28

Анонимен

преди 2 години

Мутрите в България си искат печалбата и нагласяват цените според тази печалба. Ако продават два пъти по-малко дадена стока, те вдигат цената два пъти и пак получават същата печалба, че и повече. Продават по-малко, защото хората обедняха много и купуват все по-малко.

27

Анонимен

преди 2 години

Преди 1989 година произвеждахме приблизително 20 пъти повече селскостопанска продукция о сега. Как няма да поскъпват храните? Ще поскъпват и още ще поскъпват.

26

Анонимен

преди 2 години

Ами като унищожихте селското стопанство с къщи за гости на червени *** и си прибрахте парата. Ми напускайте бе, кой ви спира! Ама само заплашвате, щото знаете, че повече власт няма да видите.

25

Анонимен

преди 2 години

Ами нямам програма! Няма възможности! А икак да има "евтини" краставици и домати, особено когато не е сезон? 84 стотинки киловата? Газта по 1.60 веке!

24

Анонимен

преди 2 години

какво направихте за една година за благоденствието на народа или направихте ама за някои от народа

23

Анонимен

преди 2 години

Засял съм си за себе си , малко но от сърце . За 5 лева домати няма да си купя .

22

Анонимен

преди 2 години

хората нямат пари търси се само най-евтиното колега не можа да си продаде продукцията търсеше и 1лв/кг, хората му казват защо да купуваме от тебе като в Билла и Кауфланд са по 0.60 лв/кг

21

Анонимен

преди 2 години

Прекупвачите са му.ри, това е проблемът. Има кой да произвежда, но е трудно да се продава готовата продукция на добри цени. Някой купува евтино от производителите и продава скъпо на търговците и този някой е много силен.

20

хм

преди 2 години

До АнонименПриятел, ограниченото потребление е антиинфлационно по своята същност. Цените зависят от търсенето и предлагането. Как търсенето е ниско и цените са високи??? Ами и търсенето ако скочи, цените къде ще отидат?

19

дедо от село

преди 2 години

А бре, министерска будало,то производството в България с традиции при зеленчуците хич го няма!Ти ходил ли си на къра да видиш какво има сято там-ЕДНО НИЩО!? НЯМА ГО ПИПЕРЪТ НЯМА ГИ ДОМАТИТЕ ЗА КОНСЕРВИ,тук там някъф частник сял малко зеле, салати и другото е тръни и бодили !

18

хм

преди 2 години

До ???Инфлацията е добро, но когато става дума за инфлация до 2-3% годишно. Високата инфлация е като чумата. Тя е добро само за онези капиталисти, които имат големи дългове. Инфлацията ги яде и им помага, а всичко става за сметка на онези субекти (хора и фирми), които са харчили по-пестеливо и са гледали да заделят някой лев за образованието на децата или за черни дни, вместо всяка година да си купуват нов айфон или да ходят на Малдивите.

17

Анонимен

преди 2 години

Цените в България се вдигат по две вътрешни за България причини освен вдигането на цените заради цените на международните пазари. Първата и най-важната е силно ограниченото потребление, заради мизерните доходи, което кара бизнеса да печели от свръхвисоки цени при единични продажби. Втората причина е унищожаването на икономиката на България през последните 32 години и реално произвждаме много малко. Примерно при селскостопанската продукция, броя на отглежданите животни намаля 20 пъти.

16

???

преди 2 години

Теоретиците на капитализма казват, че инфлацията е необходима, т.е. е нещо добро. Вие сега против капитализма ли сте, та не искате инфлация?

15

Анонимен

преди 2 години

До Халифат в България Ми браво!

14

Анонимен

преди 2 години

Зеленчуци още тази година може да се произведат повече, но прекупвачите убиват смисъла за производителите.

13

Бате Бойко

преди 2 години

Вие сте Пълен Провал !

12

Анонимен

преди 2 години

Ами грабвайте мотиките и започвайте, ще наваксате.

11

Анонимен

преди 2 години

Инфлация се контролира и смъква само по 2 начина и е крайно време всеки български грамотен гражданин да си го вкара в главата .1.Чрез УВЕЛИЧЕНИЕ на стоките и услугите спрямо количеството пари в системата /икономиката /.2.С УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЛИХВИТЕ /намаляване на количеството пари в икономиката и джобовете на гражданите /.Ясно е че по точка 1 няма какво да направят ,остава другия вариант който водо до криза и брезработица ,болезнен но наложителен .Просто хората трябва да спрат да харчат !

10

Анонимен

преди 2 години

Христо Христов, че то друга анти- брюкселска партия освен "Възраждане" има ли?

9

Анонимен

преди 2 години

Как няма да изостава, като ни казват от ЕС какво и колко, да садим и отглеждаме. Диктат от всякъде.