68

Анонимен

преди 1 година

Жалък, алчен плагиат. Плагиатства Майстора и употреби тези хора. Само лекелепкаво и противно, може да сътвори такова нещо.

67

Анонимен

преди 1 година

Жалък, алчен плагиат. Плагиатства Майстора и употреби тези хора. Само лекелепкаво и противно, може да сътвори такова нещо.

66

Анонимен

преди 1 година

Вучков *** мръсно и алчно, както и тези около теб, да беше си композирал сам колор-ефекта и композициите, вместо да плагиатстваш Майстора. Да, "Мона Лиза" е използван ефект, но в карикатури и колажи а ти имаш "артистични,авторски претенции", към тези фотоси-картини, пръдльонеден.

65

Анонимен

преди 2 години

Толкова интересна изложба трябваше да намери по-централно място за излагане, за да се допрат повече хора до красотата и, ако не до посланията. Сега се правят NFT-та и музикални аватари и прочие модерни произведения, изпълнени в нови медии, както тук примерно медията е плексиглас или нещо подобно, но новото модерно изкуство прави страхотни неща и е жалко, че БГ публиката е така изостанала и въобще не стигат до нея и не идват у нас. И нямам предвид Деймиън Хърст и Ай Вейвей.

64

Гост

преди 2 години

Картините са на пет-шест пласта, всеки се осветява отделно при всеки цикъл от пълна тъмнина до пълно осветяване на работата. Невероятни са. По моя оценка, ако авторът ги завърти в Европа по изложбените пространства, а те са въздействащи и ще има интерес, после ще може да ги реализира на цени от 80 до 200 хиляди евро per piece, на азиатския пазар не смея да мисля направо какви цени може да стигнат. Спирайте да изпитвате шаденфройд, минаваме на завист. Оригинален творец. Майстора оживя чрез него.

63

Гост

преди 2 години

Така. Ходих и видях. Днес имаше страхотен базар за мода, бижута и т.н. в първата зала, зад която има амфитеатрално разположени стълби за сядане, а отгоре кафе, от нещо като емпоре гледаш надолу. Под кафето, зад първата зала е бар, сега галерия. В пълна, черна тъмнина, картините греят и те погръщат. Изкрючително красиви, модерни, интересни и въздействащи. Добре че видях, никой не може да ми го отнеме, че се насладих лично. Снимките в нета не дават представа за въздействието, отнемат много.

62

Гост

преди 2 години

В изкуството има огромно творчески пул от работи, в които се интерпретират чужди произведения. Има хиляди примери. Който не знае, да ходи да си чете вестник "Уикенд", не да ни занимава с дълбокомислията си. Не всяка творба е предвидена да стане най-най-велика и да я знае целия свят. И пак са творби, пак ходат на изложби.

61

ЖЕНА

преди 2 години

Кому е нужно това...?! Какво доказват...не разбирам? Това не е творчество а гавра с твореца и картините. Аз като съм жена, не навирам в ничии очи този факт - живея, работя и ми е неприятно те да се назовават "жени", с лигавото си поведение...Никоя жена не се държи така...гротескно и грозно! Стига вече - да се чувстват каквито искат, но да не ми го натрапват. Не ме интересува това!!! А тази "изложба" е нещо ненужно....

60

Малко уточнение

преди 2 години

ТВОРЕЦ се нарича този който СЪЗДАВА СОБСТВЕНО ОРИГИНАЛНО ТВОРЧЕСТВО ... Тези които копират произведенията на други СЕ НАРИЧАТ ПЛАГИАТИ. ... Ама нали са транссексуални..... трябва да сме толеранти , да не обиждаме нежните им чувства и задължително да изпадаме в екстаз пред "творчеството" им като екзалтирано пляскаме с ръце и бършем сълзичките си от умиление ..... п.с. Упс, щях да забравя. Непременно трябва да ги наричаме първи... и неповторими... и уникални....

59

Дедо Поп

преди 2 години

Нищо скандално няма в опитите на няколко посредствени "творци" , та макар и обявили се за транссексуални да направят реплики на произведенията на Владимир Димитров- Майстора .... Но нали трябва все пак тия несръчни копия на големия майстор да привлекат интерес , затова изложението е наречено "скандално" .... Все едно аз да нащракам няколко снимки на Мона Лиза от Лувъра и да направя изложба , как "пресзъдавам" творбата на Леонардо ... Ще я нарека "шокираща" изложба , щото ще снимам кадрите гол...

58

nina

преди 2 години

Кич,абсолютна проява на лош вкус или липса на какъвто и да е такъв.

57

НОМЕР2

преди 2 години

Който иска да отиде на изложбата, който не иска да си стои в къщи! Да си стои в къщи, а не да плещи глупости, на три ракии! Още има много бълтгари, които живеят в 19-ти век!

56

Гост

преди 2 години

И още нещо, като не ги разбирате нещата с изкуството, какво се плюнчите и приказвате; като видите маргинална тема, третирана в една творба и изпадате в бяс. Нещата, които са показани, са по-интересни и адекватни към днешна дата, отколкото ябълките на оня сбъркан интровертен тесногръд и девствен аскет. С удоволствие ще ида да видя тази изложбица.

55

Гост

преди 2 години

Владимир Димитров Майстора съвсем не е изключителен художник. Така казва пропагандата. Нито има изключителни умения, нито еднообразната му тема е впечатляваща. Напротив, много е импотентна, и технически като изпълнение, икато послание, и като въздействие. Който не вярва, да му види нещата, ако не го мързи може да иде и до Кюстендил, галерията, близо е. Смятам нещата му за ***. Честно. Не го казвам за пръв път.

54

Жендар

преди 2 години

Ценностите на Ренесанса не са ценностите на съвременния ЕС, а именно лицемерието, двойните стандарти, корупцията и над всичко - джендаризмът. Когато кандидатствахме за членство в съюза, искахме икономическо развитие и върховенство на закона, а получихме това.

53

Анонимен

преди 2 години

dnes.bg трие неудобни коментари.Само едно ще кажа, вече нямаме министър на културата, а трансминистър на транскултурата

52

Анонимен

преди 2 години

Очаквам Мон Лиз, а също така Дж.ен.дъра с камелиите, Голият мах. Това не е творчество, а подигравка с един от най- добрите български художници. Как не ги е срам?!?

51

ФАКТ

преди 2 години

До ПроСоТо-НЕ СИ ДОБРЕ!!!!

50

И КОЙ

преди 2 години

КОЙ ТОЧНО ДАДЕ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ТОЯ КИЧ?!? ВЪН ОТ БГ! ВЪН ВЪН ВЪН!

49

Майна

преди 2 години

Нямам нищо против обратните - това си е тяхна работа. Някои са ми забавни, други не съвсем. Но ДА СИ НАПРАВЯТ СОБСТВЕНО ЛИЧНО ТВОРЧЕСТВО, примерно като АЗИС, А НЕ ДА ПАРАЗИТИРАТ ВЪРХУ ЧУЖДО ТВОРЧЕСТВО. ТОВА Е ГНУСНО!!! НАИСТИНА ОТВРАЩАВА МЕ.