100

Анонимен

преди 2 години

Нито една друга бивша соц държава не си унищожи селското стопанство и индустрията като нас. Не е въпросът дали сме соц или демокрация. Въпросът е, че начело са все *** на чуждите интереси и собствения джоб.

99

пияница мистик

преди 2 години

Повече от половината коментари са писани от някакви върли носталгици по соца, най-вероятно пенсионери. Обвиняват демокрацията, че съсипала всичко :))) Ами я да им задам 1 въпрос: Дрогаре, как си мислите, дали имаше и 0,001% шанс да си останем социализъм? Всички бивши соц страни станаха капиталистически и демократични, та и Румъния даже, СССР се разпадна и стана някаква върла диктатура с капиталисти олигарси. И само ние в цяла Европа - социализъм :) Капсуловани като Северна Корея. Оптимисти :)))

98

Анонимен

преди 2 години

Мечтата на съвременните програмисти - да се забие в село, да си направи довар с барбекю и да не излиза цял живот, а като му трбява нещо, да му го мятат през оградата.

97

Анонимен

преди 2 години

До опит - Сега ще те наапдне вълпата от разни кодърчета и мениджъри на ниско ниво, да ти кажат каквъ си загубен кка те си живеели в някави палати, как сами ги стягали или с познати. Хванали къщички за по 30-40 000 лева, стегнали ги с фантазия и молба и яйде - живеят си в "рая".

96

4040

преди 2 години

Какво толкова, поредната констатация за заличено село. По важно пари да има за Украинци и за кражби от схеми.

95

опит

преди 2 години

Нали опитаха млади хора да живеят в селища/села около големите градове. Накупиха си хубави къщи, и си отгледаха там децата. Но като стана време за училище, видяха, че транспортът до София напр. е труден, бавен, мъчителен. Запродаваха къщите си и си купиха апартаменти до детските градини и училищата. А селата? Пустеят, до оня момент, в който нещата не се променят коренно - хубави пътища, аптеки, лекари, кина и останалото, което съвременния човек очаква.

94

село

преди 2 години

Напълно възможно е да се живее на село. Но при едно условие - селата ни да са напр. като австрийските села - с абсолютно всички изисквания и удобства на съвременния бит. Както и местните хора да могат да отглеждат животни и да развиват земеделие, без мафиотите/земеделци да ги заплашват и да ги тормозят. Земеделска мафия - кой можеше да си помисли, че и такова чудо ще имаме. Да има и пътища, естествено, до градовете. Както и местни лекари - естествено.

93

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Пак някакви сълзи за нещо което никому не е нужно. Не разбрахте ли , че хората искат да живеят там където им е добре, а не там където иска Партията. Никой не иска да живее с 1 прасе , 10 овце и 10 кокошки, тоалет в края на двора, и баня в коритото. Хората са свободни да избират и работят където искат, който може, живее по-добре, който не може да си ходи при животинките. Ако мислим като автора, да си живеем като прабългарите, в шатри.

92

Зелен Демократ

преди 2 години

Мачкай, от такива статии мед ми капе, кеф!

91

Ямболски цървул

преди 2 години

Писачи на статията,не само това село е с такава тъжна история.......Всички села в България са така,а и много градове,благодарение на върлият капитализъм от 32 години. 3 милиона българи ги няма в тази територия!

90

Игор

преди 2 години

До Fallschirmspringer - Някои от нас ще са тук, но сме прекалено малко. Малко сме свестните, сред морето от посредственост, така да се каже. Ех, какво да се прави ...

89

Анонимен

преди 2 години

До Fallschirmspringer - A би ли трябвало, да е обратното. Все пак, селата имат по-ниски данъци, да се думка чалга и да се ходи без риза е по-приемливо, а земята дава на селяните храна имогат да оцеляват.

88

Fallschirmspringer

преди 2 години

Аз не виждам проблем.То цяла България запустява и се обезлюдява,та няма как селата да правят изключение.Проблем няма,тази територия с хубав четири-сезонен климат,добра надморска височина,високи планини,все още с гори,прекрасни почни условия и плодородни долини,няма да остане ненаселена.Ще дойдат някакви нови заселници,може би ще носят и името българи,но цялата тази прекрасна територия напоявана с кръвта на прадедите ни,ще носи географското България-само българите няма да ги има.Животец-край

87

Анонимен

преди 2 години

ами в страсбург ли вече да съдим България и Сърбия кога ще връщат на хората двувластните имоти описани към ньйоския договор и подписани от двете държави и никакви компенсации няма за тях нито са върнати на хората

86

Анонимен

преди 2 години

Тягостно е да го гледаш.От друга страна - като му е криво на някойтякой че опустява- *** се засели ти ,пък работи и отглеждай деца там.Нали? Ама цъкането с език е сладка работа.И балканджийските села са опустели.А някой замислял ли се е какво ги е накарало хората да се заделят по баири и чукари? Золума на поробителите или епидемии. Като я няма причината, изчезва и следствието.

85

селски

преди 2 години

Пустеещи земи, насила безплодни. Но я се опитай да правиш по-едро земеделие. Земеделската мафия ще те помете!

84

Селска кифло

преди 2 години

Викаш, превърна се в градска кифла. А още пушиш ли в кошче.......

83

Анонимен

преди 2 години

Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: всички мъже на възраст от 16 до 60 години в град Буча са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове, много от тях растреляни с вързани ръце, а и се получават все повече сведения за изнасилвания на жени от страна на *** окупатори.

82

Карла дел Понте

преди 2 години

В което и да е село,ако се появят арендаторите/разбирай земеделската мафия/ целата наоколо опустяват и обезлюдяват.обикновено заминават за чужбина с надеждата че никога няма да се върнат в България отново.

81

мдааа

преди 2 години

Украински бежанец в България гледа незасяти ниви и полуразрушени села и пита: - Путин и вас ли нападна, негов геноцид ли е това? - Неее... ние сме в НАТО и ЕС... и си имаме демокрация, отговаряме ние!!!