КАКВО БЕ -ВСЯКО МАЗЕ И ГАРАЖ-КАФЕ НА ВСЯКА УЛИЦА 3 КРЪЧМИ.. ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ ОТ ДАЛАВЕРА И НИКОЙ НОРМАЛНО НЕ РАБОТИ! СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАТО НЯМА КЛИЕНТИ НАМАЛИ ЦЕНАТА ИЛИ ТУРИ КЛЮЧА И ЗАТВАРЯЙ КЕПЕНЦИТЕ ТА ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ,,НОЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО..

29

Лллл

преди 2 години

Има затворили заведения . Вярно е . Но които работят са вдигнали цените до небесата .

28

Digger

преди 2 години

Oтлична гарсионера на една двойка за 450лв.??? Отлична ама гарсониера!!! И за 450 лева??? Докато има селтици ще има келепир!!!

27

От 15 до оня другия

преди 2 години

"И с какво се забавляват?" - "Забавление" е плаващ термин и за различните хора означава различни неща. За теб може да е забавление да трошиш пари насам-натам, но за мен е нещо съмсем различно. Работя от 17 годишен и вече имам над 15 години стаж в над 15 фирми. Забавление за мен е да се запозная с нови хора и да работим заедно. Дали ще зидам стена, ще работя в хотел или ще съм акаунт мениджър в IT фирма е ирелевантно. Забавлявам се винаги където и да се намирам каквото и да правя. Дори и сега.

26

До От 15 до 16 и 17

преди 2 години

И с какво се забавляват? След като си платят квартира, консумативи и храна не им остава много за тн забавления от теб. Или зяпане на звездите е забавление

25

Ами

преди 2 години

Ами то София е само кафенета и заведния.Бях скоро до Турция,не можеш едно кафе да намериш.А за сива икономика и укриване пък са специалисти.Проверете им сметките и имотите,ако нямаше "келепир" нямаше да работят.

24

Незнам ..

преди 2 години

Ние сме младо семейство специалисти и всички покрай нас са със същия статус. Нито едно семейство от познатите ни няма няма доход под 5000 лева. Някои са и с доста по висок . Аз съм с високоплатена професия, но работя и на хонорар по проекти за международна фирма и собствен бизнес започвам.. Не мога дори и да разбера хора без амбиции, мрънкящи и оплакващи се само ....

23

Факт

преди 2 години

Поразходих се по чужбина последните месеци. Навсякъде е така и по - лошо даже . В Лондон по най- големите търговски улици , където преди години е било буквално невъзможно да се намери търговска площ или офис....сега е пълно с обяви "отдава се под наем"

22

Анонимен

преди 2 години

малко е

21

мак

преди 2 години

Животът поскъпна за всички, защо кръчмарите смятат, че са по-специални и искат по-специално отношение? На всеки 5м кръчма не е ли предостатъчно, по-скоро прекалено? Един индивид съветваше да отглеждаме овце, демек - вие защо не смените занаята, като този не ви е озгоден?

20

Анонимен

преди 2 години

Абе как млади хора в София ще живеят с 800-900 лв. бе, ти чуваш ли се ? Това, че ти си балък и взимаш само 450 лв. наем не значи, че 900 лв. е достатъчен доход за млад човек в София.

19

От 15 до 16 и 17

преди 2 години

Очевидно и двамата живееха заедно. За двама разумни младежа до 22 години ~1600-2000 са достатъчни особено, ако възнамеряват да учат. Смешно е, че повечето хора гледат само цифрите от 500 символа коментар единственото, което обсъдихте е е колко взимат. Заради това и младежите в България са напушени и надрусани по паркове и заведения, а киргизите бачкат и се забавляват. А относно наемите.. Те са изкуствено надути от провинциалисти. Аз в Младост давам отлична гарсионера на една двойка за 450лв.

18

Анонимен

преди 2 години

Не работят, ама взеха помощи от държавата. А има хиляди хора, които изгубиха работата си и на тях нищо. Тъй че пудела на Боко да не реве по медиите. Стига им толкова помощи. В края на краищата никой не е абонирани да е кръчмар, да си търсят друга работа

17

Анонимен

преди 2 години

Затваряй и на картофите!

16

Анонимен

преди 2 години

15, ти се изцепи. 800 лв заплата в София, на квартира и живееш нормално?! Я пак. Пич, че то само квартирата е толкова, за режийти не говоря, а пък за храна и транспорт, уха! Та викаш в София на 800 лв? Тия под моста ли спят? Или са 10 човека сърдели в Дружба?

15

AAA до 15

преди 2 години

Взимат по 800-900 и си живеят нормално??? на квартира. Лек ти наред ли си? Какво му е нормалното на 800.900 кинта? Квартира, храна сметки и това е цялата заплата, ако стигне изобщо. Да не говорим за наем за цял апартамент. В БГ е по зле и от Африка.

14

Анонимен

преди 2 години

"Хората избягват да работят в нашия бранш заради пандемията. Затова усилено се внася работна ръка от Киргизстан." - запознах се с двама 18-22 годишни киргизи в метрото преди месец. Работят в KFC на Гарибалди. Взимат по 800-900 заплата и си живеят нормално на квартира. В България родителите не учат децата си да работят. Преди 15 години по тези заведения беше пълно с 17-22 годишни усмихнати българчета. Но днешните млади гледат от мързеливите си родители и нямат разбиране за градеж на общество.

13

Анонимен

преди 2 години

Лъжа в моя град са се увеличили заведенията!

12

35 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА

преди 2 години

на проф. Александър Костев (1869 - 1986)- Царският съветник с марксистка ориентация. Съветник по образователните и културните въпроси на Цар Фердинанд Първи (1895 - 1916). Член на БКП от 1919 г. до смъртта си през 1986 г. Народен представител в периода 1946 - 1960 г. Професор по съвременен български език в Софийския университет от 1921 г. Близък съратник на Владимир Ленин, агент на Болшевишката селска работническа партия в периода 1900 - 1917 г. Почива през 1986 г. на 117 -годишна възраст

11

Алекс

преди 2 години

Този за какво пак реве?Ограниченията паднаха.Работи и печели.