47

Кака Вили

преди 2 години

Пример от Бургас.Кака Вили, началник на РИО.На всички власти метреса.

46

Анонимен

преди 2 години

Само там ли? И билетчета в тоалетна не можеш да късаш ако някоя велможа не се обади.

45

Непознат

преди 2 години

След като смениха директорката на най - престижното училище в Нова Загора с една седесарка , която не скриваше, че й били подсказани по партийна линия въпросите от ,,конкурса " , всичко тръгна с главата надолу. Вършеха й работата помощник - директорите от първия екип.Но се пенсионираха. След нея пък ,,спечели конкурс " гербаджийка . Прехвърлиха я от конкурентно преди това заведение. Поизгони заварени учители, за да си назначи удобни и приближени от старото си училище.Настана хаос и провал.

44

Анонимен

преди 2 години

Този човек не знам защо се смята за компетентен, но всеки знае, че истинските професионалисти рядко членуват в партии, така че от партийци полза няма, още повече, че те не мислят с главите си, а с тиквата на партийния вожд. Това, което трябва да се направи е да се задължи НС, преди гласуването на всеки законопроект, да го подложи на широко обществено обсъждане и тук непременно да бъдат включени професионалистите от областта.

43

Синдикатите...

преди 2 години

...късно се сетиха, проблемът е от началото на прехода, въпреки големите клетви, че образованието е деполитизирано. Друг път. Моя шеф беше лидер на общинско СДС, после се пребоядиса да стане общински съветник, и тъй до сега. Отдавна трябваше да се въведе мандатност, не че може да има ефект, но поне на определено време кофата ще се разбърква.

42

Анонимен

преди 2 години

То да беше само в образованието... И линията е не точно партнийна, а е роднинско-приятелска. Същото е в съдилищата, прокуратурите, административните органи, общините. Ръководните постове се раздават само на приближени и нищо друго няма значение.

41

Анонимен

преди 2 години

В почти цялата държавна адмистрация е така, нагласени конкурси за НАШ човек! Човекът обикновено е от старо комунистическо котило, може и пребоядисан после. Нормални назначения има само за места , където се налага наистина да имаш знания и то на определени позиции - оперативни, не ръководни. Въпреки това има и добри професионалисти в администрацията, на които е назначен партиен шеф, да им вгорчева жовота!

40

Анонимен

преди 2 години

чЕ КОГА не БИЛО ТАКА? оЩЕ ОТ "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ" си зноем, че ако не си член на БКП, и звеноводка не можеш да станеш!

39

Образован Ром

преди 2 години

Само при Боко Тиквата не беше така. Тогава сичко си беше чесно

38

И от охранителните ф

преди 2 години

И протекции на охранителните фирми .

37

Анонимен

преди 2 години

Абсолютно всички директори на каквото и да е са по политическа линия. Дори директор на общински *** се назначава по политическа линия. Затова на малка държава като България не са и нужни партии.

36

Светозар

преди 2 години

До Живко от ВарнаЖивко, жив да си, върви се лекувай ! Не тормози форума. Не си виновен, ама тормозиш другите.

35

Анонимен

преди 2 години

До чегърИскаш ти Подмяната ли да се намърдаш на нейно място?

34

Геме Димитров

преди 2 години

Голяма част от директорите и "собственици на частни училища" са хора на службите и доносници-пълни психопати.Позволявт си да обиждат ,крещят и посягат на преподавателите ,дори режат от заплатите.Като пример собственичката на Джани родари е за усмирителна риза.Плаче за данъчна проверка и отнемане на лиценз.

33

За Витков!

преди 2 години

А добро утро! Цялата страна е фрашкана с герберопитеци и назначенията им. И по тошково време не е било толкова зле!

32

чегър

преди 2 години

Има такива ,които са в пенсионна възраст ,но са хора на ГЕРБ. !Например директорката на 120 ОУ СОФИЯ ЦВЕТАНКА ТОНЕВА.С памперси ли ще ги държите?

31

Иска се

преди 2 години

Чегъртане с права лопата номер 12!!! Прости, мазни, феодални поцинковани кофи!!! Само Господ трябва да се намеси!!!

30

Анонимен

преди 2 години

В тази територия независимо дали си в държавния или частния сектор винаги е бъкано с връзкари !

29

Дааааа,

преди 2 години

100%!!!

28

Анонимен

преди 2 години

Я как позна бря ,а тия от Рио как се назначават )