123

Анонимен

преди 2 години

Родител съм на три деца и съм възмутена от образователната система в България, под всякаква критика е. Има толкова много проблеми за решаване, които обременяват децата ни и изключително много ги натоварват, че човек да се чуди от къде да започне да ги решава, а нашият министър се чуди как да съсипе традиция от десетилетия. Вие чувате ли се? Правите проблем за броени дни! Датата 15 септември е била и винаги трябва да бъде начало на учебната година в България. Краят на учебната година за големите ученици е била и винаги трябва да бъде 30 юни. Независимо от това между срочната ваканция винаги тря

122

Анонимен

преди 2 години

Като слушам просто Киро какви глупости плещи, май по добре нашите унивеситети да не припарват до топ 300.

121

Анонимен

преди 2 години

Защо? Защото другаде е така? Другаде, ама северно. В България до средата на септември има туристичести летен сезон, но друго си е да наблъскаме в жегите децата в класните стаи, за да учат никому ненужни факти. Или МОНьо бърка училището с детегледачница? Да не говорим и колко деца идват доста след 15 септември на училище, защото родителите им са сезонни работници.

120

aхъ

преди 2 години

Този е стара дружка и личен приятел на управляващите. Прелива от празно в пусто, уж прави реформи. Слаб администратор, не е влизал нито минута в час с ученици, представа си няма

119

Анонимен

преди 2 години

Тоя да вземе да се скрие вече. Аман, от неговите глупости. Да вземе да отвори един учебник. Да отиде в една класна стая. И тогава да говори. Само възпитанието ми пречи да му кажа точно какъв е. "Големият реформатор". Всичко цъфна, че чак до малкото време за почивка опря. Кое ни било по-важно евтиното море или образованието?! Детето ми е образовано, но не заради системата на народното образУвание, въпреки него.

118

н

преди 2 години

До Алко Що Сърбия на каква географска ширина е че почват от 1 септември.

117

Варна

преди 2 години

Във Варна цяло лято чакаме да намалеят чужденците към края на август, та най- после и ние да ползваме отпуск поне до 15.09. Против промяна на датата за започване на уч.година съм, хайде моля, да си имаме уважението!!

116

Ме

преди 2 години

В Европа повечето държави започват училище на 1ви Септември. Каква толкова е драмата нашите да започват на 5-7.

115

АНОНИМЕН

преди 2 години

По-добре направо да премахнат ваканциите за учениците и отпуските за учителите.Така де да учат и да се трудят целогодишно нон-стоп.

114

Анонимен

преди 2 години

По това време всички са на почивка в Халкидики и Анталия. По-добре е от 5-7 октомври или направо ноември. И без това на нищо не ги учат.

113

анонимен

преди 2 години

Не пипайте датата 15 септември! В анкета проведена сред учителите подавляващо мнозинство са против по-ранното започване на учебната година.Вашето правителство се вкопчи в някаква промяна заради самата промяна.А тя е в същност да преместиш от единия крачол в другия.

112

Стига простотии!

преди 2 години

73% от анкетирани близо 2000 родители са КАТЕГОРИЧНО против тази измислена мярка! Съвземете се вече в МОН! Има толкова наболели проблеми, но започването на учебната година с една седмица по-рано от датата, утвърдила се през последните 100 години, няма да реши нито един от тях!

111

Анонимен

преди 2 години

Чудят се каква глупост да измислят, всека седмица искат куп отчети и доклади. Създават впечетление че работят, и сега ново двайсе.

110

Анонимен

преди 2 години

пардон учебниците

109

Анонимен

преди 2 години

Денков връщай учубниците от 1990 год по математика, физика, химия, бълг.език, литература, нищо от тогава не се е применило в тези дисциплини, освен, че един кош неграмотни учебници написаха твоите колеги от СУ, без идея да се имат за уменията на учениците!

108

Анонимен

преди 2 години

Ще променят началото на учебната година с 10 дена, за да имало по-дълга зимна ваканция. Това означава ли, че няма да се спрат и ни гласят N-та на брой вълна следващата зима?!

107

Анонимен

преди 2 години

Всичката Мара втасала... до тази супер-гига-мега съществена "реформа" опряха, да местят учебната година с 1 седмица напред...

106

напомням

преди 2 години

напомням, че 6 е официален празник... почивен ден, много хора все още се възползват от по-евтини оферти за море в този период, какъв е тоя зор не знам. Абсолютно е безсмислено това - да започне на 5 септември и на 6 - почивка :D И като изместим със седмица началото, кво точно променяме?

105

До учител

преди 2 години

И като ви дойдат на проверка канцеларските плъхове от РУО, дето 20 г. в час не са влизали, пародията става пълна.

104

До 102

преди 2 години

Министърът ако се съобрази с болшинството учители, учебната година трябва да започне преди Коледа и да завършва преди Великден. Държавата с най-малко учебни дни, най-много ваканции и най-плачевни резултати.