85

Анонимен

преди 2 години

Да,пренебрегва го.

84

vlady

преди 2 години

Русия е попречила на българите да се освободят сами пълноценно и качествено поне на нивото на малкото арменско освобождение 1894 - 1896 г. с освободени пълноценно и качествено над 200 000 арменци, ако не на голямото 1915 - 1923 г. с освободени над 1 500 000.

83

нова истина

преди 2 години

Предлагам рожденният ден на Спайдърмен да стане празник на държавата ни. Той ни е освободил от многовековното робство. Повторете тази новина по всички медии няколко дни и това ще стане истина- модерна, изменена, нова.

82

Анонимен

преди 2 години

Ако щат да работят, то се знае какво е станало на 3-ти март. Ако нямаше 3-ти март нямаше да има и музей. И нещо друго, празника не е в това да не работиш, той е духовно преживяване. Като не искат музеите да разкажат за 3-ти март на младите български граждани за случилото се на този ден, може пък да искат да им разказват за 4-ти юли. То сега това е модно.

81

Български гражданин

преди 2 години

3-ти март: подписан договор между османската империя и руската империя, да спрат войната. И България да стане зависими от руснаците. Т.е. чиста и свята българска държава, няма. И какво празнуваме? Че две други страни са сключили мир. Айде нема нужда. Те да си го празнуват. Това не е български празник.

80

1

преди 2 години

Професор Матанов,вие не сте ли от онези интелектуалци,като веско екеназе,стефан димитров,алек попов,александрина пендачанска,които зоват за референдум ,какво да празнуваме,аз казвам ,че няма нужда от референдум,те да празнуват ,ако искат четвърти юли,а ние обикновенните хорица,ще си празнуваме ТРЕТИ МАРТ.

79

fred13

преди 2 години

Тарикати - ден на отворени врати ... Всичко е бизнес, без пари не може.Предадоха Левски , предадоха Ботев, а сега предайте и Националния празник.

78

Анонимен

преди 2 години

Националните предатели да не би да предлагат да станем турски тимар? Долу продажниците! Вън от музея и от държавата!

77

Анонимен

преди 2 години

Срам и позор. Под г ъзването на чужди интереси и заповеди НЕ ОТМЕНЯ националния ни празник, нито историята.

76

Па съм я бе

преди 2 години

Ще празнуваме 2 май вече.На някои хора ще им хареса

75

боже пази България

преди 2 години

До къде стигнахме Боже!Такава простотия да отменяме освобожденитео на България-датата която поставя България на картата като държава!Заради някой друг долар!Няма толкова *** народ като нашия да си сменяме националния празник заради яужди интереси на чужда земя!Дано само и този път,както във всички големи конфликти,не вземе България страната на губещия... Че заминаха Родопите и делиормана.И няма да имаме излаз на море тогава.

74

Един човек

преди 2 години

Трети март е празник на България! Празнуваме освобождението от турско робство. Това не е празник на руската армия!

73

НОМЕР2

преди 2 години

З-ти март да се отмени като национален празник! Да празнуваме Деня на независимостта, както повечето страни в света! 3-ти март 1918г. е наистина една слаавна дата, подписване на Брест-литовския договор!

72

ОПА

преди 2 години

КИРО ПУДЕЛА ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

71

Niki13

преди 2 години

НВИМ по празници работи без пари - не им се работи без пари, срам

70

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 71 Столетов ,генерал ...Айде и ти оцапа процепа ...!!!

69

Бедни ми професоре

преди 2 години

До Анонимен 1200 опълченци + Орловски и БРЯНСКИ ПОЛК =6500-700 бойци ! Загинали 560-80 българи и 3500-700 руснаци . Егати професора ,щом не знае кои са били на позиции ?

68

Анонимен

преди 2 години

Страх ги е от нахлуване на протести. Разузнаването им го говори.

67

До 81

преди 2 години

Вие от руската пропаганда вече приличате на спонсора си агресор унищожаващ суверенна държава и избиващ народа й.Засрамете се,толкова сте жалки!

66

Наблюдател

преди 2 години

Последователите на Гьобелс го наминаха, а учениците му от НВИМ, като едни негови ученици се подиграха с всички дали живота си за Освобождението на България от Османско иго. Срам за НВИМ. Оставка на неговото ръководство. Каква солидарност бе Нацисти такива, от 2013 ВСУ и нацбатальоните избиват хора в Източна Украйна, а сега стрелят по собствения си народ за да обвинят руската армия. Срам за Вас и Вашите семейства.... СРАМ ....