38

Дилбер Танас

преди 2 години

Да споменем един друг виден македонец. На който клуб трябва да направите. Той дълго време обикалял из голямата македонска земя. Да търси историята на народа си. Говорил с много хора по села и паланки. Минал из всички манастири, прочел книгите. И написал най-накрая историята на Македонския народ. Има я в оригинал в хилендарския манастир. Малка книжчица"История славянобългарска" се казва. Поздрави от Паисий от Пирин/Банско.

37

Дилбер Танас

преди 2 години

Историята е факт, не се измисля и съчинява. Или я вземаш или не. Ванчо беше защитник на населението 66г. Като единствен лидер на ВМРО. За свободата и вашата автономия, даде целият си живот. Най близки роднини не пажали. Беше готов и с дявола да се съюзи за да освободи подтиснатото население. Уби сръбския крал Караджорджевич и мръсника Прелич. Влизал е в съюз с албанци,косовари и хървати с обща една цел. Да преговарял е и с фашисти и нацисти също. В историята има и черни забрадки и много кръв.

36

Дилбер Танас

преди 2 години

Скъпи роднини. Имам братчеди в Крива Паланка, та затова така почвам. Историята не е пица или торта. Не можеш да взимаш парчета, които ти харесват - без кашкавал и лук или с повече шоколад. Турското и Византийско робство хич не ни харесват. Брато убииствените войни във ВМРО- също. Иван Михайлов и на нас не ни харесва много, че е бил за обединение и автономия на 3те Македонски дяла, Но с ПРЕОБЛАДАВАЩ БЪЛГАРСКИ ЕЛЕМЕНТ. Както той казва, аз съм Българин от Македония.

35

може може

преди 2 години

До Гоце ДелчевВсичко може!На бялото да викаш черно му казват политика!

34

Анонимен

преди 2 години

Иван Михайлов помага за убийството на югославския крал 1934 г.. но преди това Югославия, Румъния, Гърция и Турция склщчват съюз да си поделят България. Германия му помагат за атентата, защото Франция и Югославия сключват съюз и за подялба на Германия и Унгария ако почне война.

33

Касандар Македон

преди 2 години

Требаше да го крстите клуб "Две червени" и немаше да има проблем!

32

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 20 Иван Михайлов е българин родом от Щип, отказва да стане сръбски шионин и сърбите го уволняват от общината в Щип. Лежи в завтора където е пребиван, после го пускат но той бяга в България и оглавява ВМРО. След като царя забранява партиите и ВМРО, бяга в Италия и после се връща когато царя се сближава с Хитлер. Опитва се да обяви независима Македония след 1944 г. но Англия и САЩ му отказват военна помощ и пак се спасява в Италия.

31

Анонимен

преди 2 години

Проучване в Германия: Българинът работи 40 минути за литър бензинЗа този ли ЕС слате вето?

30

татар-сеирджия

преди 2 години

Вечно вето за юголюбовниците!

29

анаЛизатор

преди 2 години

Македонизма и омразата към България се хранят отвън от ОМО Илинден в САЩ и Австралия и тайно от Сърбия и Гърция.

28

Ванче Михайлов

преди 2 години

"Со кротце, со благо и со малко кютек."БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ ВЕТОТО !!!!

27

Гоце Делчев

преди 2 години

Всичко ще си дойде на мястото, но трябва време и натиск. В РСМ много добре знаят какво се очаква от тях. Когато престанат да пишат в учебниците си че българите са татари и фашисти и престанат да крадат от общата ни история тогава могат да очакват от нас подкрепа за ЕС. Не може хора, които преживе са казвали и са писали че са българи те след смъртта им да ги наричат северомакедонци защото така им изнася.

26

Румен Радев

преди 2 години

Кражба на история и култура,език на омразата,горене на български нац. знамена, незачитане на подписания договор между РСМ и БЪЛГАРИЯ,квалификацията,че РБ е фашистка страна,а българите необразовани и диви татарски племена-това са само част от причините да не се дава право на РСМ за начало на преговори за членство в ЕС.ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!!!

25

Анонимен

преди 2 години

Какви действия може да готвят тези ненормалници?

24

Ветото ПРОДЪЛЖАВА

преди 2 години

На Макрон изобщо няма да му е до циркаджиите от северен шиптъристан. Както се казва изтърваха питомното/юни 2022/ и ще гонят дивото. Отново ги очаква 30 години самота и безвремие в ромският резерват.

23

елементарно Уотсън

преди 2 години

Май трябва България да предложи да се разделят РСМакедония и Албания в преговорния процес. Има шанс това да вразуми малко северомакедонците.Ако ли не , остават си там, а Албанците влизат в ЕС.

22

Майтап Уили

преди 2 години

Изпитана северомакедонска рецепта на шеф Манчев:Слагаш две павета да врат и една северомакедонска глава.Един час,след като паветата омекнат и главата е...готова.

21

български избирател

преди 2 години

Стига с тия Пендаровски,Ковачевски и други тем подобни зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!

20

Гоце Делчев

преди 2 години

След като изтърваха влака за кандидатстване в ЕС,севернитемакета сега чинно ще си чакат,пък ако трябва и още четвърт век,докато не вденат,както стана в спора им с Гърция.А за да вденат севернитемакета понякога и четвърт век не стига..

19

Ванче Михайлов

преди 2 години

РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.....и тогава ще им се стъжни!Защото в РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснаха втори официален език албански,се сещаме какво ги чака! А и то си е напълно заслужено!