111

Гюро Пръднята

преди 2 години

Тази четирикратна булка Гюлчен Сербезова и Ококорчо искат с пръдня боя да правят!! С основна заплата на РЕДОВИ лекар специалист в ДЪРЖАВНАТА болница от 1060 лева?? Ха ха ха ха!!

110

Анонимен

преди 2 години

Няма и да имат. Лекар специализант е на 800лв заплата, лекар специалист е на 1200лв. Междувременно главния на болницата е на 104 000лв НА МЕСЕЦ и има 22 апартамента в София и по морето! Е маааму стара 50 000 малко ли са му да раздаде на лекарите и сестрите по 300-500лв отгоре? Ама НЕ НЕ МОЖЕ! Отделно от бюджета на болницата всяко лято прави ремонти с фирмата на тъста си! Стига вече кражби, къде спи прокуратурата?

109

Големия Робот

преди 2 години

Наложените от господарите монетарна и образователна система сами по себе си създават нужди, и то порочни. Всичко е ясно и просто. Колкото повече толкова повече...А за какво? Знае ли някой?

108

Анонимен

преди 2 години

Държавата плаща оберзованието, а после дечурлигата излитат в странство. Както за всичко - така и тук: който иска да учи безплатно 3-5 год по разпределени. Който иска да е free -моля, студентски заем и да го вруща после. За няколко години работа в чужбина ще се наплати. Готовоо!

107

Лена Бориславова

преди 2 години

Просто Киро ще докара медецински персонал от Канада.В Гугъл пише така.

106

Анонимен

преди 2 години

До ВЪПРОСДа, прав сте. Заплатите на лекари и мед сестри не са високи, въпреки че извършват високо- специализирана, специфична дейност, за която се изисква не само солидно образование, но и много практичен опит. блс отдавна сигнализира за дефицит на тези кадри. По време на епидемията Мед работниците бяха номер едно. Трудиха се неуморно, денонощно. Изнесоха на гърба си цялата тази тежест, к. никак не е лесно. Затова и материалните стимули за тях би трябвало да са значително по- високи. 7

105

МНЕНИЕ

преди 2 години

Здравеопазването в България е като Челси и Абрамович - всеки един Шеф на Болница взима заплата от Здравната Каса с която може да наеме най-добрите специалисти в Света .

104

ВЪПРОС

преди 2 години

Основна заплата за Лекар - 1350 лева .Основна заплата за Сестра или Акушерка - 810 лева .Търсете .

103

ED

преди 2 години

Ами, вместо да вдигнете заплатите на медиците и да оправите здравеопазването, вие профукахте МИЛИАРДИ в локдауни, мерки, тестове и тем подобни глупости!

102

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 107- Че те ако дават на всеки по 30000 Евра заплата - Какво ще крадат простите "професори" дето са на всяка крачка ?!

101

Дедо Гочо

преди 2 години

Дефицитът на медицински сестри оказва най-голямо влияние върху качеството на лечение, става ясно от отговорите на анкетираните лечебни заведения.Нали 13 години всичко цъфтеше и вързваше .Как сега се срути за 7 месеца бе мъдрецо от Банкя . Това е при положение че 2 000 000 се спасиха в Европа

100

Анонимен

преди 2 години

Медици има колкото искаш. Нали сме в ЕС и могат да привлекат медици от целия ЕС, примерно от Германия, Франция, Люксембург, Белгия, Холандия, Ирландия и т н. В тези шест държави минималната заплата е от 1600 евро нагоре. Дават им тук по 20000-30000 евро заплата и ще дойдат.

99

Анонимен

преди 2 години

Какво значение има, че няма медици?! Нали има е банани и тоалетна хартия. Каквото искахме, това и получихме.

98

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 98 - Когато никой НЕ иска и не може да мисли , какво да очаква освен да го излъжат и ограбят ! Слушам днес по радиото анкета дали били доволни от новото правителство след 100 дни и естественно отговора на повечето е " НЕ " - и винаги се започва отЗАД напред - Хората искат само високи доходи и пенсии , но нито един не попита а откъде ще дойдат тези доходи - ТЕ СИ ИСКАТ НАГОТОВО и толкоз и щели да ходят по избори докато се появя този , който ще даде - Същотое с демокрацията Наготово !!

97

Анонимен

преди 2 години

Нека да погледнем реалността в очите : Липсват и ще продължават да липсват , както ако се върви по този начин ще залипсват и много други специалисти , докато не уврят дебелите , инатливи и крадливи глави на Българите , които си мислят че са най-хитри и умни на света ! Никой не е толкова наивен да гледа около себе си само НЕсправедливости и кражби и да стои да слугува на прости и нагли тарикати - Това обяснва и изчезването на нацията !

96

Анонимен

преди 2 години

До ASD Това нали знаеш, че е номер за пред НАП. Този, който взима 40-50к плаща 10% ДОД върху тях и ги дава на ръка на работниците. Иначе освен тези 10%, трябва да се плащат и осигуровки.

95

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 98 А какво са очаквали? Да си клатят краката до пенсия в администрацията ли? Безработицата е под 5%. Тези, които не искат да работят са отделно.

94

ASD

преди 2 години

Е не може шефчетата в болниците да взимат по 40-50к месечно заплати , а докторите с дежурствата да не могат да вържат 1,5к месечно. Също така липсват и медицински сестри, защото заплатите там са под 0,76к на месец

93

Анонимен

преди 2 години

Важното е ,че има банани( засега)

92

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 88 Бай ти Тошо и пропагандата му до последно преизпълняваха петилетката за 3 год.