11

Коприва

преди 2 години

В повечето български газирани напитки се намират по три различни подсладителя. Не ги опитвам дори от доста години.

10

анонимен

преди 2 години

Човешката алчност е обратно пропорционална на здравето.Храната като въздействие върху организма е с неколкократно по-висока стойност от антибиотиците. Криминализиране с отнемане на лиценз за тези , които влагат непозволени компоненти в храната, а регулаторните органи трябва да преразгледат досегашната си политика с допускане на хидрогенирани мазнини,като напр.-палмово, оцветители, Ета като напр е210 до 217, сладкарски изделия с аспартам Е951 с токсичен ефект и много други.Не яжте и пийте ***

9

Анонимен

преди 2 години

До diabetik 8 Точно така, захарта е много вредна. И тези, дето нямаме диабет, трябва да я откажем. Има мед, стевия, черна меласа, пък и плодовете стигат. Трудно е за лакомии, като мен, но който иска да е здрав, трябва да се пребори със себе си.

8

diabetik

преди 2 години

До АнонименС плодове, с нормални домашни сладкиши с намалено количество захар, или със стевия. Ако си свикнал да се подслаждаш, няма да се подобриш. Избийй си го от главата системното подслаждане, то вреди и на недиабетиците.

7

Анонимен

преди 2 години

До До 4 Анонимен: 5 И не е само аспартамът. Никой не отваря дума за палмовото масло, натриевия глутамат, сухата кръв, химичното опушване на колбаси и риба и т.н.

6

БАЧКАТОР

преди 2 години

Евтините безалкохолни са пълни с такива подсладители. Повече от десет години вкъщи не влизат дербита и подобните им . И сме си много добре.

5

До 4 Анонимен:

преди 2 години

Подкрепям! Шокиращото при аспартама по - специално е, че е от 180 до 200 пъти по - сладък от добрата стара захар. Тоест производител на сладки или безалкохолни примерно, вместо да организира камион с 200 чувала захар може просто да хвърли една бала аспартам в личния си автомобил и да подслажда продуктите си 1 месец примерно. Брутална разлика в парите ... здравето? На кой му пука, има и за подкум на съответните институции, лаборатории, регулаторни органи ... Поздрави на Монсанто!

4

Анонимен

преди 2 години

Има много изследвания, които са доказали вредата от аспартама, но тук лозунгът "Вярвайте в науката" не важи :) Защо така :) Куп вредни добавки в храните ни разболяват с разрешението на същите тези власти, които ни плашат с ковида. А ковидът нямаше да е толкова опасен, ако не ни беше намерил вече болни. От отровната храна.

3

Анонимен

преди 2 години

Е добре де диабетиците с какво да си подслаждат живота тогава?

2

куки муки

преди 2 години

Остава , сега да направите откритието , че цигарите са вредни !!!!

1

Deep Zone

преди 2 години

E, добът ден, открихме Америка! Това е ясно, още от момента, в който ми предложиха парче от "най-добрата торта" на пазара. Хапнах две хапки и ми стана зверски зле с позиви за повръщане. Добрата вест е, че все повече хора се усещат и все по-малко хора виждам да си купуват торти, пасти и вафли из големите магазини. Аз лично спрях газираните преди повече от 2 години и се чувствам чудесно :)