64

Анонимен

преди 2 години

ами то имат културен център на оборище , те сами си отеглиха посланика и го затвориха

63

Star

преди 2 години

Някой се опитва да създаде граднско движение и неправителствена организация,после да прерасне в парламентарна група бореща се за отцепване на още ,,македонски'' територии от България.

62

Анонимен

преди 2 години

Може културен център на СМ в България, защото там има и албанци и българи. Българите се интересуват от култура с тия 2 етноса а македоните може в Сърбия център,

61

Анонимен

преди 2 години

Какво по-точно ще покажат в този център и как ще се казва? Тито или Колишевски?

60

Браво !

преди 2 години

Браво ! Македонците в България ги малтретират и ги преследват по-лошо от *** ! Българските младежи имат много лошо поведение спрямо тях ! Не знам кой ги възпитава в дух на омраза срещу истинските ни родственици и много добри хора ! Те имат много по-солидарно мислене от нашето ! Тук им се Нарушават правата (на човека) .

59

Анонимен

преди 2 години

Колкото има Македонци в България ,толкова имам и Българи в Македония.Не разбирам защо Ви е необходимо всичко това.И защо беше необходимо да откривате този център с това име.Можеше Мара Бунева,Майка Тереза,Джон Атанасов, и всичко друго.Най-подходящо беше Жельо Желев.Но няма проблем в Македония само печелят от всичко това пред ЕС ,а ние губим.

58

Анонимен

преди 2 години

Няма такива в България!

57

Анонимен

преди 2 години

С кой договор се самоопределили Македонци що твърдят,че с туй име нарекли територията обширна,като назвали също от както се знаят,че още Филип бил станал от тяхна страна пръв техен съучредител териториален и духовно обществен обединител от известен военноначалник с войните с/у Спарта,Атина,Тива,които след 490г. пр.н.е. с победата над Дарий 1 били в разцвет от обществен контакт в тях,но за тез 150г. на съюз повели войни за разширение помежду си и сина въобще не на техен вожд на определил се народ

56

Филип от Филипополис

преди 2 години

Ами че то македонски културни центрове има в почти всички големи градове. Има клубове на потомци на емигранти, кръжоци за песни и танци от Македония и т.н и т.н. Виж културни центрове на ЕКС-ЮГОСЛАВСКИ македонци ням си никога няма да има, защото тук никога не е било Югославия и съответно не е имало условия за възникването на такава народност. Това касае и другите народности нароили се в Югославия като югославяни, мюсюлмани, марсианци и т.н. и т.н.

55

Ами,

преди 2 години

До анонимен 65 То има и много тракийци! В цяла област Тракия масово живеят тракийци, което е нормално! Но тези тракийци са и Българи!

54

Я, па Я

преди 2 години

До Омръзна: Има подписан договор който трябва да се изпълни. Там е записано, черно на бяло кой какво трябва да прави и те са се съгласили. След това обаче искат ние да изпълним нашата част (да ги пуснем в ЕС), а те после, някога ще видят какво могат да направят. Тази тяхна позиция беше подплатена с 300 млн. евро за лобизъм и подкупи на западни чиновници. Всъщност ние веднъж клекнахме за НАТО и те решиха, че за ЕС ще е същото. Тези разбират само от бой по канчето. Справка - Гърция.

53

Анонимен

преди 2 години

Кире, .........! Отскоро си българин и темата Македония я виждаш само в пари! Видя ли сега какво "постигна" или още не осъзнаваш?

52

Я, па Я

преди 2 години

Трябва да се прекъснат всякакви отношения с тези *** и то веднага. поставя им се ултиматум. Ако искате в ЕС изпълнявате договора от 2017 г. Когато сте готови ще говорим. И е крайно време да се облекчи получаването на БГ паспорти за всеки който подпише заявление за БГ произход от територията на Българската Екзархия от 1871 г. И ще видите по облекчения режим как до няколко години в РСМ ще останат около 5000 македонци, предимно чиновници и политици.

