40

pozdravotХоландия

преди 2 години

Академик Денков, не вярвам някога под ваше ръководство да са излезли хора, които да работят в частния сектор и да плащат пълни осигуровки и данъци върху реалните си максимални доходи. *** от хрантутници, която представлявате и 'черезвичайните' действия, които налагате по обединение на живи с угаснали ВУЗ-ове в 'мастодонт'-и са брутален удар срещу икономиката. От всички изказвания до момента, вижте кои ВУЗ-ове не се пипат: УниБИТ (Библиотекарски) и ЮЗУ (Пеефски).

39

Запознайте се, г-н Д

преди 2 години

Запознайте се с процедурите по акредитация, запознайте се на терен как се осъществява!Запознайте се кой я осъществява и по какви критерии са избрани лицата! Запознайте се с Правилника за атестиране в ИУ-Варна, например! Запознайте се как протича атестирането по този правилник!Запознайте се с публикациите в списанията и изданията...Не гледайте само броя, вижте и съдържанието! Проверявайте, не ги оставяйте да се самопроверяват...

38

Димитров(БАН)-2

преди 2 години

Академик Денков, създаването на този проблем идва ли от някакво поето обещание. Към кого е поето то? 10 университета ли трябва да останат за 4.6 милиона останали българи в България? Като останат 10 университета, колко от тях ще бъдат 'приватиризирани'? Как ще се действа с разпределянето на субсидиите и таксите, особено в медицинските университети? Позволете ми да се съмнявам във вас и вашите намерения, понеже предизвиквате само въпроси с вашето бързане. софийски университет по технологиите?

37

Димитров(БАН)

преди 2 години

Академик Денков, ясно е, че имате поет ангажимент. Добре е да се изясни към кого е поет ангажиментът. Намираме се в ситуация, в която създаваме проблем - и после веднага предлагаме решение на проблема. Първото ми наблюдение за поет ангажимент: не е възможно толкова бързо и скоростно да се пристъпи към механично сливане на университети без да се говори за фактите. А те са, че е налице ниско качество и калинки, демографски срив навсякъде и копаене на дъното.

36

ДасиходиуКанада с кп

преди 2 години

последното "МОН предлага в бъдеще при акредитацията да се използват основно числови данни от надеждни източници за реални показатели...и т.н." се прави от години. Спазват се европейските критерии дословно. Нищо ново тук няма. Хвърля само прах в очите, за широката публика.

35

химикът

преди 2 години

Д е химик, слага всичко в една кофа, разбърква и чака ново качество!И целта е да унищожи де каквото има по-качествено или е останало случайно.

34

Анонимен

преди 2 години

СУ нали го има а сега ще прави още един софийски.

33

от село

преди 2 години

а кой ше пече хляба ?

32

Анонимен

преди 2 години

До Един То никой не иска да учи във Видин и Враца защото няма печеливши специалности. Във Видин и Враца са само нископлатени и искат по 3000 лева такса специалности за които са после безработни. Медицина и право са само в София и Плевен.

31

Серт-гейт

преди 2 години

Университет по изкуствата звучи като държавен филиал на НБУ

30

Same

преди 2 години

Sms-a долетял през гората на крилете на каруцатаА главният "общ ветеринар" (по обща ветеринарна медицина и ветеринарят (автор) били скарани, понеже ветеринар1 обявил че конете трябва най да се пазвт, а за хората (дреме му)

29

Един

преди 2 години

Ужас, колко филиали на университети във Видин и Враца, и кой учи в тях, с какъв бал влизат и какви са завършващите, поне 80% от тях

28

Манолов

преди 2 години

Резултатът от "демократизацията" на ВУЗ през последните 30 г. е, че заварените "акадечимни кадри" вече са "професори", а ощо толкова техни дечица и племенници, повечето, освен че с връзки и плагиатство станаха "доктори", вече, пак с връзки, са "професори" или поне "доценти". Всичките бяха удостоени с безброй безсмислени и лаишки публикации и привилегии. Сега, при замисленото "окрупняване", цялата тази "академична" *** ще бъде запазена и размножена чрез "шапките" на "окрупнените ВУЗ. Блаза ни!

27

ЧОВЕК

преди 2 години

СЛАБАТА БАН ВКЛЮЧВА САМО 7% ОТ УЧЕНИТЕ В БГ, НО ДАВА НАД 50% ОТ НАУЧНАТА ПРОДУКЦИЯ НА СТРАНАТА. ОТ 59 УЧЕНИ В ТОП 2%, БАН ИМА 45. И ГОСПОД МЪЛЧИ ПРИ ТАКИВА ДАННИ.

26

Запознат

преди 2 години

До Анонимен Чаьтните университе не получават субсидии в нито една страна на ЕС. Който може да си позволи да плаща-учи в тях. Те са врата към елитен клуб. Благодарение на спонсори те също осигуряват безплатно обучение чрез стипендии за успех или някакво умение/ спорт, изкуство и др./Който не може-учи в държавните и се бори за израстване.

25

...

преди 2 години

Епа България е 5-6 пъти ПО-малка и като население и като територия, като доход е поне 1000 пъти по-малко и въобще като всичко от щата Тексас, ама сме колко области и под области! Така, че ко се чудим, че и министерствата ни а много и областите ни са много и университетите ни са много абе то ученици няма ама университети колкото щеш!!!

24

Бочко

преди 2 години

Добре е да окрупним и сегашните 21 министерства на цар Кире...до актуализацията на бюджета ( ако изобщо гавърнмента оцелее дотогава)да останат 10 министерства,а до есента....сал 3 ,а до Нова Г. и шалтера да дръпнем...и всинца водени от БЕЛИТЕ ЗЪБКИ ВКЪПОМ...У КАНАДА...

23

Анонимен

преди 2 години

Вчера Денков каза ,че 60% от професорите и доцентите в България не отговарят на изискванията на Закона за научните степени и звания. Затова и не са регистрирани в НАЦИД. Имаме 60% фалшиви професори и доценти!!! В университетските среди им казват "кухи" професори и доценти! Вчера по БТВ показаха една таква професорка от Библиотеркарско-сарайския универеситет - проф. Светлана Шаренкова. Научното й направление е русофилия и поцелуйковщина!

22

Анонимен

преди 2 години

Министърът се е засилил да реформира не частните университети, а държавните. Душата му плаче за всеобхватно частно образование, стимулирано финансово по всички полулегални начини с повече обществени пари. Частно здравеопазване, частно образование - солта и пиперът на мечтите на демократите...

21

Анонимен

преди 2 години

Един ден просто децата на днешните студенти няма да изпращат своите деца в тези финансови пирамиди на мошеници и всичко ще си дойде по местата!