292

До 316 ники

преди 2 години

Най-вероятно в договора не пише и че могат да ти блокират сметките по тяхно усмотрение,но това не им пречи да го правят,нали?Но пък и не пречи да скачат срещу Полша и Унгария на тема "Върховенство на закона"...Но ти може да си повече в час и да ме светнеш по кой закон се разрешава замразяване на активи на база етническа принадлежност?

291

ДОГОВОРИТЕ?

преди 2 години

За какви договори говорим? Запада открадна 300 милиарда долара резерви на руския народ под претекст, че Русия е агресор. След тази кражба Русия има право на всякакви стъпки, за да се защити. И тя все още снабдява Европа с въглеводороди. Какво да говорим повече? Русия предложи мирно решаване на проблема с нарушената архитектура на сигурността в Европа. Европа предпочете да се прави на велика. Русия предупреди, че ще предприеме действия и ги предприе. Който иска да мисли.

290

До 318

преди 2 години

На теория изглежда лесно,но на практика не знаем Русия с какво обезпечава собствената си валута.Очаквам да бъдем изненадани неприятно.

289

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 години

След газта иде ред ина нефта! Всичко в рубли!

288

Куку

преди 2 години

Какви договори,какви пет лева?Раша губи катастрофално войната в Украйна,на карта е поставена самото съществуване на федерацията!

287

ники

преди 2 години

Ами то в договора пише евро или долари. То къде може така едностранно да променяш договора??Това само в кратуннката на някой нискоинтелегентен човекоподобен може да се роди.

286

Анонимен

преди 2 години

Не разбирам драмата. Договорите са сключени в Евро и долар. Няма проблем да му се плати в рубли, щом иска. Отиваш, обръщаш точно толкова долари или евро колкото е по договор и му даваш колкото рубли получиш.

285

Анонимен

преди 2 години

За новите договори може да иска да му плаща с рубли, но за старите - няма такъв филм, другари.

284

Анонимен

преди 2 години

Германия, Австрия, Унгария не искат да прекъсват търговските отношения с Русия. Това заяви полският премиер Матеуш Моравецки пред журналисти в Брюксел, където се провежда срещата на върха на ЕС, предаде РИА Новости.

283

Анонимен

преди 2 години

Аааа, няма капан, просто сега ще трябва да купуват рубли от "Росбанк" с евро и долари, a със закупените рубли да заплащат плащат газа, т.е цената ще бъде двойна - веднъж купуваш рубли с евро/долари, а после с рублите газа. Ти да видиш? Доста тъпо - ама за кого?

282

Анонимен

преди 2 години

Повече ме интересува в какъв капан попада България.Нямаме природни ресурси,икономиката е предимно в сферата на услугите,държавата няма контрол върху енергетиката и водните ресурси,земеделието и животновъдството са на командно дишане,да не говорим за здравеопазване,за образование и за полиция.Няма пазарна икономика,а картелни споразумения и спекула.След 32 г. демокрация най- ниските пенсии и заплати са у нас.При създадената нарастваща инфлация какъв ще е жизнения стандарт на българина???!

281

Анонимен

преди 2 години

До Solar Power M O R O N

280

Solar Power

преди 2 години

Никакъв капан :) Ще си останат с пръст в уста :) Скоро по магазините им ще липсват автомобили, компютри, телефони ... дори тоалетна хартия ... но винаги поне за последното ще имат плакати на Ленин ... опс *** ин за да се забършат :)

279

1

преди 2 години

Капанът е **курт**/вълчи /капан,борците от свободната борба ,го използват,много е ефективен,за справка змс на спорта Боян Радев.

278

Руски трол

преди 2 години

Скоро американците ще осъзнаят що за вестници ползват като валута, наречена долар, след като Федералния резерв печата трилиони долари без покритие от 2008 година. Справка - към 10% инфлация за година до момента и 0.25% лихва при последното повишение на ФЕД от началото на март. Започнаха да вдигат и лихвите по ипотечните заеми в Кравария.

277

Анонимен

преди 2 години

нищо бе германците и италианусите че почнат сами газ да пиккат от много демокрация. и дупинцито че им фане паяжинки. да видим без торове как расте храна. всичко био. урси фон ботокс фон панцер че прави компост от изкуфели немски дрътраци пожънати от ковидя. и месце че има не се коркайте.

276

Анонимен

преди 2 години

Въпрос към *** - според вас Путин и компания накъде ще бягат след войната а) Северна Корея , в) Сирия или в краен случай Еритрея, туй пък къде беше. ! Моля за точни отговори !

275

Анонимен

преди 2 години

Че ЕС и САЩ развалиха всякакви договори и блокираха всички активи на руските банки по света. Защо Путин да не може да си постави условия и той по договорите?Двоен стандарт.Не знам кой какво си мисли от европейските политици, но винаги, на 1во място са интересите на държави - Германия ще мисли за немците - за доходите им, за инфлацията, за качеството на живот, България - за българите Мислим за всичко друго, но не и затова. Дай всички да мизерстваме заради това, че Украйна и Русия имали проблем

274

До Калеко Алеко

преди 2 години

Зад долара и еврото стои системата от патенти,т.н.интелектуална собственост.При промяна в законодателството на Русия и Китай тези държави ще спрат да плащат за лицензи.Как ще им се попречи да създадат своя валутна единица и икономическа сфера на влияние,която е основана на реални ресурси и производство?

273

Манчо

преди 2 години

Замръзналите мозъци още не разбират глобалната промяна, която е вече факт! Скоро ще разберат!