28

обяснете

преди 2 години

Защо разказвателното изречение от заглавието има въпросителна накрая? Такава глупост е и това предложение, да конфискували колата на пиян водач. Ами от вчера някаква смешна присъда от малко над 4 години за прегазено дете. Сложете предложение за минимум 10 години за убит при катастрофа човек+по още 5 за всеки загинал освен първия. Държавата толерира наказание с глоби, вместо затвор и това води до корупция.

27

Све

преди 2 години

Докато КАТАДЖИИТЕ си спинкат по патрулките и не упражняват никакъв контрол и разчитат на снимки за скорост това ще е .За мен щом те е засякла камерата то КАТ трябва да те спре за проверка в противен случай те просто не си вършат работата и резултата е видим.И те още тогава да ти връчат глобата та да си знаеш.Това ще промени статистиката с поне 30% Защото ще бъдат хванати много неизрядни състезатели.А сега шефа е доволен от скъпите снимки и големите бонуси и пълната хазна.

26

Ако искаш - постигаш

преди 2 години

Хващат те с алкохол зад волана: - за работещи - два месеца заплатата се превежда където трябва, при повторно хващане - половин година затвор, после си оправяй както можеше работа, семейство и т.н...- за неработещи - директно затвор, при повторно - двойно време.Всеки има глава, да мисли и да знае какво рискува.Наздраве, паля и тръгвам ...

25

Анонимен

преди 2 години

До LosHiИ кое му е доброто на мярката? Ако колата е семейна собственост, то наказват цялото семейство, защото някой не спазва закона. Тъпо, ама много тъпо! Наказанието трябва да е персонално! Например принудителен труд! Друг е въпроса как точно ще бъде решена ситуацията със заплащането на тоя труд, с отсъстието от работа и т.н. Но в много държави този метод на наказания се прилага и е ефективен!

24

Айде няма нужда

преди 2 години

Намерете начин да се прилагат съществуващите вече закони, пък тогава се напъвайте да мислите други. Само седите и мислите, седите и мислите, пък се оказва, че само седите....

23

ЗА!

преди 2 години

ПРЕДИ ГОДИНИ ,ПОДОБНА МЯРКА СЕ ПРИЛАГАШЕ В ПЛОВДИВ ОТ ЕДИН ПРОКУРОР,КОЕТО ДОВЕДЕ ДО РЯЗКО НАМАЛЯВАНЕ НА ПИЯНИТЕ ЗАД ВОЛАНА.СВЕДЕ СЛУЧАИТЕ ДО 3-4 НА МЕСЕЦ!НО РАЗНИ ПРАВОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ РЕВНАХА И ТОВА БЕШЕ СПРЯНО.АВТОМОБИЛЪТ БИЛ СЛУЖЕБЕН-АМИ СЛУЖИТЕЛЯТ ТИ ДА ГО ПЛАТИ СЛЕД ,КАТО КАРА ПИЯН!ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И ВОЛЯ , АНЕ ДАСЕ ТЪРСЯТ ВРАТИ И ВРАТИЧКИ И КОЙ КАКЪВ БИЛ!

22

Анонимен

преди 2 години

fake news. vinoven e shofiorat i toi pravo v zatvora za 2 godini.

21

Ленин

преди 2 години

Днеска колата,утре жената,после къщата ти конфискуват!А на Боко,Каскетя,цацата,мацата и т.н кога?Електрификация плсюс национализация е равно на комунизъм!

20

!

преди 2 години

"което прави много повече и от 2020 година" локдаун, вируси мируси, кастофони мастофони, нещо да ви говори?

19

Въпрос

преди 2 години

Конфискуваният милиционер ще има ли още неограниченото право да бие шамари на шофьорите с оправданието че не щели да му дават чорбапарасъ?

18

От народа

преди 2 години

А за богоизбраните важни клечки,пъцулаите и феодалите от местно и национално ниво ще важи ли които обикновено си карат на няколко ракии с обилен обед и вечеря ...или само за обикновените мравки от мравуняка?

17

Do 16

преди 2 години

Или *** пишещ в сайтове. Just like you

16

Анонимен

преди 2 години

И ако жена ти е рускиня.

15

LosHi

преди 2 години

Това е добра мярка, но трудно би се приложила в родната действителност.1. Трябва да се оправят пътищата, маркировка-знаци. Да бъдат адекватни !2. Най-после полицията да започне да си върши работата и камерите за скорост да не се използват за пълнене на държавната хазна, а за превенция на пътни инциденти! Полицаи да те спират и глобяват навсякъде за най-малките нарушения - неправилно изпреварване, не спиране на пешеходна, отнемане на предимство, мигачи, паркиране и тн.

14

Анонимен

преди 2 години

Ефективноста на едно наказание не е в неговат жестокост а в неговата неизбежност. И да ги разтрелват пияните шофьори при условие че на 1000 хващат един нищо няма да се промени.

13

Ха-ха-ха!

преди 2 години

Който иска си Москвич , като автомобил за ходене на кръчма!

12

дедо

преди 2 години

Тая мерка трябваше много отдавна да се въведе!

11

Български гражданин

преди 2 години

До 10-тиТака е, но ако говорим за 15 - 20 годишен голф, бмв, шкода, алфа или друг таралясник за до 1000 - 1500 лвАй купи си кола за 5 - 10 бона (или повече) и, като ти я вземат щото караш пиян ще видиш как ще запееш друга песен!😃

10

Ай Сиктир

преди 2 години

Всяка забрана само и единствено създава поле за нови корупционни практики.

9

Анонимен

преди 2 години

Неумно въобще. Кола се намира без проблем в днешно време.