28

Анонимен

преди 2 години

Нормално за 30г софия се бетонира. Махнахте междублоковите пространства и ги застроихте. Няма дървета, няма сянка, няма как като се напече тоя бетон и асфалт да не се качи температурата. Близко е до ума, само трябва да има ум да мисли!

27

Анонимен

преди 2 години

Всички големи градове имат т.н. "локален термо ефект" Отопление, ДВГ и т.н човешки дейности генерират топлина, а асфалт и фасади се нагряват(отдават) различно от пръст или залесена местност.А градовете се разраснаха.Та така.

26

Илиев

преди 2 години

Началници на БТВ,защо стоите в тази конфузна ситуация,търпейки т. нар. Стаси,навъртяла стаж за пенсия,а се държи в студиото като начинаеща в бранша.Аз съм редовен зрител на Вашата телевизия,но повтарящото се с "синоптичката" Ви неграмотно отношение към професията,ме кара да се позамисля.Изключете надписите върху камерата и я задължете като Н.Василковски да коментира времето,градусите върху картата на БГ.Жалка картина се получава,когато не могат да се запомнят около тридесет думи!

25

Иванушка

преди 2 години

Ами.. как иначе, толкова много фотоволтаици-огледала насочени обратно към слунцето монтираме по целият свят. Навремето имаше статии по въпроса, но сега е политика..

24

Щирлиц

преди 2 години

Това е причината вече 30 години всякакви аййдуци да разнебитват София,затова тя прилича средновековно гето,мда...Жега,какво да правиш.

23

Анонимен

преди 2 години

Не е вярно. Летата на 1997, 1998 и 1999 г. бяха ужасно горещи. Ставаше ми лошо, като ходех по улиците. Не помня след това да е било така.

22

Анонимен

преди 2 години

Напълно нормално и обяснимо е това явление - известен факт е че градовете задържат и излъчват повече топлина. Да ми се сравняват данни от 60-те години с днес е смешно.

21

Анонимен

преди 2 години

Ако Симеон Матев беше истински учен, щеше да знае, че няма такова нещо като норма или константа в климата.

20

Чудо Велико

преди 2 години

По-топло ще да е и ще са по-големи сметките от топлофикация това е от топлинни счетоводители ще таксуват всяко топло нещо.

19

Не е чудно

преди 2 години

В големите градове се движат десетки хиляди, а в София много повече печки 80-90 градуса и през всички сезони. Освен температурата да двигателите, отделно и изгорелите газове.

18

5G

преди 2 години

..А преди 1990 години коло е била температурата ,а преди 2000 години ? ъъъ... За презастрояването,...кой наби всичи заводи около Сф,.. Сигурно хората пак са виновни, или там ато ги наричате селяни... Ми ако една амара обекти бяха във Враца, Луковит Тетевенско, всии градове около магистралата ...по иначе щеше да е, ама... е ония въшкари от парламента... от там е ...проблема

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 17Отдавна трябваше да има такъв. Още преди 10-15 години трябваше да спре да се строи. В момента почти не става за живее, с това темпо след 5 години със сигурност няма. Половин България ще е в София, километрични задръствания, смог, стени от блокове и никакъв въздух

16

Анонимен

преди 2 години

А от последните 76 години редовите българи са рекордьори по безплатна партийна френска любов.

15

Анонимен

преди 2 години

Софиянци са мързеливи и не ходят с колело на работа и увеличиха глобалното затопляне

14

Анонимен

преди 2 години

Това е резултат от презастрояването на най-големите градове в последните 20 години, което води до увеличаването и на автомобилния поток, докато зелените площи продължават да намаляват. Трябва мораториум на жилищното строителство в София.

13

Анонимен

преди 2 години

Взе да се затопля и започна пропагандата за глобалното затопляне.

12

Анонимен

преди 2 години

Марк Твен е казал: Най-студената зима която съм преживявал е едно лято в Сан Франциско. :-) В София е същото.

11

Зайо що си с шапка?

преди 2 години

Зайо що си без шапка? Е тва са българите...днес.

10

Много

преди 2 години

Ще е интересно да прочета коментарите когато климатичните бежанци дойдат на границата от Африка и Азия.

9

Така е

преди 2 години

Климата се променя, може да проверите колко вида не са устискали на промените. А сега не стига, че се променя по естествен път и ние го натискаме та се променя с най - голяма скорост от цялата история на Земята.