26

Анонимен

преди 2 години

Да не се забравя! На днешния ден преди 79 години, на 11 март 1943, 7.144 евреи от Скопие, Щип и Битоля от армията и полицията в български униформи (администратори) са депортирани и екзекутирани в нацистките лагери на смъртта в Полша. Почти никой не се върна.

25

Ангелина

преди 2 години

Много точно дадено определение - "нравственият капитал"...Въпросът е защо нашите предци ,въпреки много по- трудните условия ,в които са живели са притежавали ВИСОКИ нравствено- етични качества ,достойнство и морал ,а днес съвременното общество от "консуматори" - модерно и високо технологично няма никакви ценности ,освен "материята" и трупането на"финансови капитали"?!Защо съвременните хора са безскрупулни за постигане на своите цели ,с цената на абсолютно всички низости и без грам морал ?!

24

Чокумба

преди 2 години

Интересво как сме си спасили евреите като сме били фашистка държава според кoмуниcтите.Или не е имало фашизъм и гражданското общество се е обединило или царя-фашист?? се е застъпил.

23

Анонимен

преди 2 години

единствените които не отмениха протести , церемонии , откриване на изложби са шалом и лгбт пълна егоцентричност в условията на война и трагедия

22

НАРОДЕ

преди 2 години

днес цялото народно събрание не работила за да ходи до паметник на холокоста с Шалом с държавни церемонии

21

Анонимен

преди 2 години

кога президентът и народното събрание ще почете жертвите на народния съд , знае се кои са палачите им

20

Обективно

преди 2 години

Ми протежето на Радев - ген. Емил Тонев е най- морално - за 2019, 2020 и 2021 год. Купувал по 1 нов двигател на Един Мерцедес, въпреки че всеки двигател има гаранция от 2 год. Пращи от морал, бравос!!! После - защо имаме най- бедните пенсионери в цяла Европа, не само в ЕС!!!

19

да бе,спасители

преди 2 години

Димитър Пешев е щял да го отнесе,ами евреи-комунисти го спасяват в последния момент!Цар Борис до края не говори с него,че му развалил рахатлъка с Хитлер!А нашия "прогресивен" народ си пее "Крушовене,Крушовене" и пет пари не дава за комунисти и евреи!Е,после с текезетата му разказаха играта,но то е друга бира!

18

До 18

преди 2 години

Не е вярно, че сте/сме "спасили" Евреите. Нито сме техни спасители, нито сме техни благодетели. Стига, *** сте приписвали на самите себе си чужди добрини.

17

Хубаво е

преди 2 години

все пак някой да помисли и за българския народ....все пак сме в България...

16

Анонимен

преди 2 години

Украинците заминават за САЩ и Канада а не в бг. Евреите също който не иска да учи бг език и работи тука. Евреите са спасени но после избиват и днес араби.

15

ГНУСЛЯР!!!

преди 2 години

Ти си поднищожество! Дори нищожествата са по-ценни от теб!!! Ние сме отворили сърцата си отдавна за нашите истински кръвни братя в Украйна, не се нуждаем от поредните ти словесни изхождания!!! Нали ти си този русоробски блюдолизец, който каза в началото на войната- " русия ще победи ". Върви ти и цялата ти КГБ-гнуслярска *** около теб в Ада! За огромно щастие вие вече сте там!!! СЛАВА НА УКРАЙНА И НА НЕЙНАТА НЕПОБЕДИМА АРМИЯ!!! Написаното е от един човек от т.нар. от вас " бивши хора".

14

Анонимен

преди 2 години

Хаха. " Да се канализира дарителската енергия" разбирайте даренията да достигат до войводите, вместо до бежанците и пострадалите. Хитра схема за крадене от народа, но аз на новоизлюпени организациийки и сайтове не се доверявам. Дарявам директно на Червения кръст или помагам на реални бежанци. Сега с тази криза ще се появат много такива организации за събиране на дарения.

13

ПроСоТо

преди 2 години

основния "девиз" на евреите е:-"Благодарността е бреме,а отмъщението-удоволствие"...Някой бил ли е свидетел на еврейска благодарност?...И сега се сетих:-Съжалявам че не си спомням точно,може би някой ще прецизира,но преди години самите евреи в Ерусалим премахнаха възпоменателната плоча на БЪЛГАРИЯ от ..некаква алея беше..Наистина съжалявам че не помня подробностите..Дори имаше и плах опит за "възмущение",но толкова...Нека някой ни припомни в подробности!...та така с "Вечния евреин"..-ВНИМАТЕЛНО

12

дедо Ташунко

преди 2 години

Да се поклоним доземи на цар Борис Трети и никога да не забравяме, че той спаси българските евреи. Г-н Президент, като казвате "А", кажете и "Б". А ако в днешно време цар Борис определяше съдбините на България, щеше да пази пълен неутралитет.

11

Анонимен

преди 2 години

Радев и канадските му приятели ни обрекоха на глад и мизерия

10

Всичко в 3 думи

преди 2 години

Румен Сертификатов Радев.

9

Анонимен

преди 2 години

КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА 1995/1997Г ЩЕ НИ СЕ ВИДЯТ РАЙ- НАЛИ ЗЕЛЕН ЧОРАП? И КОЙ Е ВИНОВЕН...МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ- ТОЯ ОБИЧА САМО СЕБЕ СИ И КРЕМЪЛ....

8

Никой

преди 2 години

Абе нали нямаше война,беше само операция. РАДЕВ поискай сваляне на санкциите срещу Русия.

7

На Призива на БПЦ и

преди 2 години

Българския Патриарх за помощ на бежанците от Украйна, в София откликна САМО ЕДИН църковен храм - Света Троица на бул. Константин Величков. Къде са останалите над 60 православни църкви и храмове в София и защо не откликнат на Призива на Патриарха? Някакво неподчинение към него ли е?