19

факт

преди 2 години

Има регистър на БЛС. В него поне за нашата област са описани лекари които от десетки години са или в чужбина,или в друга област,или са пенсионери,повечето от които не работят защото са над 80 годишни.Има и такива които не ги познавам-явно много отдавна са напуснали областта ни.Ако човек прочете регистъра ще си каже,че сме много ,но на практика сме25-30% от целият списък работещи.А от работещите поне 90% сме над 55 годишни.

18

до 16

преди 2 години

То не е само до заплатите.Спомнете си как по време на пандемията човек бе снимал как пренасят баща му с брезент.И се възмущава,че нямало асансьор.Сградата била построена 1912-та година.И за 110 години не са се намерили пари за асансьор!То затова в България има Правителствена МВР и ВМА.Те са за правоимащите! За нас нали знаеш какво?

17

лекар

преди 2 години

Влезте в една областна болница.Вижте коридорите,стаите в които лежат болните,тоалетните,стаите на лекарите и сестрите.Вижте каква е болничната храна.Замислете се-ако сте болен все някак ще преживеете няколко дни или дори седмица.Но ако работите там-там ще се мъчите 40 години!И за всичко което не е наред ще обвиняват вас.Дори и за неработещ асансьор! Това не е професия,а присъда!Затова много ви моля,не подлъгвайте младите хора да повтарят нашите грешки.

16

Анонимен

преди 2 години

Откакто превърнаха здравеопазването в търговия, лекари няма. Толкова ли беше трудно да има държавни болници с едни нормални заплати, а който иска да си прави частна болница. Вместо субсидия за депутатите, тези пари трябваше да са за здраве. Търтеите да си събират членски внос от феновете.

15

Анонимен

преди 2 години

Няма персонал за всичките търговски дружества "болници". Освен да ги клонират, или да се признава, че има докрот, ако му закачат портрет в кабинета, друг начин няма.

14

Анонимен

преди 2 години

Мярката за недостига на лекари ив сякакви други - е много проста - нарича се емиграция ! Колкото и да не им допада на БГ-тата - друга опция никаква нямат.Другата опция е да правят бебета - но това не може да се случи понеже БГ-тата ги мързи и предпочиата да смучат кафета и ракия и да се оплакват по цял ден .

13

Анонимен

преди 2 години

Лекари колкото искаш. И умрели след лекарска намеса също. Май по- добре да си мрем у нас. Лекарите са търговци на живот. Оставиха да умре майка пред детето и, а за богатите депутати пращат хеликоптери.

12

Анонимен

преди 2 години

DO 9. Укрофашист е баща ти шумкарина!

11

Анонимен

преди 2 години

Днес Сербезова махна едни мерки, дето бяха параван за бялата мафия и крупната кражба. Сега търсят друг параван - нямало лекари. Ще им вдигат заплатите. Т.е., ще крадат по друг начин. Балтов що не е в затвора за кражби? хахахаааа

10

Гюлчен Сербезова

преди 2 години

За какви " мерки" дрънкате бе тикви?? Аз съм аптекарка и тръгвам на четвъртото си сватбено пътешествие!! Ще докарам доктори от Хаити,Сомалия и Бурунди!!Ясно??

9

РАЗБИРАЧ

преди 2 години

ТО Е ЯСНО ПАРИ ТРЯБВАТ, А ЗА ЛЕКАРИ, ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТЕЩИ ВСЕ НЯМА. ЗА СМЕТКА НА ТОВА 250 000 УКРО-ФАШИСТИ, ИЛИ ПО-ТОЧНО ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧАВАТ ПО 1200 ЛВ НА МЕСЕЦ. АКО Е МАЙКА С ТРИ ДЕЦА-4800ЛВ. + ОСИГОРОВКИ + БЕЗПЛАТНИ КВАРТИРИ И НИТО ТОК, НИТО ВОДА ПЛАЩАТ. А АЗ ЗА ПРЕГЛЕД ПОЛУЧАВАМ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА 20 ЛВ - БА СИ И ПОДИГРАВКАТА. ТА ЯСНО Е ПАРИ ТРЕБАТ!!!

8

Анонимен

преди 2 години

тя оправи аптекарките, сега ще оправи лекарите

7

Дано

преди 2 години

да умее да рисува добре, че освен да ги нарисува, други възможности не виждам!

6

Анонимен

преди 2 години

вят при други обстоятелства ,сещате се при какви)и да предвидят ,че това се очакваше.Имаше много млади колеги тогава,подготвени,напористи,амбициозни,идеалисти,но нямаше шанс за реализация.Сега има места,много места ,но няма лекари.Има една народна мъдрост ,която добре подхожжа в случаяКаквото посееш ,такова ще пожънеш

5

Лекар

преди 2 години

Браво на д-р Чакъров.Оказа се ,че той е един от малкото лекари в тази страна ,който го е грижа за нашето здравеопазване и предприемат конкретни мерки ,поставяйки въпроса по този начин.Лекар съм,завършил МУ София випуск -2003 г и то с отличен успех,но за съжаление съм от тези,които нямаха шанс да продължат да се квалифицират не защото не искаха, а защото места за специализация нямаше.Просто държавата,министърът,чиновникът и пр.не бяха проявили прозорливостта си(която успяват д проя

4

Анонимен

преди 2 години

Аз като завърших и почнах да си търся работа и да си разпространявам автобиографията, ми казаха "АААА много сте вие лекарите". Това ми беше достатъчно да се откажа завинаги. Няма какво да се унижавам. Пренасочих се на секундата.

3

Анонимен

преди 2 години

Корнелия Нинова????

2

bbb

преди 2 години

Какви мерки за три месеца да представи министърката,като за последните десетилетия медиците напуснаха България, заради лошо управление на здравната система. А управителите на тази ситема - професори, доценти, директори на болници през тоа реме забогатяха неимоверно и не се интересуват има ли мед. сестри или напротив....

1

Анонимен

преди 2 години

Кви мерки, душо? Ще ги извадиш от ръкава си?