27

Анонимен

преди 2 години

Ако беше само внушение, защо хомеопатията лекува и домашните любимци? Ветеринарните лекари използват успешно хомеопатични лекарства. Да не би кучето или котката да си "внушават" че те действат???

26

Само погледнете

преди 2 години

и сами преценете цените на хомеопатичните препарати,които са твърде високи за подобни продукти!?!Какво съдържат един Господ знай,а доколко помагат е спорно!?!Мит е,че помагат,и не е мит,че много хора покрай тях забогатяват?!?А много такива хомеопати злоупотребяват с болката,страданието,доверието и суеверието на обикновенните хора,които се поддават на техните мантри,обяснения,убеждения или внушения!?!Животът стана пари,и тук,за съжаление,каквото и да кажем,говорим за пари и то много пари!?!

25

Хомеопат

преди 2 години

До ПроСоТоЗа Осцилококцинума е толкова зле положението с научните данни, че дори нямат право да кажат в рекламата, че лекува, а намекват: "При грипни състояния - осцилококцинум." Със същия успех може да напишеш: "При грипни състояния - ракия и мас". Никъде в рекламата не се споменава, че това ще те излекува или подобри, защото кажат ли го в прав текст и стават подсъдни за подвеждаща реклама.

24

ПроСоТо

преди 2 години

До Роза....Внушението е голяма сила,наистина,но то важи и при приемане на антибиотици,на всякакви химикали,на "витамини" и "хранителни добавки"..Най-силно влияе и при податливи персони,посещаващи разни врачки,баячки,леещи куршуми,фърлящи брашно на дувара, възточни шамани и ..какви ли не "екстрасуперсвъх сензи"..Така че да се нарочва внушението..по-точно САМОВНУШЕНИЕТО единствено като ефект от хомеопатията ,е най-малкото некоректно.

23

Роза

преди 2 години

В живота си не съм ползвала никога хомеопатия и я смятам за измама.Но ако някой мисли,че му помага-нека да се лекува с нея!Внушението е голяма сила!

22

репортер

преди 2 години

Хомеопатията е изключително полезна за производителите и търговците на хомеопатични продукти.

21

Извод

преди 2 години

Биг Фарма е измама, хомеопатията е измама, освен само на билки да се лекувам...

20

ПроСоТо

преди 2 години

два пъти съм ползвал "Оксилококциум"..както се казва в рекламата им-"При първите признаци на грип и простуда"..Ефекта беше неочаквано добър за мен-за 24 часа всички симптоми изчезнаха,а бях скептичен..Просто реших да опитам../само споделям!/..

19

Анонимен

преди 2 години

В хотел виждат служител да излива половинка водка в басейна. Хомеопатите ще се събират тук и да има какво да пият - обяснил човекът.

18

:)

преди 2 години

Алоо кометиращите и като не сте виждали зелени човечета, зашо не твърдите че няма извънземни?

17

Анонимен

преди 2 години

Най-големият мит, е че работи... Със същия успех можеш да се лекуваш и чрез молитва или леене на куршум.Преди десетина години един известен скептик беше обявил награда 1 милион долара за научно базирано доказателство, че хомеопатията работи. Никой не я спечели...

16

Анонимен

преди 2 години

Хомеопатия = То си ми мина само...

15

Алтерниращ веганист

преди 2 години

Абе вие четете ли какво ви спускат да публикувате!? "Ден на хомеопатията"!? Хомеопатията е измама, няма нито едно доказателство за полезен ефект, нито научно обяснение за механизъм на действие. Една огромна лъжа полезна единствено за производителите и разпространителите на хомеопатия. Продуктите на "боарон" като "оскилококциум" са разрешени за продажба единствено защото не са вредни. в тях няма нищо. Ако "лекар" ви предпише хомеопатия, незабавно го сменете и намерете начин да го докладвате.

14

Хомеопат

преди 2 години

Изключително лесно е да се докаже, че хомеопатията може да навреди. Получавте диагноза. Не взимате предписаното лекарство, а предписаната водичка. Болестта се влошава. Обръщаш се към шамана, който ти го е изписал и той повдига рамене: "Сигурно не сте живели правоверно и сте осквернили лечителната сила на живата вода"

13

Анонимен

преди 2 години

Хомеопатията е шаманство, но много доходно за производителите на тези голи водички, които омайват невежото и суеверно население.

12

Анонимен

преди 2 години

До 6 "но със сигурност е възможно да ви навреди" Забавно е как нАучните запалянковци, за да докажат тезата си използват изрази като "със сигурност е възможно"... :)) Възможно ли е или е сигурно? Или просто "може би"? Защото "със сигурност е възможно да ви навреди" може да се каже и за всеки един препарат и лечение от официалната медицина и ще бъде вярно.

11

Анонимен

преди 2 години

Моя съученичка завърши класическа медицина, а после стана хомеопатка. Питах я как така едно лекарство колкото повече го разреждаш, толкова по-концентрирано става, а тя ми отговори: "Забравяш за действието на духовните сили!" Толкова за тази уж-наука! Ами аз ако искам да ми действат духовни сили, ще отида да ми леят куршум, а не да си купувам препарати! Т

10

Факт

преди 2 години

Такъв световен ден няма в календара на ООН. Този ден е толкова ден колкото и Петльовден, или Деня на мъжките гевреци. А няма такъв ден, защото хомеопатията е измама с по-голям марж на печалбата отколкото на фармацевтичната мафия.

9

Анонимен

преди 2 години

Най - често срещания мит е, че лекува.

8

Тодор

преди 2 години

Най-големият мит е, че работи.