36

цитирам

преди 2 години

В уч. тетрадка по история за 5 клас стр. 50 съставителят е написал "животновъдци". В уч. тетрадка по литература за 5 клас е зададен въпроса "По какъв начин се е изградила народната представа , че хайдутите са отмъстители за несправедливостта и злината? Детето отговори "по добър начин". Правописни грешки, неправилно формулирани въпроси и т. н.Няма защо да се увеличават учебните дни. Да се оправят учебниците и помагалата към тях.

35

Малко инфо

преди 2 години

за тези, които обичат да надничат в чуждата паница. Уч. година за 4, 5 и 6 кл. свършва на 15 юни, а за 7 - 11 кл. на 30 юни. После започват съвети, отчети, консултации и летни училища, някои ученици имат изпити, записват се нови ученици, изпращат се доклади до МОН и РУО и т.н. И най-късно в края на август учителите се връщат на работа, защото от 1 септември почват пак съвети за новата уч. година. Та ако си мислите, че цяло лято си веем raщитe и само вие работите, дълбоко се лъжете.

34

До 34

преди 2 години

Леле, човече, за теб тези 2000 допълнителни часа няма да са ти достатъчни.

33

Анонимен

преди 2 години

Аман от ***, по дълга учебна година няма да реши проблема в образуването ни. Трябва да се разгледа учебния матерял в Европа децата от 1 до 5 клас учат във вит на игри а след това почват по степенно да навлизат, а тук в 5 клас решават слажни задачи и тн. А в 7 клас натам не се учи нища ново а се повтаря наученото от 1до 7клас. А *** със по сложен език

32

Анонимен

преди 2 години

Стува ми се, че единственото по-дълго нещо трябва да е на г-н Атанасов!

31

Факт

преди 2 години

Тая съсипа 125то

30

Анонимен

преди 2 години

Могат да започнат уч. година на 10.09. и да приключат на 30.07. Това са 20 дена повече.

29

Родител

преди 2 години

2000 учебни часа разлика с Европа????? Да сложим 250 работни дни годишно значи децата трябва да имат всеки ден допълнително още 8 учебни часа. Аз ли трябва да се върна в първи клас или госпожата

28

До 12 и 15 - Не се

преди 2 години

изказвайте неподготвени. Учителите не започват работа на15 септември, защото подготовката на учебната година изисква време. И проблемът е същият, както с учебното съдържание - документацията, която се изисква, е пълна с излишни неща. Бюрокрацията в образованието е камък на шията учителите, постоянно се пишат доклади, отчети, планове... И то не в учебните часове, а след приключването им. А през ваканциите се дават дажурства, така че от "3-те месеца" остават доста дни, които не могат да се ползват

27

Анонимен

преди 2 години

Не ви ли писна от натегачи, драпащи за кокал и готови на всичко, за да додрапат?

26

Анонимен

преди 2 години

Много родители искат училището да остане на ниво детска градина или забавачница.

25

Анонимен

преди 2 години

Какво търси полицията в училищата? Бивши преследвачи, съгледвачи и доносници ли ще отглеждате? Учители и директори назначавате по партийна принадлежност. При ГЕРБ полицията и прокуратурата влезе в училищата и даже възхваляващи стихове започнаха да пишат. Не се правете на "не чул, не видял". Имаше инфо, че при едни протести сте събирали родители в училищата да ги "съветвате" да не участват в протестите.

24

Гроби Таласомо

преди 2 години

Требе да си много глъв управляващ, за да не съкратиш ненужното и безсмислено тежко учебно съдържание, което започва още от предваритъелните групи и продължава в началните класове! Точно този период и това учебно съдържание убива желанието на децата да учат и интереса им към училище. С терор, какъвто е удължаването на учебната година, те още повече ще намразят училището! А ние, родителите, вече го мразим! Защото тия гълваци съвсем не разбират, че учебният процес пряко задължава родителите!

23

Анонимен

преди 2 години

Нашата система върви с частните уроци- задължително! В училище повече контролират знанията и изпитват, но практически не се преподава. Преподават за 10 мин в края на часа, в който са изпитвали и после децата не са разбрали материала и не се справят без частни уроци! Частните уроци обясняват материала! Затова да извадят по един чек на дете за семействата с по 500лв. вътре и да помогнат. Нямат нужда от чекове в СМГ и НЕГ, но за другите низши училища е мъка...

22

Анонимен

преди 2 години

Еми направете я цяла година без прекъсване.

21

Анонимен

преди 2 години

Много точно - с това учебно съдържаение. Трябва да промените учебното съдържание, което е наистина малоумно, а не да удължавате учебната година. Учебниците, освен че са пълни с откровени глупости, са и претъпкани с ненужна информация. Децата са непрекъсно в училище, а не знаят елементарни неща. Ширещата се неграмотност изобщо няма да коментирам. Аман от "гений". Колко дълга трябва да е учебната година, за да научим например, че в мн. ч. е "ии". Направо направете 1 учебна година 2 календарни.

20

Анонимен

преди 2 години

Защо ни е по-дълга учебна година, като децата скучаят в час? Дали ще е от 1 септември или от 15 септември - все едно е , все ще лапат мухите и ще им запълвате времето с глупости. Направете програмата по-интересна, обособете клубове по интереси, въведете повече проекти, мотивирайте ги да учат повече защото искат, а не защото ги карате :) И ще научат повече без да е нужно да спят в час с 2 седмици повече.

19

Анонимен

преди 2 години

Тъ п о тии! В една празна глава. В много празни глави! Проблемът не е в количеството, а в качеството - на програми, на учебници, на преподаватели, на контролни органи, на органи на управление. Това са ни дефицитите. Децата са празна книга, която става такава, според това кой и какво пише в нея. А не колко време някой драска глупости.

18

Анонимен

преди 2 години

Ако ще и никакви ваканции да няма-това е без значение. Качеството няма да се промени с тези учебни програми, пълни с безсмислен баласт и празни откъм полезно съдържание. Докато в МОН и РУО-тата работят калинки, които нищо не разбират от образование и детска психология,докато директорите на училища са окопани на длъжностите си и са безмандатни, докато не се направи ясно обследване за пропуските на учениците и ясен план за тяхното "запълване" е безсмислен дебат за продължителността на уч. година.

17

Анонимен

преди 2 години

До 15 И с право! Защото това решение е глупаво и е поредното, с което искаме да се направим на по-евтопейци от европейците. И какво ще спечелим от това? Някакви безполезни хорица от поредното ни безполезно правителство ще отчетат дейност?