27

Марси

преди 2 години

Интересно мнение!Аз мисля,че нещата трябва да се случат по естествен път. Българинът не можеше да си позволи автомобил за 20-30к.лв ,а сега изведнъж ще си купи електрически за двойно по-голяма сума....?! Доста е съмнително това разсъждение! Обърнете внимание на хилядите автомобили нощуващи пред панелните гета в нашите градове,как ще става зареждането им вечер ,ако са електрически?За скъпоструващата инфраструктура за зарядни станции няма да говорим. Доста по-различни са сметките и желанията.

26

Анонимен

преди 2 години

Аха значи манипулацията на цените на горивото и газта идва от обичайния източник тоест Мъск и Гейтс.Първата и по-умна от тия трансхуманистични фашкии е главния износител на електромобили оръжия и информационни технологии и каква изненада сега натиска пазара в Европа за да стане кофти да имаме нормални или да купуваме електромобилите му и да го направим още по-богат явно това че е най-богат в света не му е достатъчно, тоя няма насищане.

25

aa1830

преди 2 години

Архитект, разбиращ от електромобили е все едно артист да бъде лекар или адвокат да ти реди плочки.

24

Анонимен

преди 2 години

50 % поскъпи на ток и пак излиза по-евтино с бензинова. Ако са по-евтини от бензинова чак тогава. Някъде около 2070-2100 г.

23

Анонимен

преди 2 години

Цените на горивата се вдигнаха още преди войната, защото Путин ги определя вече, с благословията на Байдън и тия дето му сменят памперсите. Нарича се Нов Зелен Проект.Войната ги вдигна още, но и без война Путин щеше да ги вдигне за да си компенсира санкциите. Байдън постави Европа на колене пред Путин, който и тройни може да ги направи. Който не му харесва да кара на китайсли батерии и слънчеви панели. И с тях да прави икономика и да се топли

22

Ха!!!!!

преди 2 години

Архитекта,май си вярва, че електрокарите ще заменят автопарка на коли с ДВГ? Ха-ха-ха! И с каква енергия ще се произвежа електичеството за тях? Ами батериите? Ами купетата и цялото обурудване. Особено ако всички хора минат на тях, на архитекта сутрешното му кафе ще струва двойно заради електричеството само и ще трябва да си спира хладилника и да мине на суровоядство и не пали лампи, за да си зарежда колата. Харесвам ел-автомобилите, но не са алтетнативата за масов автомобил.

21

Малко уточнения

преди 2 години

Да има елтранспорт да, ама има много съпътстващи неща, които привържениците му не коментират. Някой от тях са казали тези преди мен, а отделно у нас ще става либерализация цените на битовия ток, няма добра продължителност живота на батерията, а и ще могат да ти спират колата дистанционно, или да те хакнат към някой стълб. Сигурно и друго има, но не се сещам сега, та съм умерен песимист.

20

Анонимен

преди 2 години

До Доктор Сър Пичук - Какво означава, че "електричките" (каквото и да е това), са по-слабо ефектвино то "бензина и дизела".Дай мааааалко по-научно, моля те.

19

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Електрификацията е безмислена защото половината ток идва от изкопаеми горива и най-вече въглища. Електричките са много по-слабо ефективни от бензина и дизела и ще бъде нужна много повече енергия за изминат километър и ще бъде много по-висока цената. Стомана без въглища не може да съществува както и химически торове и модерен текстил - над 2000 артикула са произведени от нефт и газ. Не се излагайте с тия лозунги, жалки сте да знаете.

18

Анонимен

преди 2 години

Откъде ще зареждеш батериите, бе архитект? АЕЦът ни е обречен да го затворят. Няма да ни позволят нова мощност. Или ако има ще е на безбожна цена. Най-вероятно следствие - масовият гражданин без личен автомобил. През 1955 работниците са ходели на работа с колела.

17

Анонимен

преди 2 години

ей като почнат да дрънкат тия фантазьори без връзка с реалността... а от къде ще идва тока бе ***? От перки и фотоволтаици сигурно ама надали. А ако трябва да се спасяваш като украинците зимно време какво се случва с електрокара?

16

ШибиРиби

преди 2 години

Така е. БМВ вече започна производство на танкове на батерии и фабрично насочена навигация към Москва

15

Тесла

преди 2 години

Какво става с топлото за северна Европа.Германците започнаха ли да пращат бира в Санкт Петербург.Ямал-Европа ,в тръбите газ няма,има въздух.

14

до 11

преди 2 години

Прав си. Без руските империалисти,животът е просто красив. И това ще стане. Просяците от Просия ще се самоунищожат.

13

Анонимен

преди 2 години

Електрификация?! Пфуу.... Чакам автомобили с вертикално излитане! Такъв ще си купя )))

12

Анонимен

преди 2 години

Верно ли? А суровини откъде?

11

Анонимен

преди 2 години

Ако бензина е 4лв а електрическата Дачия не е много скъпа какво ще изберете

10

До 9

преди 2 години

Ходи в Русия, нали сте си самодостатъчни.Ти не мисли за света без Русия. Той ще си живее също толкова добре, както преди. Руснаците ще обеднеят още повече.

9

Анонимен

преди 2 години

Цените на газта и нефта и въглищата растат, те още за зелени енергии и за електрически коли мечтаят.

8

Електрички

преди 2 години

Убаво. Чисти, тихи! А ток от къде, като Русия може спре газта и нефта и въглищата? От соларни панели и вятърни мелници - ха ха хааа! Че те няма да стигнат само за домакински ток, жялата промишленост ще спре. А литий за батерии от къде? А? А после след 5 години като умре батерията какво правим с планините от стари батерии?