83

дедо Ташунко

преди 2 години

Глобализацията съсипа всичко човешко у хората, американизира Европа и докара войни, огромни маси от беглеци (нещастни хора, заплашени от гладна смърт без поминък и избомбени градове и села), разбута цели континенти завинаги. За мен глобализацията причини повече беди и страдания, отколкото желязната завеса преди нея. Никой не може да предвиди, какво ще стане по-натам. Глобализацията помогна на Китай да стане гигант в икономическо и военно отношение завинаги... Качествена публикация на г-жа Е.В.

82

Анонимен

преди 2 години

Отдавна се говори за деглобялизация, от както Китай произвежда 80% от продукцията на пазара в САЩ. Държавите станаха много зависими, защото изнесоха заводите си там и реално ако Китай спре да им доставя или завиши цените, те не могат да реагират. Докато изградиш производтвени мощности за толкова пера в икономиката ще минат няколко години и вече ще си фалирал. Новия световен ред е близо. Кой знае, какво са ни приготвили.

81

Анонимен

преди 2 години

който си наряза заводите и ракетите за скрап да му мисли. ама споко херю мюставята че омеси баница, линда козунат за 100 лева 20 грама, безглютенов и че има за всички - ценности и трохи от трапезите на порку, ходещия кучиндолски некролог, тошко хаджиафрикански, хаджигемю, ристю шкимбету, *** банкерскуту *** и тем подобни слуги на западна. добре че не останаха бели хора в тая държава че да ги жали човек. а *** те че оцелеят и след като свършат ***. че и гюбек че има.

80

Анонимен

преди 2 години

Светът е малък. Глобализацията е неизбежна. Никой, нито Китай, нито Индия, нито русия предлагат нещо различно от глобализацията. Алтернативата на глобализацията е Северна Корея - 5 метра огради с бодлива тел, никакъв интернет, никакви телефони.

79

Анонимен

преди 2 години

Путин бил спрял ковида. Ама в Шанхай и Чанчун не знаят. Около 60 милиона локдаунтни китайци.

78

#

преди 2 години

Не знам дали идва края на глобализацията.................но глобалистите са много силни и налагат моделите си..........цветни революции,майдани, пролети и т.н.!!Но 80 % от хората са глупави и това много улеснява глобалистите!!

77

Анонимен

преди 2 години

От неспособността на авторката да прави логични заключения следва, че вълка се казва, че повече месо няма да яде! Капитализмът или наричайте го както искате имя за цел да максимализира печалбата и ако е необходимо няколко пъти са се отиде до Азия, за да се максимализира печалбата това ще стане така, а не както германския канцлер казва! Тази шушумига не може да си да си спомни за посещенията си в Хамбург при Варбург-Банк и излъга всички хамбургци за Г20 сега е канцлер! Както българите така и немц

76

Анонимен

преди 2 години

България нсе развиваше добре до 70-те години, ама това се дължеше на поколенията израсли през царското време. След това идват поколенията на комунизма и започват големите кражби и големия мързел.

75

однако

преди 2 години

Засядането в Суецкия канал на контейнеровоза "Евър Гивън", което блокира огромна част от световната търговия за близо седмица и причини щети, оценявани на до $10 млрд. дневно, стана зрелищен символ за уязвимостта на западния модел, разчитащ на един-единствен път-пътечка между Азия и Европа. Колкото и да се биете в истерика, каквито и санкции да налагате, пак ще опрете до Руската Федерация и до нейната глобално значима магистрала, наречена Руски Северен Морски път.

74

Анонимен

преди 2 години

Днес е денят на космонавтиката (Юрий Алексеевич Гагарин, 12 април 1961 г.) и президентите Путин и Лукашенко ще посетят космодрума "Восточньiй".

73

Абе тираджията

преди 2 години

Ако верно Z фашистите победят, гледам фен си. Работа за теб ще има, но заплащането ще е два камшика и комат хляб.

72

ОФ

преди 2 години

Бих уточнил: Не "Край на глобализацията", а край на колективнозападния модел на глобализацията и край на колективнозападния модел на цивилизацията, на т.н. западни ценности. В тази връзка показателни са думите на министъра на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров: Руската специална операция в Украйна е призвана да сложи край на доминиращия курс на САЩ.

71

Бай Гроздан

преди 2 години

Нещата,които говори канцлера Шолц Ще доведат до по-малко разплащане в щатски долари,което би довело ограничаване на влиянието им в света и свеждането им до регионален фактор,каквито са Китай и Русия.Ще са братя по маса вече,не да гледат отстрани как на Чичо Сам му расте шкембето.

70

Бай Гроздан

преди 2 години

Днес само Русия май ще празнува световният ден на космонавтиката - Гагарин 1961.

69

До тираджията

преди 2 години

Не е точно така. На много места се работи усилено и се изсипват сериозни пари за да се развие достатъчно софтуера и инфраструктурата за автомаризирани транспортни машини. Изобщо не е далеч деня, в който някоя държава ще обяви пилотен проект. След това е ясно, че тази тежка професия ще отпадне

68

Тираджията Z

преди 2 години

Квото и да стане,за шофьорите винаги ще има работа.Тъй че хич не ми пука ако ще и планетата да се разцепи

67

Путин лъже

преди 2 години

Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !

66

Радойчо

преди 2 години

Днес е денят на космонавта, но май в Русия нямат време за това, имат по важни дела, трябва да осигурят гордост за още семейтва давайки свидни жертви във войната за ... , ъъъ ааа, абе за какво беше тая война?

65

Маринчов

преди 2 години

Няма такова нещо, единствената разлика са санкциите за русия от 1/4 от държавите по света, всичко друго си продължава по старому. Китай залива света със стоки и те така. Инфлацията която сега върви се дължи на многото кредити теглени от куцо и сакато. Ако вдигнат лихвите по кредити и депозити, всичко ще се уравновеси отново.

64

Таня

преди 2 години

Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна