51

шопа

преди 2 години

Този изкуфял професор къде го прочете това? АЕЦ Белене ще го бъде! Какъв ще бъде статуса на остров Белене бъдещето ще покаже, чета има мераклии за там!

50

Анонимен

преди 2 години

Белене е български национален интерес, икономически. Долу ръцете на политическите предатели от българската икономика. __________________ У вас ли ще направим хранилище за радиоактивните отпадъци и от Белене? Това ще ни струва ужасно много пари, които естествено ще залегнат и в цените на тока. И заразява. А разпадът - хиляди години!

49

Анонимен

преди 2 години

Санкциите срещу Русия слагат край на "Белене" ________ Не е ли в резултат на имперското Пеньово поведение? Затова и последваха станции!

48

Анонимен

преди 2 години

Белене е български национален интерес, икономически. Долу ръцете на политическите предатели от българската икономика.

47

Анонимен

преди 2 години

Проф. димитров -- национален предател, с всичко което следва.

46

Анонимен

преди 2 години

Тез ректори ги видяхме, след оня дет се напъна да става прецедент, всички разбрахме какво е нивото там.

45

Диана

преди 2 години

Така ще да е като избираме БСПари и техните от.реп.ки..Ако имахме малко-отмалко политици отдавна да са се намесили в конфликта м-у Русия и Украйна, но такива като нашите никой не ги и забелязва дори, така че те не без основание се страхуват да си мръднат пръстчето, а после страната страда, народът страда - какво им пука на тях, нали те си пълнят гушките...Колкото до обединение на Университети, това си е чист тоталитаризъм! Не да се обединяват университетите, а да се изготви програма-минимум

44

Анонимен

преди 2 години

Ако заради санкциите срещу Русия се смята, че това е "краят на проекта Белене" тогава ЛЪСВА ИСТИНАТА, че Белене е БИЛА СЪЖИВЕНА, ЗА ДА Я НАПРАВЯТ РУСНАЦИТЕ, или , с други думи, да увеличим зависимостта си от тях! ТОЛКОВА за лъжите, че Белене била национален интерес на България. Видяхме кого е имала за цел да обслужи!

43

Анонимен

преди 2 години

но след 10г се очакват реактори 4то поколение, а централата би била готова тогава, т.е. ще се появи в света чисто нова централа с остаряла технология.------Смислов, тези реактори вече са купени. А държавата отдавна можеше да е построила централата, ако не бяха такива дървени филосови оставни да си прибират сребърниците за малко боб и леща.

42

Анонимен

преди 2 години

Стига с това Белене. Тази централа отдавна е отписана. Изграждането й е започнато преди повече от 35 години.Някои от елементите й са морално остарели.Реакторите са 3то поколение, което сега се използва, както и вариянт 3+,но след 10г се очакват реактори 4то поколение, а централата би била готова тогава, т.е. ще се появи в света чисто нова централа с остаряла технология. Кой инвеститор би си вложил парите в такова нещо. България от 10г търси инвеститори, при тези обстоятелства няма и да ги намери

41

SOS

преди 2 години

Белене е земетръсна зона и няма да имаме втори Чернобил.

40

Анонимен

преди 2 години

Там в гьола Корнелия ще удави последните остатъци от престъпната червена партия!

39

рер

преди 2 години

От страната на булката сме винаги....

38

Муахаха

преди 2 години

БезПомощният ЕвроПейски Сойз Сертифицира Китайските Реактори - Нуалонг1, дето са крадена технология и сигурно като всичко китайско ще се вривяват, това е бъдещето на АЕЦ в ЕС!

37

Анонимен

преди 2 години

Правилно, няма да имаме електроенергия! Как беше някога - съветска власт + електрификация= на комунизъм. Съветската власт си я имаме - в Брюксел е пълно с комисари, сега иската и електроенергия?! Защо - комунизмът ли ви липсва. Свиквайте - енергията е лукс и маргиналите нямат нужда от нея!

36

до 39

преди 2 години

Уестингхаус имат проблем с охлаждащата помна на реактора им AP1000 - до момента в Китай, всички помпи си счупиха до една, то май и другаде AP1000 реактори няма.

35

Рамзан Кадиров

преди 2 години

Хайде сега да дадем още 2млрд лева на "Риск Инженеринг" да "направят оценка на риска" от замяна на ***-руските реактори с американски, после още толкова за екологична оценка и т.н. до свършека на света...

34

до 38

преди 2 години

ами Принципно Руснаци и Уестингхаус, последните бяха пред Фалит още преди години, аз други Реактори - модерни и безопасни не знам, може и да има...

33

Анонимен

преди 2 години

"Мисля, че това е краят на проекта Белене" - Хаха. Само руснаци ли могат да строят атомни електроцентрали?

32

Клаус Шваб

преди 2 години

ю вил иит зе бъгс! ю вил оун натинг!! (да се чете с Немски Акцент и Демоничен глас!)