38

Гоче

преди 2 години

Миньорската стачка в Мини Марица изток която Тренчев продаде на боко за коли и гориво месечно. От тогава сте зависими.

37

Анонимен

преди 2 години

До Пешо абе пън , ти вършиш толкова работа , и тоя дето ти работодател дано свие цирка плиткоумник

36

Joko

преди 2 години

Таогава минималната пенсия колко ще бъде или ни пускате като горещ картоф.....

35

Promo

преди 2 години

Боко им даваше пари - 12 г синдикално мълчание, сега се сетиха за заплати

34

Търгаш

преди 2 години

Не може, казва Кокорчо, мадам Лорелай му приглася, а Киро *** мълчи и гледа тъпо. Ако вземат да вдигат заплати, какво ще остане за крадене? Пък и имат поет ангажимент към работодателите си Прокопиев, Ковачки и други айдуци минималната заплата да е 350?.

33

Пешо

преди 2 години

Минимум 1000лв минимална заплата, на който работодател не му изнася да си събира багажа и да приключва, ще са работодатели тези, които могат да заплащат адекватно на работниците си.

32

Анонимен

преди 2 години

При нас от 2009 година заплатите не са вдигани. Само на тези на минималната заплата се вдигат заплатите. Това е държавно предприятие, което внася пари в бюджета и се самоиздържа.

31

Анонимен

преди 2 години

Нали се сещате, че ако минималната заплата е между 840 и 1000 лева, то средната ще надскочи 2000 лева и пак минималната ще е под половината от средната? При това тук може да се намеси и второто изискване - минималната да не е по-малка от 60% от медианната заплата, ако не тази година, то след година-две.

30

Анонимен

преди 2 години

Основна грешка е съществуването на минималната пенсия, както и на максималната пенсия. Това води до осигуряване на минималната заплата и е бoмба със закъснител за сега работещите.

29

Ккк

преди 2 години

Само се говори но нищо не се прави! Аз лично работя в държавно предприятие и мога да кажа че на куцо и сакато от времето на герб само се вдигаха заплатите и то не с малко . Синдикатите са на щат и казват всеки да се оправя както може, тогава за какво въобще плащаме членски внос?

28

Гацо Бацо

преди 2 години

Че, какви синдикати има в България ?Да нИ покажат по тИлИвизията би казал Камен Донев за такива !

27

Стига солидарност!

преди 2 години

Солидарността в здравеопазването и песнионната система е в полза на нищоставащите и нищоправещите! Време е всеки да има индивидуални партиди! От там насетне всеки си прави сметката дали ще взема заплата под масата! Хайде у лЕво!

26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26, добро начало. От мен добавям пенсията да е индивидуална партида. На всеки според спестеното. Време е за малко справедливост! Не сме равни и никога няма да бъдем!

25

Йосиф

преди 2 години

Да така е... 840.00лв -1000.00лв тази година другата 1200.00лв до 1500.00лв че от 01.01.2024 г ЕВРОТО е новата валута на Р.България. За да няма загуби трябва да се въведе заплащане на час като в Германия.Примирно 10.00лв на час Бруто от тях се изваждат осигуровките 2.00лв на час 20 % от заработеното и се получава 8.00лв НЕТО възнаграждение на час минимално - осигуровките са за сметка НА РАБОТНИКА - НЕ НА РАБОТОДАТЕЛЯ !!!

24

Анонимен

преди 2 години

За пенсиите трябва преизчисляване с осигурителния доход от 2021 година, а не индексация. Трябва да се махнат минималните и максималните пенсии.

23

Анонимен

преди 2 години

Минималната заплата през 2022 година щеше да е над 1300 лева, ако мутрите не бяха взели властта през 2009 година.

22

Анонимен

преди 2 години

да укриге по 40лв.дневно,спане,къпане,ядене,отопление

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 21, и как така се случва, че вече над 30 години вс еоще има хора, които са работещи-бедни? Ами има една хубава приказка: не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава! Щом има хора, които са съгласни на МПЗ и на пари под масата.... няма да има промяна!Щот тея на МРЗ със сигурност получават още в плик. После същите ще врещят, че пенсията им е ниска. Не ви ли писна тази държава все да се грижи за нищоставащите и нищоможещите? Ами време е държжавата да ги мотивира!

20

Анонимен

преди 2 години

Незнам кой ги спазва тез минимални , сума ти обяви видях заплата по минималната .. няма оправия в таз държава

19

Анонимен

преди 2 години

Когато се работи трябва човек да може да посреща елементарни нужди например кола била и по нисък клас, жилище било и по малко, да може да се храни добре и облича ... Иначе какъв е смисъла да работиш ето това е истинската сива перспектива ... Сиромах човек жив дявол народа го е казал