186

Пламен

преди 2 години

Специална(я) Военна(я) Радиация. Няма по-просто същество от Ватника, а ако е и военен тогава простотата му се вдига на квадрат.Слава на Украйна!

185

нищо чудно-2

преди 2 години

След случая в който загина войника се гаврехме кой както се сети с офицерите.В един от случаите имаше футболен мач и войник забелязал,че дежурният по полк гледа мача.Включил радиопредавателя на същата честота и картината веднага изчезнала.Дежурният взе телевизора на нашата рота и пак същото!Обаче най оригинален бе един дето се направи на заспал на пост.Дежурният му взел пълнителя с патроните,а войника го изчакал и заредил с другият пълнител.Накарал ифицера да се въргаля през всичките локви!

184

нищо чудно

преди 2 години

Още като завзеха ЧАЕЦ ми направи впечатление как се разхождат безгрижно покрай саркофага.И не се учудвам.Когато служех в казармата един от офицерите бе заповядал антените на радиостанцията да се вдигнат под електропровод 110 киловолта!Мачтата на антената бе висока 9 метра и войникът който бе под нея бе убит от волтова дъга!След този случай се допитвахме до специалистите-2 *** воиници радиолюбители или правехме каквото си знаем ние.Офицерски заповеди никой не изпълняваше.

183

Антикомунист

преди 2 години

Само едни много плитко умни руски фашисти могат да копаят окопи в радиоактивна зона. На тези чужда армия не им трябва, сами ще се затрият от много акъл

182

Той и Путин е пътник

преди 2 години

...щом е с рак на щитовидната жлеза...Затова няма жени и дъщери около него...

181

дядо йоцо гледа

преди 2 години

Обръщението към руските военни от зоната на Чернобил ще бъде ''ваша светлост'', а тези дето са копали окопите - ''ваше сиятелство''

180

анонимен

преди 2 години

Сега ще умрат глупавите руски солдати. Така им се пада на фашистките завоеватели.

179

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 187 Репортажът ти от коя година е? И чие производство? Не казвай, познах, руско. Не е разрешено да се стои повече от два часа там и то само в определени зони, умник путлеровски. Инженерите влизат със специални костюми и оборудване, не с военни униформи..

178

Анонимен

преди 2 години

До FMC По руската телевизия ли го даваха? Не важи.

177

FMC

преди 2 години

Ами днес даваха репортаж от Че4рнобил, хаха. Стига бе, стига бе, заприличахте вече на вестник Стършел :)

176

Анонимен

преди 2 години

Руснаците нападали, но си оголили задниците - докато затъвали в калните полета на Украйна, Белгород дишал петролни сажди...

175

Анонимен

преди 2 години

Момчета и момичета в тубата е пълно с видеа за Чернобил как там се подвизават Сталкери Полиция Пожарна и Спецове по дезактивацията на горивото и на самите реактори на НЕ ГРЪМНАЛИТЕ три реактора който съвсем наскоро изведоха от експлоатация.Та тази навалица всеки ден щъка там от десетки години и нищо им нама!Как като се появи Руска армия и се изпозаразиха че вече са ив болница?Нелка помисли си добре дали един ден няма да носиш отговорност за писанията си!

174

Анонимен

преди 2 години

Мобилизираните русначета не са доброволци, там армията е задължителна. Те изпълняват заповеди, иначе ги разстрелват като дезертьори. Престъпните руски генерали не си играят, те са КГБ, в съзнанието си живеят в СССР, т.е. в друга реалност. Добровлци са чеченците, любители на кръв, и други мюсюлмани - срещу пари, а също и доживотни затворници, които няма какво да губят. Но доброволците не са прости да идат при радиацията, така че...

173

Анонимен

преди 2 години

Ако съм родител на такова прецакано от кремълските престъпници руско войниче (вероятно 18-19-годишно), ще търся всякакви начини, позволени или не, да отмъстя на изку-куригалия Путин.

172

Анонимен

преди 2 години

Руските терористи, които се съгласиха да изпълняват сляпо заповедите на полуделия диктатор, ще съжаляват до края на живота си за това, че се правиха, че не разбират какво правят в Украйна. Тези изпратени да копаят окопи в Чернобил - особено жестоко.

171

...

преди 2 години

Копали окопи в земя пропита с радиация...тея са пасмина! Не мога да повярвам колко неадекватна руската армия. Кво нато, кви американци? Ако ги няма ядрените оръжия, през балтийските републики, за няколко дена американците са в Москва! Те за това на последната среща на НАТО всички се смееха и веселяха, и те не могат да повярват в какво плачевно състояние е ''непобедимата'' армия.

170

Анонимен

преди 2 години

Тези войници може да са напуснали Чернобил, но облъчването, което са получили за един месец никога няма да ги напусне. Този епизод от войната е поредното доказателство за варварската и антихуманна същност на Путинова Русия. Военните избират пътя покрай Чернобил защото украинците не са го пазили. Ясно защо! Тежката военна техника е вдигнала радиоактивен прахоляк, които простите солдати са дишали няколко седмици. Сега те ще страдат. Жалко за пропиляните им млади животи.

169

Кривондел

преди 2 години

Само някой, който не познава историята на Чернобил би могъл да си помисли или напише "е просто няма как руската военна машина да постъпи така". Да напомня, че и ние марширувахме под дъжда... и ядяхме марули... Докато другарите са изписвали бутилирана вода и консерви от гнилия запад...

168

Анонимен

преди 2 години

Руските войници се хранят с радиация!! Затова беше толкова важно да овладеят Чернобилската АЕЦ!! Там се нахраниха за да могат да продължат.

167

До 178

преди 2 години

Извинете, не разбираме чеченски.