32

Анонимен

преди 2 години

Отворете биология за 7 клас и ще се същисате. Всичко е така. А тежките учебници на гланцирана хартия, която отразява светлината и дразни окото? И на всеки 4 години трябва да ги изхвърляме, за да може някой пак да вземе едни пари от напечатването на нови.

31

Ученик номер 5

преди 2 години

Действително в учебниците, а и програмите, са нелогични. В 9. клас се учи нещо, което аз разбрах като клетъчно дишане. Какво до какво се окислява или редуцира и като цяло какво пише сигурно щеше да разбера, ако окисление и редукция се учеха преди това, а не в 10. клас. Колкото до учителите - има такива, при които ти е приятно да учиш, защото виждаш, че се старят. Има и такива, които ненужно се заяждат, или пък са напълно демотивирани и не си правят труда да преподават като хората.

30

Непознат

преди 2 години

Децата днес не са по глупави от преди години. Проблемът е у нас - възрастните . Когато някой решава, че по един учебен предмет може да има по 7-8 учебника и толкова на брой помагала от различни авторски колективи и издателства , то батакът е силно вонящ. Всеки се люшнал да надскочи другия с допълнителна и излишна, зле подредена информация. Учителите ползват нови , готови разработки на темите от ,,Книга за учителя", не чувстват отговорност да четат и усъвършенстват нивото на преподаване.

29

Анонимен

преди 2 години

Трудности срещат, защото масово общата им езикова култура е много скромна. Повечето нямат добре развит речник, което на първо място произлиза от скромния речник на родителите им, чалга културата, мученето характерно за възрастта им и липсата на четене на книги. За малцинствата дажи дума няма да отварям, защото там положението е страшно.

28

кой

преди 2 години

Когато едното ми дете беше 8 клас в езикова гимназия, учеше същото по физика, както другото ми дете, което беше в университета - специалност Машиностроене. Това нормално ли е според вас?

27

кой

преди 2 години

В 6-ти клас по история се изучават всички български правителства, дори и тези с 3-месечно управление. И на мен ми беше трудно да осмисля тази информация като количество, какво остава за децата ми.

26

Даскал

преди 2 години

Повечето учебници, са писани от умствено увредени.

25

ля ля

преди 2 години

продължавайте да давате телефончета и сладки на дечицата ви за да ви кажат че не се справят!!!! а и другото - учителите да им върнете правата за да може да има уважението и доверието на децата към тях! не само да си четат от учевниците защото в онлайна ви обучение ако си бяхте насочили вниманието за малко към учителя щяхте да видите кой как "преподава" драги ми читатели!! от Вас си зависи!

24

123

преди 2 години

Не е само след 5клас, вземете учебника по човека и природата за 4класни го прочетете,. Незнам как учат децата.

23

Бонд Джеймс

преди 2 години

Без да коментирам учебниците и главно УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ, чието отражение са те, имам чувството, че повечето "правописни грешки" (лоши интервали в пунктуацията, разделяне на думи и т.н.) се дължат на... правописните "коректори" в телефоните! :)

22

Хахахахахахахахахаха

преди 2 години

До Опростачването, не зная за какво опростачван е пишеш. Дали си видял какви недомислищи си наплескал? А дали имаш представа как изобщо се форулират изречения? А дали познаваш граматиката на родния си ези? А дали познаваш пунктуацията? Въпросите са реторични! Ти си неграмотен и си личи от 5те изречения, които си написал. Потресаващо какви низши индивиди си позволяват да дават дефиниции, все едно са последна инстанция! Не си! Просто си невежа!

21

Анонимен

преди 2 години

Aми да вземат учители да пишат учебници, а не университетски професори, видяли ниша за пари.

20

Anonimen

преди 2 години

И са сложни, и са огромен обем, и са им скучни. Много информация, ненормално много. Отвлечени понятия, Смирненски бил представител на течението "Диаболизъм", който се увличал по окултното и е характерен за началото на 20 век. Например "Приказка за стълбата". И помен няма за социални проблеми..

19

Анонимен

преди 2 години

Учебниците се пишст от неодвидетелствани. С как да се докопали до висши дипломи и кой им възлага учебници, не питай и не рови че вони ксто отрова.

18

Опростачването

преди 2 години

на народа върви успешно, както е видно в голяма част от драсканиците по-долу. Не търсете вината в учителите, вижте гредите в собствените си очи. Ако можете де, щото опростачването е особен вид слепота, съчетан с неоправдано високо самомнение. Но то няма да ви спаси от духовната мизерия, в която живеете.

17

Анонимен

преди 2 години

Te и в университета много сложни станаха термините. После се чудим защо няма кадри за доктори и инженери. Ще има, ама само ако се изискват по-простите термини. Наздраве!

16

Ми сир

преди 2 години

"Класал" какво трябва да значи в подзаглавието?

15

Анонимен

преди 2 години

Айде сега не са оглупели на много деца им е трудно дори да прочетат елементарен текст и да го осмислят.

14

Любен Каравелов

преди 2 години

След това Огнянов задава същите въпроси с разбираеми думи на вече питаните деца и те отговарят! "Огнянов попита момичето простичко същото нещо, което го пита и Стефчов. То отговори сега." Има огромно значение как са написани учебниците. Тези префърцунени автори са ги писали все едно с тях ще се явяват на докторска дисертация. Ако не можеш да обясниш нещо с прости думи и на първокласник, значи самият ти не си го разбрал. Ричард Файнман е абсолютен гений в този аспект.

13

До 4 - Термините

преди 2 години

"Са си добре и не са сложни , учителите са зле , неграмотни, малък речников капацитет, не адекватни и не компетентни., учител е призвание , не е работа за всеки не удачни. Образованието ни удари дъното отдавна." ____ Писанието ти е доказателство за това. Но дали е заради неграмотността на учителите, или заради ниския капацитет на такива като теб да усвояват елементарни правописни правила? Преди 30 години твоя милост нямаше да завърши средно образование с такава "грамотност" и "компетентност".