38

777

преди 2 години

При нарушаване на договор следват санкции. Или пак ще наведем глава??? Гадините трябва да бъдат премахнати, а те са много!!!

37

До#32

преди 2 години

И ние сме си платили газа до декември!! И какво от това!? Схващаш ли бе тикво куха??

36

Беновска пита

преди 2 години

А как спряха доставките за България,въпреки ДОГОВОРИТЕ?? Спирай газа през тръбата на Турски поток и си гледай сеира!! Схващаш ли бе тикво куха??

35

Анонимен

преди 2 години

Демафиятизациа на България трябва спешно !

34

Анонимен

преди 2 години

Киретоо-тъпотоо и Кокорчо ни показаха , че от лошото имало по лошо !

33

Анонимен

преди 2 години

Само неразбрах що тока ще поскъпне? Той как зависи от газа? Тук има нещо гнило. Я Кире вади рублите и плащай.

32

ХА

преди 2 години

И 'ко п'райм ся?Дори и да се намери решение, ще стане като с тока,АЕЦа на печалба 800 милиона,а у нас цените хвръкнаха,даже помощи за бизнеса раздават,заради скъпия ток.Държавата си го предмета от единия крачол в другия,а хората все по бедни.

31

Анонимен

преди 2 години

И само заради някакви рубли ще ни изплющят с камшика ???? :( То бива бива вярност на ЕС и НАТО ама чак пък толкова...?

30

Анонимен

преди 2 години

Колко глупости прочетох, чак не ми се вярва. Първо дружествата са две и договорите са два. Няма как Булгартрансгаз да спре изпълнение на договор при положение, че има проблем между Газпром и Булгаргаз. Ето ви по *** битов пример: ако работодателя не ти плати заплатата не значи, че можеш да спреш да си плащаш кабеларката. Ако искаш съдиш работодателя, но спреш ли кабелрката, те съдят теб. Толкова с глупостите ви за спиране на транзита.

29

Много првилно

преди 2 години

Сърбите са си платили транзита, да договорят сега и газа с друг производител. Което търсиме и ние.

28

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Този ,който е писал статията е един обидно смешен човечец,който със сигурност няма Българско образование,а некакво синайско еврео-харабийско. Не може да се каже "газа",защото думичката "газ",поне в Българският Свят Език стои в женски род. Редно е да се каже "ГАЗТА". САМО ЦСКА !

27

Анонимен

преди 2 години

авария бе...чакаме специалисти...ние какво сме виновни,че аварирал

26

Анонимен

преди 2 години

хахаха,много разбирачи тука щтелисме да спираме транзита за трети страни и да го ползваме за нас няма по голими просстаци от вас

25

Анонимен

преди 2 години

До Глуп, то не режеш нищо, след като едната страна от договора не го спазва, нема никаква причина другата страна да се прави на изрядна, арбитраж и това е.

24

Док

преди 2 години

Нямало как...що? Спирате транзита и започвате да нагнетявате газ в Чирен докато Путин не се усети и не спре съвсем газта. Щом той си нарушава договорите, защо ние да ги спазваме?

23

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен, газа се предплаща чрез авансови плащания на база авансови плащания по потрблението на предходния месец, казаха ти авансовите плащания дължащи се в април месец са направени, това са аванси, които касаят доставките в следващия месец, конкретно май

22

Глуп

преди 2 години

Аве я стига глупости то на комшията не можеш да резнеш тръбите за парно за вода или кабела на тока вие ми говорите врели не кипели

21

Анонимен

преди 2 години

24 не знам от къде си чул, че сме платили за май? Не сме. Плащането е до края на април. Казаха го от МС още преди 2 месеца. За май месец имаме газ от Чирен. За около месец, но не цял, гарантирано. И после... или се правим на австрийци и немци или сме американци от времето на гражданската им война. Вие избирате!

20

Анонимен

преди 2 години

22 за договор чувал ли си? А за неустойки и съдебни дела при неспазването му? Ако не си питай Христо Иванов, той би трябвало да знае какво ще ни се случи ако спрем газа за Сърбия при платени транзитен такси! Ако не него, питай правосъдната министърка, тя много ги разбира закононарушенията и е е върл радетел за спазването на закона! Давай, питай!

19

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 21, газа се предплаща, България е извършила всички плащания до момента изрядно в т.ч. и за месец май, руската страна нарушава договора, редно е в такъв случай да се отреже и транзита на Газпром, защото няма гаранции, че те ще ни платят за транзита, след като вече се отказват от действащия договор