58

Ото фон Бисмарк

преди 2 години

"Проблемите на Балканите идват от това, че са населени предимно с велики народи!"

57

ми нормално е

преди 2 години

Нали и държавата така се казва-Република Сръбска Македония-т.е.РСМ!?

56

Анонимен

преди 2 години

Това е нормално, все пак Югославия създаде експеримента БЮРМ.

55

Анонимен

преди 2 години

Че кой пък е искал македонците да си сменят езикот? Вучича какви ги плещи?

54

Паню Баирски

преди 2 години

И сърбите са същите патоци като македонците - естествено, че са приятели - за нищо не стават и никой не ги иска - да вървят при руснаците - там им е мястото, а не при европейците!

53

Анонимен

преди 2 години

Ванче Михайлов бил нацист, Ленин светец, а Сталин защитник нам православието.. Като слушам русофилите и започвам да си мисля, че живея в алтернатива реалност.

52

Анонимен

преди 2 години

Проклятието на България е , че граничи с крайно "неподходящи" държави ...

51

Анонимен

преди 2 години

Вучич е абсолютно прав за себе си. А това ,че Македония приема Сърбия за приятел е нормално,при условие че през последните 50 години само добро виждат от Сърбия. И ние не сме виждали нищо лошо от Сърбия в последните години.Сърбиямсе държи приятелски не само с Македония,а и с нас и другите съседи.Имат неразбирателство с Косово.

50

До 49 от 42

преди 2 години

И аз за това имах в предвид. По линия православие ок, но геополитически с сърбите се работи за откъсване от възможно голямо славянско обединение на Балканите. И да се говори само за Руски интереси, при наличие на Австроунгарска империя, е меко казано едностранно. И за пример, може да се проследи езиковата реформа на Вук Каражич.

49

Анонимен

преди 2 години

С тая разлика че те не искат да се присъединят към Сърбия , а към ЕС

48

Анонимен

преди 2 години

5ко цуни Вукич ко братя ама при вас са си сърбокомунистите и удбашите още на власт , ама его вашия харвардския му дават доста пари от америка и ще ви вкара в беля Българите не искаме много попълнена вярна анкета по история Какъв е цар Самуил

47

666

преди 2 години

Македония и Сърбия трябва да започнат специална дезинфекция в България, до 5 6 часа македонецът и сърбинът ще пият кафе насред София, започна много да смърди от България.

46

Ванче Михайлов

преди 2 години

Велика Македония, Велика Сърбия, Какво да каже, абсолютни русофили с промити мозъци.Почетете Ванче Михайлов, разберете колко години Сърбите са гонили и клали македонците (да не говорим че това е просто един братски народ на Българския).Ако ги нямаше *** политици отдавна щяхме да живеем в една държава.

45

Анонимен

преди 2 години

А срЪбете приятелЕ ли са албанците , щото до 20 години ще граничим с Албания ? Жокер - няма да сме ние тези , дето ще се разширим ! След повече от 100г борба от сръбска страна да няма обединена България , същите пропаднали сръби поднесоха Велика Албания.... на албанците !

44

Анонимен

преди 2 години

Ванче Михайлов е бил нацист.Той има доживотна присъда в България.Как за чета спомените на един терорист и нацист,прокуден от България ?

43

Анонимен

преди 2 години

Уважаеми Българи,защото сте толкова комплексирани.На всички им е ясно как и какво е правил в миналото.Гледайте настоящето и бъдещето.Но не само вашето лично,но и на вашите деца и внуци.Бъдете здрави и малко по-спокойни.

42

Щом

преди 2 години

се обичат, па да се вземат! Стига са се писали европейци - живи путопитекан тропи са, лика-прилика! Преди това обаче Кироканадата и еконт-министър да платят от джоба си всички разходи по авиолинията София-скоПиНе

41

Анонимен

преди 2 години

До 42Не винаги сръбската национална идея е подхранване само от Русия.Австро-Унгария има голям принос сръбството но сърбетата избягват да говорят за това.Създаването на автономното княжество е и с помоща на АВ и сърбите в нея.Периода между 1878-1890 сръбско-руските отношения са обтегнати и Сърбия откровено е в обятията на Виена.По време на СФРЮ отношенията също не са добри, особенно през1948-1970г.

40

Анонимен

преди 2 години

Макетата да прочетат спомените на Иван(Ванче) Михайлов. Впрочем, всички основатели на ВМОРО са имали българско самосъзнание!

39

Анонимен

преди 2 години

В Македония сърбоманството е национална зараза, поста през последните 110 год.И Вучич излъга, че нищо не искат и признават всичко в РСМ,защото това е само на политическо ниво. Сръбската ПЦърква не признава Македонската, а е смята за част от СПЦ. Не малка част от техни историци, не признават македонската нация и език. Същото е положението и с Черна гора и Босна. Едно на политическо ниво, друго на научно и църковно!