51

Bg.

преди 2 години

А при нас е 12? на ден, срамота.

50

Анонимен

преди 2 години

12 евро ще става. супер. тамън ще стигне за наема , сметките и 2 бири. може и за едно пазаруване в лидл да остане. 4 години живях във Франкфурт, още тогава вземах 12 евро , но едва покривах наем и сметки. Откакто съм в Сингапур стандарта ми значително се подобри за същата работа. да не говорим колко по чисто, спокойно и подредено е тук от Германистан. Така или иначе до 2-3 десетилетия там ще живеят само Турци, Араби и Ромове

49

Анонимен

преди 2 години

Аз сега отивам да сложа в джоба си 220 евраци па нека другите си бачкат за 12 евро на час

48

Реалист

преди 2 години

А в България минималната часова ставка е 2 евро след 12 години управление на мутрите

47

Готвачът

преди 2 години

Ха, ха, ха!!! До тогава и олиото, хлябът, бензина.... ще се увеличат така че немецът ще е по-беден от всякога през последните 30 години!

46

Анонимен

преди 2 години

Ще им трябва, но няма да е достатъчно. Сега всичко ще поскъпне, раята трябва да плати цената на краварските амбиции.

45

Св

преди 2 години

Аз толкова взимам за целия работен ден ...

44

до 63

преди 2 години

2но Ваксиниран и Бустериран, ЗеленоСертификатчик, стой си там където си и некоментирай и без друго след идната Вълна Бустери, които ви готвят за Есента, ще сте храна за червейте!

43

Муахаха

преди 2 години

Печатайте Още Хартийки, Раздавайте ги без Никакъв изработен Продукт зад тях да ги крепи и Инфлацията този път не само в Германия, а в цяла Европа благодарение на ЕС, ще Удари нивата на ВайМарска Германия, а какво следва след това - ами Война, щото друго не остава и след това по Учебниците се Пишат Приказки за Супер Раса и Газови Камери, а не за ЮдеюСемит Банкери създали с Печатане на цветни хартиики нечувани Инфлационни нива!

42

Тираджията

преди 2 години

Много обичам да чета коментари където сравнявате заплати.Големи хора уж а така и не разбрахте 0е с работа богат не се става.Демокрация се нарича.Дават се пари които да ти стигнат до края на месеца и да ти останат 50-100 евра за касичката.В Германия незнам но в Испания в големия град 1500 евра са колкото 710 лева в България че и по малко.

41

Непукиста

преди 2 години

Като чета коментарите и чякате Германия всеки момент ахаха да умре с тея 2200 евра на месец.Пък ве получавате 330 евро на месец и германците са прецакани

40

пепи

преди 2 години

От немци до немци има голяма разлика . Има нема са 80 милиона . Въпроса ми е *** - взимаш 2000 евро , даваш 500 евро храна и разходи . Остават 1500 евро . Къде са ??? . Или друга сметка - 1200 евро чиста заплата и 900 евро разходи . Остават 300 .Май май втората сметка е по вярна .

39

До хохохи

преди 2 години

Отивай в русия, там и заплати не дават по 6 месеца, и спестявания нямат, точно както в рекламните листовки. А за немците не се притеснявай. Достатъчно пари имат.

38

хохохи

преди 2 години

А бре не знам ама като сметнеме кви са заплатите в Германия и кви са разходите - ужким и се получава доста голяма сума която би трябвало да е спестена в края на месеца . Да ама нещо тия пари ги няма . Значи нещо не е както го описват в рекламните каталози .

37

Хахаха

преди 2 години

А бе много знаете, ама повечето тук живеете на кредити и ако ви изгонят от работа ще гладувате. Да не казвам колко от вас още живеете с мама и тате, нищо, че ще женени и имате деца. Какво се сравнявате с Германия и ми приказката как това не било пари. Ами това е минимална, на толкова почват 16 годишни младежи в макдоналдс. Тук на минимална кой друг работи? Вие каква покупателната способност имате с 1200 лева? Живеещи с мама и тате и не може жена ви гола да се разхожда вкъщи да не я види свекърът

36

Анонимен

преди 2 години

Познавам и много хора , които се върнаха от Германия .

35

Анонимен

преди 2 години

До Ангел12 евро по 8 часа е 96 евро на ден. Това по 20 дни в месеца е равно на 1920 евро бруто. По курса на БНБ в лева е 3755 лева бруто на месец минимална заплата от 1ви Окт.

34

Ангел

преди 2 години

Така и не разбрах - това бруто или нето е . При бруто се получава малко над 1000 евро . Един апартамент е доколкото знам около 900 евро и нагоре. Тъй че това е само наема .

33

Кармен Златарева

преди 2 години

Не обръщайте внимание на евтина пропаганда!? "Скока" на заплатите за някои, е нищо в сравнение със скока не цените на абсолютно всичко....

32

Ха!!!!!

преди 2 години

Това повишение е вече изядено от цените на горивата и покрай тях и на другите стоки. И се нарича - инфлация.