22

Анонимен

преди 2 години

Безкомпромисно и безапелационно да останат и хартиените рецепти както е навсякъде по света. Никой министър на здравето България няма право да ограничава лекарите да практикуват професията си , както и пациентите да получават лекарска помощ.Аптекарите да архивират рецептите ,лекарите имат друга работа-да лекуват.

21

Аз промяната

преди 2 години

За хартиената рецепта съм и за бюлетините вижда се ясно и никой не може да ти ограби гласът и данните

20

баба мара

преди 2 години

каква е тази електронна рецепта след като на 3 месеца трябва да се ходи приличния лекар и да се плаща 3 лева значи от село трябва да се върна в софиязаради лекарствата такава порнография не съм виждала

19

Анонимен

преди 2 години

Едно против и от мен.

18

мак

преди 2 години

До Анонимен17. Вижте статия "Всичкии рецепти онлайн, а ако спре тока?". Какво говори Костов от асоц. на собственицитена аптеките. За "полезното" инфо, което се трупа за пациентите - здравно досие, лекарства, изследвания.

17

Анонимен

преди 2 години

Кой ви излъга , че аптекарите ще имат достъп до здр авната ви информация? Аптеката има достъп само до рецептата. Така е в цяла западна и Северна Европа.

16

Анонимен

преди 2 години

Единственото което трябва да се промени е краснописа на лекарите. Иначе всичко си ОК с хартиените. Бързо, просто, пациета може винаги да си види рецептата и да направи справка какво му е предписано...хартиената рецепта не зависи от ток, интернет, база от данни, обновявяване на софтуери и видоуси и прочие простотии.

15

Анонимен

преди 2 години

Това е само началото.След това ще почнат да предписват и електронни лекарства.

14

Анонимен

преди 2 години

Георгиева не разбира, че точно това е целта - да няма никакво лично пространство и всеки с четящо устройство ще знае дали имаш хемороиди, гъбички, кога си правила аборт и т.н.

13

пациент

преди 2 години

Аз не искам всеки аптекар да има достъп до личните ми данни!

12

мак

преди 2 години

Казвам на глас егн в аптеката. И таз добра. Може и за какви болести ми трябва лекарството, нека знаят на опашката, какво толкоз. Да търся лична карта пък отнема време. Защо не останат 2 вида рецепти? На кого пречи хартиената? А когато стане срив, както в пощите сега, какво ще чиним?

11

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8А ходенето на лекар за електронна рецепна мая няма да се отмени.

10

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8Само електронна ии е в Македония? Защото тук става въпрос за само електронна.

9

do 16

преди 2 години

Да Отиваш на лекар не личен някои си и 120 минути чете приказка лекаря какво ти има.и чакаи да е излекува,отиваш в аптеката и лекаря е забравил да ти пусне електронната рецепта докато чакаш,си ритнал къмбанат.Ситуация 2 забрил си от коя дата и е рецептата и се почва едно ровене,в България през ден се ходи на лекар. Рецепти 301 и така за 2 години успешни 90 % умрели

8

Анонимен

преди 2 години

Защо трябва да се хаби хартия?В Македония имат електронна рецепта от години и никой не се оплаква.Даже са доволни.Проблема им е друг за хартиената рецепта и рецептурните книжки.Пациетите са свикнали да досаждат на лекарите и да си говорят пред кабинетите,а лекарите да приберат едното левче.

7

един

преди 2 години

Защо фармацевтите искат да имат достъп до здравните досиета на хората и освен предписаните лекарства да виждат резултати от изследвания, прегледи, хоспитализации, диагнози? Това е строго конфиденциална документация с която може да се злоупотребява, особено в по-малките населени места

6

Анонимен

преди 2 години

До сара 5Ех, като сложим електронна рецепта, всичко в здравеопазването ще се уреди тутакси. Само това ни липсва наистина, за да сме на шест. Много ще сме модерни и напредничави. Какво пречи да се ползва двата варианта - електронен и хартиен? Нещо ще ни се срути реномето на хай-левъл?

5

сара

преди 2 години

Ей такива лекари и пациенти ще ни дърпат все надиолу и няма да се доредим до прогрес в здравеопазването.

4

Анонимен

преди 2 години

Като си кажа ЕГН и като имам 5 рецепти различни, ще трябва ли да им изброявам и лекарствата, които искам, за да се ориентират? А мислят ли, че не всеки си знае изписаните лекарства наизуст?

3

анонимен

преди 2 години

НЕ НА ЕЛЕКТРОНИКАТА,АЗ НЕ СЪМ РОБОТ