19

Анонимен

преди 2 години

Значи хляба ще е три пъти по скъп.

18

До Зърнар до 12

преди 2 години

Кеф ще ми стане ако наистина напълно забранят и зноса на зърно за няколко години и не ви го изкупят, после с кефа да си го ..

17

THE EVIL

преди 2 години

Ей ***. Зърнаря имам в предвид, кажи къде даваш по 50 лв. рента, да изпратя нашата кооперация, че да се махнат хората от при тебе, че ние вземаме по 150 на декар...

16

Зърнар до 16

преди 2 години

Аз не рева. Бачкам здраво и каквото-такова. Ревеш ти! Не ми дреме ти какво искаш! Ще плащаш хляба на каквато му е цената! Ако не ти изнася - марш на нивата да сееш и жънеш! Да мелиш и месиш! Аман от мърляви мрънкалници!

15

dre

преди 2 години

Много ми интересно, как ще накарат фермерите, да си продават продукцията под пазарната цена. Спот цената в момента с доставка май 2022 е 400 евро на тон. След опредлено сконтиране, цената която ще получат за пшеница доставка май 2022 на международният пазар е около 700 лв на тон. При липсата на износ от Украйна тази година и отказ на такъв от Русия, пазарната цена в септември, ще е поне 800 лв на тон. Кой ще продаде на държвата за 550-570, не знам

14

до 14

преди 2 години

Амии, сори 200 лева рента не мога да ти дам. 50 лева ми е предложението. Ако не ти изнася, вземай си земята, обработвай си я.

13

От хората

преди 2 години

Стига сте ревали ,Вие хляб не купувате ли,не ядете ли и не виждате ли цените.Не искам обяснения,а хлябът да е на цената от миналата година.Не желая да ми обяснявате нищо,знам какво ще кажете.

12

Зърнар до 12

преди 2 години

И къде предлагаш да си продам зърното? В чужбина ми дават по-висока цена. Земята си е моя, техниката съм си я купил, торовете съм си купил, квотите към събсидиите на ЕС изпълнявам. Кой си ти, че да ми казваш къде да си продам продукцията от моята земя?

11

Анонимен

преди 2 години

Така като гледам , ще трябва да плащат по 200 лева на декар ренти

10

Търсене-предлагане

преди 2 години

Това е единствената икономическа логика при НЕ-централизирана икономика. В момента прогнозите са, че предстои зърнена криза в СВЕТОВЕН МАЩАБ. Няма никакво значение колко зърно има българския производител. Той ще си продаде на възможно най високата цена и изобщо не му е работа колко бил струвал хляба в България. Струва толкова, колкото и в Канада. Пък като му спрете субсидията ще купуваме зърно от Бразилия.

9

Анонимен

преди 2 години

Нека си има, но знаем, че ще го продадете в чужбина

8

Анонимен

преди 2 години

егати - толкоз запасени и презапасени сме с зърно че да се чуди човек що цената на хляба тръгнала към 2 лева

7

Оффф

преди 2 години

Малко почна да ми писва да ни вземат за канарчета. Може имаме зърно и за 22 реколти. Ама това няма никаква връзка с цената на зърното. То е световна борсова стока. Струва точно толкова, колкото струва и в Аржентина /примерно/. Как точно ще накараш производителя от България, да ти продава зърното на по-ниска цена от тази на борсата?!

6

Ффф

преди 2 години

На тези тарикати им е нужен един готин данък и спиране на субсидиите.Всичките големци са лигльовци с по 10 Ламборгинита.Ненаядени ***.

5

Анонимен

преди 2 години

На книга има много неща, но каква е истината един Господ знае.

4

Факт

преди 2 години

То и при Жан имаше....

3

Анонимен

преди 2 години

То и гориво има и ще има. Ама на 10 лева литър примерно.

2

Анонимен

преди 2 години

Има, ама това не пречи да е скъпо!

1

Анонимен

преди 2 години

Тоя да не се обажда че Кирчо и Кокорчо нямат много време и трябва да лапат колкото могат с всякакви възможни далавери.