14

До благодарност

преди 2 години

Колкото и да ти се иска, бат ти Бойко нищо не е напълнил. Изпълненият проект прехвърля вода от резевора Княжево на Софийска вода до градската водопроводна мрежа на Перник. Язовир Студена е прекалено далече и на по-висока кота за да се случи това, за което пишеш...

13

12,

преди 2 години

имаш основание да си недоверчив, но в случая оценката за наличните снежни запаси във Витоша по-скоро подкрепя очакванията за напълване. Въпросът е, да се спре навреме с контролираното изпускане, за да няма после олеле.

12

благодарност

преди 2 години

Добре че бат Бойко напълни язовира им от Белмекен, иначе перничани щяха пак да се къпят един път месечно.

11

Анонимен

преди 2 години

Добре де, а сигурни ли са, че ще се напълни след това. Не е валяло сериозно от доста време, а и сняг не виждам чак толкова - все още има някакъв на Витоша, но дали е достатъчно? Надявам се да са преценили колко вода може да се очаква, защото иначе, пак ще захранваме ВЕЦ-а а после ще се на режим.

10

До 3

преди 2 години

Не се кахъри! Обичайната практика на контролираното изпускане включва и източването на част от водата през турбините на ВЕЦ-овете, захранвани от съответния язовир. Стига да има такива. За Студена има, така че не се хаби...

9

До до 3

преди 2 години

Все още няма ВЕЦ-ове под язовири на 120 години. Наистина, първа у нас е старата ВЕЦ Панчарево, строена в края на миналия век, но тя е на бент на р.Искър, намиращ се малко над р-т "Златна рибка" по пътя за Самоков. Първата частна ВЕЦ е на р.Янтра край Габрово от 1906 г. Пак там е и първата ВЕЦ с голям бент, висок цели 14 метра, пусната през 1910 г. Но като за подязовирна ВЕЦ първа е "Златна Панега" при Луковит, която е в експлоатация от 1938 г. Заедно с язовира е собственост на водния синдикат...

8

Анонимен

преди 2 години

До Алекс 7 Ама колко ни изхарчиха за онзи водопровод, който копаха от две страни и не се срещнаха :)

7

До Анонимен 3

преди 2 години

До Анонимен 3 Впрегнато е.До язовира има ВЕЦ.

6

Алекс

преди 2 години

Махнахме ГЕРБ и язовира се напълни.

5

до 3

преди 2 години

Не си измислил топлата вода. Вече има ВЕЦ-ове на всеки изход на язовирите. Някои от тях са сигурно на 120 години, но постоянно се модернизират.

4

до 4

преди 2 години

Доста хижи из Рила и Пирин се захранват само и единствено от малки рекички и стари генератори. Добре си направил на вилата.

3

Анонимен

преди 2 години

Е тва изпускане вместо да се впрегне в електоренергия да се направи ние хабим водата - да е** и некадърниците му да е**. Във вода газиш - жаден ходиш

2

Е и

преди 2 години

Кой им търси отговорност.дядото че имал 100 бутилки олио айде у дрънколника.това не е държава.за кокошка няма прошка.няма да се оправим още 100 години.

1

Анонимен

преди 2 години

Що пара усвоиха (откраднаха) герберастите от язовира, не е истина. Даже направиха и проект за разширяване на водосбора му с тръби за улуци.