22

Гражданин

преди 2 години

Десеторно да им ги вдигнат.

21

Вас пък кой ви

преди 2 години

пита. Не стига, че последните 2г, благодарение на Тулупа рушахте гратис пътищата ами и наглеете да продължавате безплатно да рушите. Аз като плащам винетка, не ми е приятно колата ми да се разбива постоянно из разбитите от ТИРове пътища.

20

А,като

преди 2 години

Ползваш нещо,ще си плащаш.Разбихте всички пътища.

19

Анонимен

преди 2 години

От Цариброд до Белград, Сърбия, тол таксата е около 21 лева за лека кола и 65 евро за ТИР. Какво точно искат нашите превозвачи?

18

Средновековна работа

преди 2 години

Още от средните векове благородниците в европа са пълнили хазната като са слагали тол такис на пътищата. Най видимо е ако пътивате по Рейн с корабче. През 2 километра и виждате крепост - тол такса! Системата за тол такси е варварска и остаряла. Само пречи на движението, не подобрава пътищата и е изключително нагла и набиваща се в очите на всеки смукачка за пари. Тол система е за средните векове. Вижте Франция колко е зле и какви задръствания има точно зареди тол системата там.

17

...

преди 2 години

Абе значи като направиха винетките и какво!!?? Пътя от моя роден град до селото на майка ми не е пипан от 1983г насам! Значи лъжа де когато направиха винетките сложиха два знака че пътя е с винетка! Та само това е ремонта който са правили на този път от близо 40г вече! Та ЗАЩО да плащам аз винетка!!!???

16

Да видим

преди 2 години

Вдигнаха тока - съответно всички производства, домакинства и ред бизнеси са натоварени и инфлацията расте. Газта се вдига - още натоварване на инфлацията. Бензина поскъпва ли поскъпва - инфлацията още нараства. Сега от правителството решиха - бре малко им е натоварването "Дайте и от тол такси да ги оскубем малко. Така всяка стога превозена през територията на България ще бъде допълнително оскъпена". Чудя се какво им става в мисленето на тези хора. Сериозно?

15

Да видим

преди 2 години

Вдигнаха тока - съответно всички производства, домакинства и ред бизнеси са натоварени и инфлацията расте. Газта се вдига - още натоварване на инфлацията. Бензина поскъпва ли поскъпва - инфлацията още нараства. Сега от правителството решиха - бре малко им е натоварването "Дайте и от тол такси да ги оскубем малко. Така всяка стога превозена през територията на България ще бъде допълнително оскъпена". Чудя се какво им става в главите на тези хора. Сериозно?

14

Бай Онзи

преди 2 години

Това че цената на Винетката ще падне е "КьорФишек". В един момент ще кажат, че няма такава възможност, защото парите за пътища не достигат.

13

ОБЕКТИВЕН

преди 2 години

Превозвачите скачаха и на Макрон,ама клекнаха.А уж щели да фалират.Трябва да плащат.Няма нищо безплатно.За да не плащат-пътуват по второкласен път и него да доразбият.В Европа плащат и карат,а тук всеки иска да бъде субсидиран от държавата. Винетките даже още трябва да се намалят.

12

Анонимен

преди 2 години

10 лева отстъпка винетка и после стотици отгоре за продукти заради скъпия превоз след като вдигнат яко тол таксата, ОСТАВКА едеоти!

11

Сахар

преди 2 години

Българските превозвачи все най-онеправдани и затова крият осигуровки и всички възможни данъци и такси.Погледнете автопарка на средностатистическия БГ превозвач...

10

Анонимен

преди 2 години

вдигайте минимум по 2 и як контрол от държавата за събраните стедства, след това директна инвестиция в нови пътища

9

От хората

преди 2 години

Аман от желаещи компенсации.Какво искат,да разбиват пътищата с претоварване на превозните средства ,държавата да ремонтира,а да не получава.Много станаха на яслата.

8

Shark

преди 2 години

Абсолютно справедливо е превозвачите да плащат повече. Значи не може аз да ползвам магистрала няколко пъти годишно, и да плащам 100 лв винетка, а те да вървят денонощно, да разрушават настилката /нейното качество е друг въпрос/ и не на последно място да са причина за повечето катастрофи и да им излиза тънко. Няма как да е справедливо това.

7

Анонимен

преди 2 години

на транзитните камиони трябва да им вдигнете цените по 5, по Тракия не може да се кара нормално от турци, магистралата е амортизирана до безобразие от тях

6

Млад Иноватор

преди 2 години

Имаме иновативна ЕКО зелена идея за чист и екологичен град. Система за таксуване за абсолютно всички пътища и също така и за пешеходците като ходят износват и замърсяват тротоари и пътеки. Със смарт мобилно приложение с изкуствен интелект ще таксува пешеходците Това е разработка на млади стартъп предприемачи от СофияТеХ Парка с подкрепата на Саша Безуханова и Соломон Паси.

5

ПРАВИЛНО

преди 2 години

Така ТРЯБВА не може да ползваш нещо да го амортизираш и ДА НЕ ПЛАЩАШ. Освен увеличение на обхвата трябва и увеличение на таксите и данъците за превозни средства. Нищо така от самосебе се не се поправя ремонтира и поддържа трябва да се плаща.

4

Цирк

преди 2 години

От тая ТОЛ система уж се очакваха приходи от над 1 милиард лв., а то какво излезе... Приходите на половина и то половината от винетки...

3

гост

преди 2 години

аргументът: по време на криза цени не се вдигат