11

Богомил

преди 2 години

Археология, палео-лингвистика, антропология и ДНК-анализи, фолклор, носии, традиции и празници, обичаи и т.н. всичко доказва, че ние сме траки. Няма славяни дошли от Припятските блата(Чернобил). Всъщност първите славяни са траките гети, пише Теофилакт Симоката през 7-ми век. Много по-късно и други народи приемат това име, като последни са "руснаците", които са угрофини и тюрки и много малко траки и Венето. Руснаците само говорят с българска, славянска лексика, след 8-вековно българско влияние.

10

до 1 и 2

преди 2 години

Бе ти специално за едеот ли си учил,или просто ти идва отвътре!?

9

Сандо

преди 2 години

това от на Черепа колекцията ли е?

8

Курти

преди 2 години

Ако към изложбата поставим и един Правец 82, ще е Клизма за руснаците.

7

Анонимен

преди 2 години

Това, което е заварил Аспарух не са били "славяни" а това, което е останало оттракийските племена. А вие си вярвайте на това, което сте чели и видяли от соцучебниците и филми писани и правени под давлението на чужди интереси.

6

Анонимен

преди 2 години

Това "славяните" а от там и панславизма е измислица на руснаците през 16 век.Пращали са емисари по манастирите на западните Балкани, да сътворяват какви лине истории за несъществуващи княжества и гербовете им. А самите Руснаци се изживяваткато наследници на Източната римска империя и пазители на православието.

5

Знаещ до 1 и 2

преди 2 години

Вие от македонците ли вземате пример как пренаписват историята ?

4

Пич

преди 2 години

До анонимните по-долу: а Максимин Тракиецът какъв викате е бил и за какъв се е смятал? Защото докато е бил император точно така е изписвал името си на латински.

3

Анонимен

преди 2 години

а на украйнските що няма? те спасяват цял свят от руската агресия!

2

Анонимен

преди 2 години

Лъжат ви, няма такова нещо "траки" и не е имало изобщо, а Румъния, Гърция,Македония, са изкуствено създадени държави на Балканите през 18 век.

1

Анонимен

преди 2 години

Такава нация "траки", не е съществувала изобщо на Балканите, а е измислена през 19 век и е наложена в България през 1976 година! Коренното население на Балканите са били славянските племена и малко унгарци, заселили се през 9 в. и 10 век в най-северозападните части на Балканите, в бившата българска област - Седмиградско, преименувана на "Трансилвания" края на 18 век.