22

Анонимен

преди 2 години

Инфлациите пораждат кризи, а хиперинфлациите войни. Както се вижда, ние сме в подножието на хиперинфлацията. И двете световни войни са започвали след хиперинфлация. Тези безпредметни и без никаква стойност хартийки, които масово напечатаха централните банки в последните 2-3г., дойде време да се изпарят под формата на война.

21

Joko

преди 2 години

Като прочета, че икономисти правят изводи ПОСТ ФАКТУМ, спирам да се интересувам. Алооо, ако всички инженери работеха като вас, нямае да има здрава къща, мост и...... Умението е да предвиждаш ! Има т.н. теория на игрите, има прогнозиране при различни сценарии ! Ама от това хал хабер си нямате.

20

Анонимен

преди 2 години

Всички са наясно, че от една година стандартът на живот рязко падна (тъй като вече НЕ ни крадат) Разбира се, че го обясняват, а и внушават на хората чрез икономическата криза и войната.Разбира се, че не е вярно, защото няма как да обяснят нито размерите на бедствието, нито огромните и непрекъснати заеми, които се теглят, нито къде са уж спрените от кражби пари, нито къде е Планът за възстановяване.Обедняването ще продължи. Лошото е, че и бездарният политически театър ще продължи като поучителна приказка за не съвсем адекватни хора с интелектуален дефицит.

19

Асан

преди 2 години

Икономиз от Харвард само признавам :)))

18

Анонимен

преди 2 години

Защо войната се случи точно, когато мерките от пандемията отпадаха и икономиката предвиждаше да се съвземе ??? На мен ми прилича на инсценирано поетапно съсипване на човечеството !!!

17

Макроикономист

преди 2 години

Сега чакам еврото да стане 50 копейки

16

Анонимен

преди 2 години

СЛУШАМ ПО БНР ЗА ОТПАДАНЕТО НА МОРАТОРИУМЪТ В КРАЯ НА МАРТ ПРИ ДОСТАВКИТЕ НА ЕЛЕНЕРГИЯ ЗА ДОМАКИНСТВАТА И АПОЛОГА (АНТОН ИВАНОВ)НИ УСПОКОЯВА,ЧЕ НЯМА ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА ДО ЮЛИ. МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА-ЕНЕРГОТО ЩЕ ГО КУПУВА НА БОРСАТА,А ЩЕ НИ ГО ПРОДАВА НА ЗАГУБА,КАТО ДОСТАВЧИК ОТ КРАЙНА ИНСТАНЦИЯ. ПЪЛНИ ГЛУ-ПО-СТИ!!! Я НЯКОЙ,ЗАВЪРШИЛ В ХАРВАРД,ДА НИ ОБЯСНИ ТОЗИ ПАРАДОКС!!! ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЯКИ СМЕТКИ ОТ АПРИЛ!!!

15

Анонимен

преди 2 години

+Ей, не ви писна да стресирате трета година тоя ***.ен народ, после що се били за олио. Време е вече некой да висне на вратовръзката.

14

анонимен

преди 2 години

Това е дезинформация,искаща да падне управлението. Но ,,мило,, вестниче,няма да мини номера.

13

СКЪПО , СКЪПО.....

преди 2 години

...колко да е скъпо.......КВО СА 15-20% ...ЗА УМНИТЕ И КАДЪРНИТЕ ХОРА...??!

12

Аз

преди 2 години

Глобалния план е премахване на средната класа!Да видим сега немецо дали ще е толкова велик!Да видят как живеем от 30 години, ама ние сме свикнали!

11

СМЕХ...

преди 2 години

Който му е скъпо , да ходи на село и да си прави ТКЗС....ха,ха,хааааа....

10

СКЪПО , СКЪПО ....

преди 2 години

..АМА СТЕ У ГРАДО.... И У СОФЕТО---КОЙ , КАТО ВАС ..ХА,ХА,ХААААА...КЕФ , НАЛИ??!

9

ха ха

преди 2 години

Моите уважения, обаче инфлацията и галопиращите цени освен обективните предпоставки имат и субективни. И субективните са, че по цял ден по телевизиите се упражняват в апокалиптични прогнози е такива като тоя пишман икономисти. Вкл. оня не-щаст-ник финансовия министър, който пък вкара в схемата брашното и захарта, че били следващите. Ето така се създава също инфлация тука-УМИШЛЕНО!!! с УМИШЛЕНОТО участие на всички медии-дир, мир, днес, БТВ, Нова, БНТ и т.н.

8

Дедо Либен

преди 2 години

Инфлацията стопява спестяванията на хората, пенсиите и заплатите се обезценяват - покупателната способност намалява. Понеже в природата НИЩО НЕ СЕ ГУБИ, някой трябва да печеви в тези "скачени съдове"??? ДА БОБАТИТА СТАВАТ ОЩЕ ПО-БОГАТИ !!!!

7

Анонимен

преди 2 години

Не трябва да си икономист, за да кажеш това. Вижда се с просто око. От икономистите търсете решения, а не да ми преразказват неща, които се виждат. Другото много смешно е, когато питат член на правителството /все едно кое/ за някаква криза и той каже "Имаме план". И толкоз. Това е универсално измъкване, когато нямаш идея какво да правиш. Какъв е плана, никой не знае, защото го няма. Така правят и партиите преди избори. Те казват "Имаме програма" Ама програмата е общи приказки.

6

До 7

преди 2 години

За съжаление техните заплати се актуализират четири пъти годишно и то със закон, като им актуализират техните се актуализират и на държавните служители, докато за избирателите им тази привилегия я няма

5

Анонимен

преди 2 години

кирее с 20000 заплатка може още 6 месеца така да кара после ще си я актуализира

4

балък

преди 2 години

Това е ясно, но лошото е, че постоянно ревящите за компенсации псевдобизнесмени не актуализират заплатите, а управляващите недуразумения пенсиите! Нищо не правят и за спиране на спекулата!

3

Радев

преди 2 години

Прости ми народе, подведох те, предадох те. Призовавайки за "мутри вън" не съм и предполагал, че ще ми излезе такава инфлация.