48

Анонимен

преди 2 години

ДА го питат тоя *** той с колко кара месеца?

47

Анонимен

преди 2 години

почасово 18 лв/час и нагоре според бранша и професията, здравни и пенсионни ЗАСТРАХОВКИ. всичко друго казано е разтягане на локуми.

46

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 1 Работа в държавна структура на министерство през 2020 г беше увеличена заради работа на първа линия на 1000лв бруто за човек с 35 год. стаж. Става дума за София. Говорите си ей така " ден да мине друг да дойде ". Който е от София и си няма село за подкрепа, е много много зле. Блока ни мухляса, защото хората не си пускат парното. На работното място съкратиха хора и увеличиха обема на работата толкова много , че изнемогваме. Работим извънредно без заплащане почти всеки ден.

45

Л.Иванов

преди 2 години

Това гербаджийско *** защо мълча 12 години? Просто защото беше на хранилка на оня супермафиот от Банкя!

44

Факт

преди 2 години

Факт е, че заплатите в България, вкл. и минималната, изостават от производителността на труда, както много икономисти посочват от много години. Факт е и че по-ниските заплати водят до по-ниска производителност на труда и някои икономисти вече го осъзнаха.

43

Факт

преди 2 години

В случая повишаването на минималната заплата е заради две неща - вече натрупаната инфлация и второ, някакво наваксване на закъснялото повишаване на минималната заплата при управлението не ГЕРБ. Ако между 2009 и 2021 година управляваха други, а не ГЕРБ, сега ми имаш със заплата щеше да е над 1300 лева

42

Факт

преди 2 години

Световният опит много ясно показва, че вдигането на минималната заплата не повишава инфлацията, както лъжат разни демагози и дебеловрати бизнесмени демократи.

41

Анонимен

преди 2 години

С цената на тока за бита става страшно, но така ще е като искахте банани и тоалетна хартия, а не евтин ток. Дави напомня цената на тока преди 1989 година - 2 стотинки дневна тарифа и 1 стотинка нощна тарифа, но вие искахте банани и тоалетна хартия.

40

До 43

преди 2 години

Пишеш: "Очакват ни няколко много тежки години, ако продължават в бюджетите да се стимулират проинфлационните мерки, вместо даде затегне финансовата дисциплина". >>>> С други думи казваш, че точно са научили магаpето да не яде и то взело та умpяло.

39

Математика

преди 2 години

В момента инфлацията е 100 % . Само тия от правителството и синдикатите не могат да смятат. Една стока от 3 лв. да стане 6 лв. това ли е 12% инфлация ?

38

Анонимен

преди 2 години

До 52 след като на украинците всичко им е безплатно трянва и за българския народ да е така. Време е депутатите да ги намалим на 200. Доста пара ще се спести.

37

Анонимен

преди 2 години

Другия месец като вдигнат рязко лихвите по кредитите и ще ни вкарат в рецесия

36

Ико

преди 2 години

Като надувате инфлацията само обезценявате лева. И целта е да съборите валутния борд . Не ви се получава и не ви позволяват да беснеете и за това е този квич и гърч.

35

Анонимен

преди 2 години

От тези 710 лева бруто в джоба влизат едва 550,94 лева. Всичко останало отива за данъци и осигуровки, които се покриват само от работника. Разходът за работодателя пък е 845 лева.

34

Щерю

преди 2 години

КНСБ - най- нищо НЕ правещата институция в БГ през последните 20 години. Досега заплатите ни трябваше да са на нива като тези в държави като Полша и Чехия поне...

33

Анонимен

преди 2 години

Някой да им обясни на *** от КНСБ че изливането на още пари подхранва инфлацията !!

32

До 23

преди 2 години

Искаш да кажеш, че никой не живее със 710 лв на месец и че всички българи са намерили добре платена работа и не са гладни? Пожелавам ти да разбереш лично как се кара със 710 лв на месец, щото не понасям нагляри като теб, дето още мама и тати ги издържат.За кво е тая статия тогава и какво искат КНСБ?

31

Анонимен

преди 2 години

Очакват ни няколко много тежки години, ако продължават в бюджетите да се стимулират проинфлационните мерки, вместо да се затегне финансовата дисциплина.

30

истина

преди 2 години

С този президент и правителство нова година ще посрещаме на свещи.

29

Анонимен

преди 2 години

Колкото успяха синдикатите да измолят добро заплащане на нощния труд. Всички са на мнение, че скапва здравето, че тази форма на труд се заплаща ниско и неблагодарно, но нощния труд все още си е левче, че и данък му се иска. Сега заплати ще вдигат. Управляващите нехаят по такива въпроси и хич не им пука за обикновения човек и как частникът му се изсмива в лицето накрая на месеца за положения труд и то нощен труд