18

Анонимен

преди 2 години

Чета и се чудя - т*ъпи сте се родили или сте ходили на специални курсове? Саркофага е само върху авариралия реактор, другите 3 реактора спираха постепенно работа и нямат саркофази. Отработеното Ядрено гориво се затваря в метални резервоари -над 20 хл са, които се заравят и постоянно се охлаждат с вода, която се нагрява и се отвежда - за целта са нужни помпи, които работят с ТОК, ако тока спре корпуса се загрява и в един момент започва да се топи. Имат генератори, но и те са за няколко дни.

17

Ми......

преди 2 години

Оня ЗЕЛЕНИЯ къртик каза още от вчера ,ЧЕ Европа има 48часа и чернобил ще гръмне !!!! Дали не е заложил вече бомбите ????

16

ПРОФИОНАЛЕН ЛЪЖЕЦ !

преди 2 години

ЗЕЛЕНСКИ ме превъзхожда във лъжите ! Отказвам се от тая професия !

15

Анонимен

преди 2 години

за полуидиотите от фацебук - там има няколко реактора и те работят и трябва да се охлаждат, не работи този който гръмна 1986 другите работят, колко точно в момента не знам има специалисти нека кажат.

14

Анонимен

преди 2 години

украинците обстелват подстанциите и спират захранването и по този начин охлаждането на реакторите. може да стане това което беше в фукушима. молете се на бога, тия нацисти са готови да убият милиони в цяла Европа замислете се над това (

13

Илия

преди 2 години

До ВЪПРОС Евала ти правя че ти, лично си знаел че АЕЦ Чернобил не работи. Това е голямо постижение. Да живее познанието. И аз така знам. Даже чух от една дето ме подстригва ама и от фацебука, че една атомна централа като я спрат и след десетина дена все едно не е имало такава. Няма защо да я охраняват, само трошат пари. Благодаря ти, децата ми вече са спокойни. Целувам те - от блгодарност де. Авторката на дописката - също е титан на ума. Обичам ви.

12

Анонимен

преди 2 години

Ако тази публикация е от руски източник, сигурно скоро ще имаме големи радиационни неприятности! Не може да се вярва, че 2000 души персонал от специалисти си губят времето в негодната АЕЦ вече 32 години!

11

ВЪПРОС

преди 2 години

Защо толкова ни плашиха днес от САЩ Сайтове и Зеленски - Чернобил ще избухне и ще избие Европа ?Аз лично знаех че тази АЕЦ не работи отдавна , даже САЩ фирма превозваше американски туристи в разрушения реактор .Мама ви да е.. изплашихте ни децата и нас .

10

Анонимен

преди 2 години

Боби той радиационият фон си е все същият от както реактора е затворен в съркофаг, може да се повиши единствено, ако съркофагът бъде премахнат или взривен.

9

Анонимен

преди 2 години

Това за водоноските, трябва да си много наивно същество да си мислиш че сега са с водоноски, ами по вашата логика и Украинците са бягали за водоноски.

8

Анонимен

преди 2 години

Единственото нещо от което има нужда чернобилският АЕЦ е вода за охлаждане при авария на реактор, това дали има ток или няма няма никакво значение.Спрете да лъжете, аварийните водни хранила не се нуждаят от помпи на ток съоражението е изградено точно за тази цел, че при спиране на тока аварийните хранилища да са в изправност и да си изпълняват предназначенията.

7

До уотсън

преди 2 години

Офицерите ако са атеисти е батак

6

Анонимен

преди 2 години

А как да сме сигурни дали се е отразило на радиационния фон, като руснаците вече изключиха всички онлайн сензори за радиация там?

5

В.

преди 2 години

Нерде Ямбол нерде Стамбол. За Чернобил уж говорят ама като няма интрига фърлят на Мариупол. Там нали се гърчеят.

4

Джонсъндджонсън

преди 2 години

Прави васалини. Наша собственост

3

Тъй

преди 2 години

Нали уш щяло да има изтичане на радиация от реактора

2

АнонимеН

преди 2 години

2000 ДУШИ РАБОТЕЛИ ТАМ И СЛЕДЯЛИ НЕЗНАМ СИ КАКВО!!! АЗ ПИТАМ КАКВО РАБОТЯТ КАТО ТАЯ ЦЕНТРАЛА НЕ РАБОТИ! ЕЙ ТАКА СЕ УРЕЖДАТ 2000 ДУШИ КЛАТЕНЕ НА КРАКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН И НА ЗАПЛАТА!

1

защо

преди 2 години

И кой спря тока? А защо?