28

Анонимен

преди 2 години

Качеството гледайте, а не - количеството. Една частна платформа показа как може да се използват новите технологии в образованието. И как да се направи ученето интересно. МОН са закостенели.

27

боню

преди 2 години

Побъркахте децата. Всеки нов некадърник на чело на министерството измисля все по големи тъпотии, от ***..ана..ри та по големи ***..ана..ри. Оставете децата на мира, стига сте издевателствали над тях.....

26

НОМЕР2

преди 2 години

15 септември да бъде начало на учебната година! Да се премахне излишният 12-ти клас! Да се махнат матурите, особено в 10-ти и 4-ти клас!

25

Корониииии

преди 2 години

Учениците ни толкова затъпяха с това електронно обучение, че дори липса на ваканция няма да ги изостри.

24

Анонимен

преди 2 години

До 25 "Учат даже много повече, само че глупости.". За съжаление не мога да ви сложа десет плюса, иначе щях. Точно така е - страшно натоварена и вредна за децата програма, несъобразена с огромната нужда от двиижение и общуване за възрастта им. И учат (по-точно зазубрят механично) много гл.упости.

23

Анонимен

преди 2 години

Учат даже много повече, само че глупости.

22

Анонимен

преди 2 години

И едно време нямаше такива профили като сегашните - природоматематически паралелки, хуманитарни и т. н. всички предмети изучавахме с еднакъв хорарирум. Ама не ти върви математиката, няма такова нещо, имаш си 5 часа седмично математика и тъй.

21

Анонимен

преди 2 години

Поредната дезинформация от страна на МОНьо - от 30 държави в Европа само 9 имат повече от учебните дни в България, и то разликите са в рамките на 4-5 дни. Испанските ученици почиват над 100 дни, българските 60 и няколко. Да не споменавам академичните знания, които МОНьо изисква от нашите деца, глупости, които са спестени на учениците, живеещи в нормални евр. държави.

20

Анонимен

преди 2 години

Ние пък учихме едно време и в съботите....само в неделя почивахме. И имахме всеки ден по 7 часа + 8-ми и 9-ти за кръжоци. Преди 89-та учебната седмица беше 6-дневна, а не както сега 5-дневна + по-малко часове.

19

ТРЯБВА

преди 2 години

Всички коментари по долу са плод на Образованието НИ .Някои даже са подробно запознати с някаква система за образование за *американски* деца - не знаят къде е Европа .Забелязахте ли че Новината е написана от Синдикат ?Предстои Реформа в Образованието и съкращаване на Пенсионери ?Този Синдикат на Учителите е само деен когато се вдигат заплати и когато са заплашени че идват млади хора .Нямат нищо общо с Образованието на Децата НИ - Нивото е като в Сирия в момента .

18

До 5

преди 2 години

Вярваш ли си , като ги пишеш тия работи? Щото много учат и знаят нашите, че затова се налага да ходят на допълнителни курсове по предмети като физика, химия и математика, за да кандидатстват в университети на запад- щото много знаят разбираш ли. Далеч назад са нашите, когато става въпрос за влизане в университет! Ей това трябва да се навакса максимално бързо. Да се махнат всякакви тъпотии от програмите, безумни проекти, губи-време предмети и да се преподава задълбочено природни и точни науки.

17

Анонимен

преди 2 години

Замислете се първо имат ли мотивация за учене децата, след като виждат как едни почти неграмотни хора държат хотели, складове на едро и са милионери! Вижте образованите хора какво коли карат, какви длъжности заемат! Много от моите съученици, които буквално не можеха да си напишат името-в момента имат по 600 човека работници и по 20 имота.Бабите едно време казваха:"Учи, баба,за да не работиш!".Хората имаха мотивация за учене.В момента учените са най-ниски платените в Б-я.Тарикати ни управляват.

16

Анонимен

преди 2 години

Няма ли кой да напише заглавието правилно?

15

Joko

преди 2 години

Цялата ни образователна система е кръгла "0". Имах възможността да преподавам 5 магистърска програма в топ БГ университет. Придобитите до моента знания на студентите колняха към "0".Жалко но факт ......

14

До 13

преди 2 години

Работя в системата на образованието от 1990г. Много добре знам какво се случва в училищата и в детските градини в България и в Европа.

13

Анонимен

преди 2 години

Нито децата ни учат по-малко, нито ние работим по-малко от крадливите западни мързели, но по директива трябва да ни се втълпява, че за всичко ние сме си виновни. А истината е, че от 30 години се стремят да ни смачкат - и, уви, успяват.

12

Анонимен

преди 2 години

Децата в детските градини в България учат в реални условия и се подготвят за бъдещата си роля на ученици от първа група в ДГ. Проверете издателствата! Проверете тематичните разписания на седмичните програми за деца от предучилищна възраст! Децата в Европа не учат в ДГ. Там предимно играят. Детските градини в България са в пъти по- добре обзаведени за учебен процес.В повечето големи градове през последните години се инсталираха във всяка група интерактивни дисплеи и децата работят с лекота с тях.

11

МНЕНИЕ

преди 2 години

Всички в България знаем Нивото на Образование в България .Имаме Неграмотни Хора . Вчера Министъра на Образованите каза че Българското Образование преподава 40 до 80% по - малко от Европа . Проблема е в Учителите , въпреки че се вдигнаха заплатите нивото спада всяка година . Системата на Образование е като МВР - роднина , учител , полицаи .

10

Анонимен

преди 2 години

Какво гледате колко седмици учат? Вижте в други части на света по колко учебни часа имат на ден! Вижте какво учат! Децата в Америка не познават картата на света. Попитайте ги къде е Европа! Попитайте ги за столиците на различни държави и ще видите, че за тях света се върти около тях самите. Те не познават дори историята. Като подценявате децата и им внушавате, че малко учат- няма да ги направите по- ученолюбиви. Вменявате им вина и ги демотивирате. Децата трябва да се насърчават.

9

Доктор

преди 2 години

Важното е какво учат. В това ли се състои реформата на академика: да намали ваканцията и да обедини университетите? Това и неакадемик би го направил, но какъв ще е ефекта? Ефекта "харвард" ли се цели? Да имаш диплома и да не знаеш нещата от живота. Куролация един вид.