13

Анонимен

преди 2 години

Хубаво, аз използвам торбички за многократна употреба, но всеки препарат, който купувам е в дебела и солидна пвц опаковка. Всяка храна и почти всяко нещо в магазина също, че има и с по два ката опаковки. Всички прибори за еднократна употреба във всички заведения по целия свят. Круизните кораби, които изхвърляли по 30 тона *** на седмица директно в океана. Ами извинявам се, ама нещо не мога да светна, кое по-точно може да оправим, което да е по-значително?!

12

анонимен

преди 2 години

Дали въпросната торбичка, която трябва да си носим и тя не е пластмасова ; )

11

До 12

преди 2 години

В микро дози са безобидни. В по-голяма концентрация стават токсични. Не знам какви количества пластмаса трябва да погълнеш за да стане токсична, но със сигурност е невъзможно да се случи от пиене на вода. Ще ти трябват хекта литри на ден. Изобщо пластмасата е едно от най-безвредните неща за човека и животните. Месото и картофите примерно са много по токсични.

10

До 10

преди 2 години

Тупане, всичко е част от природата, без тя лично да е произвела каквото и да е. Елементарни понятия са ви непонятни и повтаряте като папагали чужди глупости, без да вложите капчица критична мисъл. Чак не смея да те питам, пластмасата замърсител ли е, защото се досещам каква глупост ще изръсиш, без дори да знаеш какво е "замърсител".

9

Пепе

преди 2 години

До АнонименА уранът или азбестът, като са природни материали и част от природата, полени ли са за поглъщане. Аман от необразовани псевдоеколози!!

8

Анонимен

преди 2 години

До Пепи:пластмасата НЕ е част от природата, не природата я е произвела. Егати малоумния коментар, честно!

7

до 7

преди 2 години

Цацата например и други дребни риби ,дето се пържат и ядат цели

6

Анонимен

преди 2 години

а какво ще каже за палмовото масло?

5

Асан

преди 2 години

Кой яде риба с червата :)))

4

Пепе

преди 2 години

Пластмасата е относително инертен материал и ако човек поглъща някакви количества под форма на прашинки, след ден два те отиват по каналния ред (изхождат се). Стига сте плашили населението с подобни неща.

3

Пепи

преди 2 години

а бре микро пластмаса е имало винаги . И ще има . Тя си е част от природата .

2

Анонимен

преди 2 години

Абе ние не можем да си обитаваме апартаментите заради 5G антените на телекомите дето са изпънили градовете ни, хората *** от рак като мухи и никой нищо не прави... Тръгнал да ми разправя да не ядем миди - *** смотан

1

ДДРОнег

преди 2 години

Екологията, възстановяването на света след Ковид-а, глада на хората в Африка и др. са ВАШНИТЕ проблеми, които трябва да се решават !!!___Вместо това сега вниманието и ресурсите на света са насочени към братоубийствената и безсмислена война на русия срещу Украйна !!!