30

Рамадан Кадирката

преди 2 години

Скоро и падането на Мариупол ще празнуваме !

29

Фин

преди 2 години

До Анонимен 31 ...пасхата еврейска и Великден са заедно, както е било и през 33 година. Православните отци са сгрешили и ги чака тежко наказание. Те са пренебрегнали Божиите знаци на небесните тела. Първата неделя след първото пролетно пълнолуние.

28

Анонимен

преди 2 години

Мюсюлманският Рамадан не е ли от 2 до 3 май?

27

Анонимен

преди 2 години

До 26Ти си грешен. Православният Великден ВИНАГИ е след евреиската Пасха, затова, ако се паднат заедно, Светите отци от Вселенските събори са решили да бъде първата неделя след еврейската, ако евреиската Пасха е първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие. И на запад са спазвала това правило до отпадането им от Ортодоксалното - Православие.

26

Анонимен

преди 2 години

Едва ли Великден и чисто български Празник поради причината че Българския Народ е насилствено похристиянизиран или християнизиран през 866 г от Византия тази чат от Историята която не се изучава в Училище затова и не се знае от всеки един българско гражданин.

25

Мехмед

преди 2 години

Това е целта на глобалистите- създаване на нова синкретична религия, основана на трите авраамически религии с множество ню ейдж допълнения. Християните са практически атеисти и при тях преходът ще е по-лек, но мюсюлманите и евреите ще бъдат смазани буквално.

24

Фин

преди 2 години

До ПроСоТо ...според Рудолф Щайнер атеизъм не е мироглед, а патология. Пак според него, материализъм е лека форма на идиотия. От друга страна атеистите са душевни самоубийции, така че остави го този нещастен човечец. Много хора бъркат религията с църквата и много грешат с това.

23

ПроСоТо

преди 2 години

я гледай!..Попитах "азимов" къде е прочел това,че "Религията е опиум за народа",а то взе че не мина!..Грех?!

22

Фин

преди 2 години

До Анонимен 19... не съвпада, защото православния Великден е грешен. Великден е винаги, първата неделя след първото пролетно пълнолуние. Между Цветница и Великден няма ли пълнолуние, значи е погрешно. Това е все едно да празнуваш Коледа на 7 януари. Нова година е винаги посредата на Коледа и Богоявление или три дни и половина след зиното слънцестоене. Днес е Великден и честито на всички, които са в час.

21

ПроСоТо

преди 2 години

о да!....Захласнати по ВРЕМЕННОТО пропускаме ВЕЧНОТО...Та:-Честито ви Възкресение,братя Християни-католици!..И да не пропусна:-Искрено съжалявам,че сме разделени на "католици" и "Православни"../ да не споменавам останалите поне стотина "секти и движения",които използват Името Христово../..

20

Лллл

преди 2 години

Пропуснахте -Цветница

19

Мисулманка

преди 2 години

На днешния свят ден е редно младите мисулмански първескини да се подмият отдолу със светена вода за полово дълголетие и вагинална свежест в чест и прослава на Господа Бога - муамет aнaлoлю6ител.

18

Анонимен

преди 2 години

Това са пълни глу.пости, никога евреиската Пасха не съвпада с Православната Пасха (Великден).

17

Анонимен

преди 2 години

А бе нещо там не беше ли Рамазан, вместо написаното Рамадан. Оправете се! Важното е да има празници!

16

Асан

преди 2 години

Не ми крещете бе :)))

15

Асан

преди 2 години

Герберастите празнуват свети Боко Тиквата :)))

14

Асан

преди 2 години

Харе Кришна Харе рама :)))

13

Анонимен

преди 2 години

Много вие е страх да не ви напишат нещо обидно а като подава Документи за тази работа не си мислеше че ще един ден ще има и неуместни коментари

12

анонимен

преди 2 години

Важна е приемствеността. Без нея не можем да живеем в мир и разбирателство. Не бива да ни манипулират хора, които искат да създават разделение между религиите с някакви користни цели. Но като гледам, това, което пиша сега, е просто едно клише; думи, след които няма ефект. Светът го доказва.

11

ЦСКАр

преди 2 години

Който разбрал, разбрал. Иначе весели празници на кой каквото празнува. Бъдете добри, тва е важното :)