63

я пак

преди 2 години

60/40, безвъзмезна финансова помощ още в началото на пандемията, Заетост за теб, Запази ме и още няколко подобни програми за дебеловратите собственици на заведения и хотели. А за обикновенните хорица няма нищо само тоягата.

62

Анонимен

преди 2 години

Айде стига с тези заведения бе, при демокрация и пазарна икономика който не се справя "хлопва кепенци" или продава бизнесът си, а може и да го даде под наем, но да чака от държавата "сори" да ходи в Русия там са още по болшевишки може да ми ударят едно рамо ? Като знаеш как да химизираш напитките, няма как да ме знаеш колко ток ще ти костват ментерлиците ?

61

Ауу...

преди 2 години

Че, аз за 5,000-6,000 лв на месец преди поскъпването щях си направя собствена мини газовова Топлоцентрала, бе, алакоулу!!!!

60

123

преди 2 години

Кръчмарите първо да дойдат да ми платят личната сметка за ток у дома, за чий аз да им плащам техния???

59

Анонимен

преди 2 години

БИЗНЕСЪТ СЕ ПОДИГРАВА-1000 KWH НА ДЕН И НЕ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ СМЕТКА ОТ 13 829 ЛВ!!!

58

Анонимен

преди 2 години

Честити ви санкции, васали продажни!

57

Da

преди 2 години

Гласувахте за ПРОМЯНАТА И ЮМРУКА, а яжте Го сега, не ревете.

56

Juji

преди 2 години

Малееее, или тия дето са писали статият са пияни или не знам.... Държавата плаща на 1 мегават, а не еднократно. Колкото до Заведенията, ами да бяха помислили преди 2 години да си подпишат договорите за Свободния пазар - сега вместо 118, щяха да получат 8000лв. Ама нали всички са гъзари и гледат да минат между капките...

55

Анонимен

преди 2 години

Ако субсидиите не бяха само за свои хора,отдавна щяхме да сме дръпнали в земеделието....както и ако всеки не замърсява-кога ТЕЦа гори ***,кога някой пръска и убива пчелите...все мАлоумщиниии...А сега вече и да копаш на село-късмет дали и за теб ще изкараш....ама поне от глад не умираме благодарение на селото:)

54

Анонимен

преди 2 години

Значи всички дето ходят и не ходят на ресторант, трябва чрез данъците си да плащат тока на кръчмарите. Ми ако не могат да си покриват разходите да затварят.

53

Пич до Анонимен 56

преди 2 години

Яд те е, защото всичко, което написах е вярно, нали? И нямаш никакви аргументи, с които да го обориш? Да, разбира се, че проектите за ядрените централи бяха подписани още преди това и при Баце вече трябваше да са готови. България трябваше да е ключов енергиен център. Именно Баце спря строежа на централите без причина и разбира се, компаниите си поискаха милиард неустойка. Та Баце скимтеше и тичаше да замазва положението. Накрая ги платихме и Баце остави реакторите да гният просто така.

52

Анонимен

преди 2 години

Повече никакви пари от държавата.Който може,да върти заведение,който не може да ходи на село да копа.

51

Анонимен

преди 2 години

До ПИЧ Първо проучи и тогава пиши лъжи Ядрените реактори са поръчани още много отдавна и Борисов беше длъжен да ги плати А сега Спри Спри да пишеш платени лъжи Пич защо не обвиниш Борисов че още не е дошла пролетта Лъжци некадърни назначени с репресии Оставка Грабители Пич върви другаде да си пишеш лъжите

50

ss

преди 2 години

за тез сметка ще имат баси оборота !

49

Анонимен

преди 2 години

Тия заведения на гербавите ли са?Или по-точно на Алибегов и Ко?Нали казват,че нямало ковид.Да работят и да си плащат.Вече няма изискване за зелен сертификат.Ааааа,тарикати!

48

Анонимен

преди 2 години

Е как ги натрупват тия сметки,като няма кой да им влезе в заведенията.Ако пък са им били пълни,значи ще могат да си платят тока.На мен някой плаща ли ми го?Май ми мирише на изнудване.Като не могат да си правят сметката,да затварят.

47

Анонимен

преди 2 години

Собствениците на заведенията не ги съжалявам. Техните работници (готвачи, сервитьори и т.н.) да, но тях - не. Вярно, че те най-много го отнесоха заради мерките - затваряния и т.н., но пък и най-много помощи получиха. ДДС 9%, 60/40, и други, но те не ги заслужават. Все пак не е тайна, че това е най-сивият сектор. Особено нощните заведения. И не спряха да реват, все едно всички сме им длъжни. А да не говорим, че цените им са далеч, далеч над качеството, което предлагат.

46

Сам си е виновен...

преди 2 години

Всяка фирма трябва да сключи договор с търговец от свободния пазар (няколко десетки търговци са), като избере най-добрата цена за себе си спрямо потреблението. Ако не го направи, фирмата преминава към доставчик от последна инстанция, където цените са с над 30% по-високи от пазарните.Щом тази фирма е учудена от фактурата, значи тя не е сключила договор с търговец от свободния пазар, не и е известно предварително колко електроенергия е потребила. Това е пълно мениджмънт безхаберие....

45

Пич

преди 2 години

Ами това е последствието от "гениалната" енергийна политика на Баце: да купиш 2 ядрени реактора за стотици милиони и да ги държиш просто така да гният години наред. Да направиш "свободен пазар" и да побързаш да ни вържеш към по-скъпи чужди електромрежи, като забравиш разбира се, да ни вържеш към по-евтините. А за газовите му проекти, направо не ми се говори. 12 години ръсеше тъпотии и разбира се, побърза да обвини новото правителство за тях. Да видим "геният" как ще оправи кашата, която забърка.

44

морски

преди 2 години

До Островски.......напротив, изнася им на тарикати да затворят кепенците, да продадат обекта, даже и да го запалят умишлено заради застраховката. Останалото важи за нормална държава, но нямаме късмет...