51

Омръзна

преди 2 години

На всички тази Македония. Руската агентура и в двете държави се старае да разпалва омраза между хората и тъй като и двете нации са достатъчно глупави се хващат на въдицата. Стройте пътища и мостове,развивайте туризъм и култура ,а не схоластични спорове какъв е Самуил и какво бил казал Гоце Делчев. Рано или късно ще се осъзнаят тези две ограничени в интелектуално отношение нации,но ще пропуснат десетилетия. Остава впечатлението в света,че ние изнудваме Македония и затова ще загубим накрая.

50

Анонимен

преди 2 години

До 63Знаеш ли кой е Христо Чернопеев?Кой е Христо Татарчев първият председател на ВМОРО, има ли македонци в одринска Тракия, защо в уства Черно на бяло пише че това е организация на българите?Георги Делчев, сам се определя като българин,офицер от българската армия, завършил българската мъжка гимназия. Та кой е Христо Чернопеев?

49

Я, па Я

преди 2 години

До юлиян: Много неграмотно и злобно от твоя страна. Историята Русия-Украйна е същата но в обратен ред. Истинската Русия е Украйна, а до Петър 1 това нещо дето днес се нарича Руска федрерация се е казвало Московия, а до Иван Грозни, Златна-орда. По ирония на съдбата и по волята на Петър 1 заграбват историята на Киевска-Рус. Днес са измислили нова история на света. А нямат нищо свое. Говорят и пишат на старобългарски и са окрали и унищожили всичко до което са имали достъп. https://youtube/watch?v=2GUpT6aRlsU

48

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВИЖ СЕГА ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА ДО КАКВА СТЕПЕН ТЕЗИ МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИ СА РАБОТЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ...ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ Е ДОСТА ПРОТИВОРЕЧИВА...НО Е ФАКТ,ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ ОТ ТЕЗИ КЛУБОВЕ СА ИСКАЛИ СВОБОДНА И НЕЗВИСИМА МАКЕДОНИЯ,НА МАКЕДОНЦИТЕ...ИМА ДОСТА АРХИВНИ КАДРИ НА ПРОТЕСТИРАЩИ МАКЕДОНЦИ В СОФИЯ ПРЕЗ 20-ТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК,КОИТО ЯСНО ПОКАЗВАТ ЗА КАКВО СА СЕ БОРИЛИ ТЕ...

47

Анонимен

преди 2 години

А? Тоя е много нагъл!

46

Анонимен

преди 2 години

До Гоце ДелчевВЯРНО...НО ИМА ТУРСКИ ЕТНОС И ТУРСКО МАЛЦИНСТВО С ВСИЧКИ АТРИБУТИ НА ТАКОВА В РАМКИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ...В КЪРДЖАЛИ И РАЗГРАД И НЕ САМО ТАМ ТУРСКИЯТ ЕЗИК СЕ ИЗУЧАВА ФАКУЛТАТИВНО,А АКО ТЪРСИШ РАБОТА И НЕ ЗНАЕШ ТУРСКИ,ТО НЯМА ДА Я ПОЛУЧИШ...В ТОЗИ СМИСЪЛ ЙОТОВА ЛЪЖЕ-БЪЛГАРИЯ ПРИЗНАВА ТУРЦИ И ТУРСКА ЕТНИЧЕСКА ОБЩНОСТ(Т.Е. МАЛЦИНСТВА) НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ...В ШУМЕН И ДРУГИ РАЙОНИ НА ДЕЛИОРМАНА,БУРГАСКО И ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ ИМА ТУРСКИ КЛУБОВЕ ЗА ТУРСКИ ФОЛКЛОР И КУЛТУРА!

45

Анонимен

преди 2 години

До 54 македонист.Ти знаеш ли че от тези македонски клубове, са излезли български министър председатели,министри,генерали , депутати и никой от тях тогава не е знаел че е "македонец", а е знаел че е чист българин и се клел българската конституция и устав, че никой в България не ги е възприемал за нещо различно от българския народ. А също по това време е имало и тракийски клубове на българите в турска Тракия и там ли са били тракийци ,а не българи. Ей това сърбите и коминтерна здраво ви размъти