70

Такива ми-ти работи

преди 2 години

Ама направо ги махайте тия архаични произведения вместо да ги преработвате. Направо ги заменете със съвременни, които са на чист книжовен език - Хари Потър, Капитан Америка БАРАБАР с всичките отмъстители, Супермен, Спайдърмен и т.н....

69

Да

преди 2 години

Ама няма проблем още с прохождането да научат английски,но старобългарски не може Много ще им се затормозяват мързеливите мозъци дето са свикнали всичко наготово да им се предлага.А такива дето за пари извършват такива извращенията българския език, какво да кажа нямам думи вече. Народ който не знае миналото си няма и бъдеще. Миналото е такова каквото е било и то ни е довело да тук за добро или лошо- нямало османско иго ,имало присъствие..После що македонците се подиграват с нас..,сами сме виновн

68

Анонимен

преди 2 години

ГЛАМУЧИЦАТА Е ВСЕПОТОПЯВАЩА!!! Я ДА ОСЪВРЕМЕНЯТ ШЕКСПИР, ЧЕ Е НА АРХАИЧЕН АНГЛИЙСКИ, КОГАТО ГО ЧЕТОХ В ОРИГИНАЛ.

67

izh

преди 2 години

Започна се. Започна се и културното и историческото обезличаване на България. 50 години интернационалистите насаждаха кoмунoтъпaнaрщини, а върхът беше Андр. Пантев с неговото "ислямско присъствие" по нашите зами, заради което му осигуриха сладко академично място и заплата. Е, др. Путин още малко разходи като направи и му е гарантирана пета колона в европейския съюз, както и методиката как може да се завладее една държава без война. Абе "и ний сме дали нещо на света"

66

стрига

преди 2 години

Колкото време в интернет - толкова и четене на книги. Бързо-бързо ще научи децата да пишат правилно и да разсъждават.

65

М

преди 2 години

Няма да се изненадам ако сменят и името на романа защото думата -иго според толерастията не е добра дума. Сигурно ще я заменят със съжителство. Абе какво да очакваш от общество в което всичко което някой поиска имал право да го има. А къде остава обществото и държавата?

64

Анонимен

преди 2 години

Шофьор: Да разнасяш пратки не ти трябват тези неща _____________ Аз ги учих, четох навремето, все още не зная някои турцизми от Вазовите - и не само - произведения. Те, обаче, не ми вършат работа никаква. Учих българска, чужда литература (не учители, а творби;) ). Не ползвам нищо от това. Както и други предмети. Но, четенето обогатява езика, културата, разширява знанията за света, поддържа връзка с корените. Оригиналът си е оригинал. Друг е въпросът защо в 3 кл., напр., учат неща ясни за 6-7 кл.

63

Анонимен

преди 2 години

Предлагам също бай *** да стане мистър Ганев.

62

Анонимен

преди 2 години

Предлагам същобай *** да стане мистър Ганев.

61

Стани богат

преди 2 години

Гледате ли го? Не ви ли прави впечатление, че колкото по-малко са годините и повече дипломите на участниците, толкова по-бедни са речникът и познанията им?

60

Шофьор

преди 2 години

Да разнасяш пратки не ти трябват тези неща

59

Анонимен

преди 2 години

Работа на МОН е да организира издания с богат речник на такива произведения - удобно изнесен на всяка страница. Кошмар е за съвременните деца да четат Вазов. Едно познато дете категорично беше заявило, че ще дочете "Под и гото", когато го преведат на български. Ако МОН си бяха свършили работата, нямаше да има такива "преразкази". Интересно на "Тютюн" какво му превеждат?

58

Щирлиц

преди 2 години

"М.йната му на Православието".....Не ви ли звучи актуално и днес,бих казал с канадски акцент,ашладисан на родна неокомунистическа почва?

57

анонимен

преди 2 години

Настане вечер, месец изгрее,звезди обсипят, свода небесен, гора зашуми, вятър повее,Балкана пее хайдушка песен!Красота! Ако и този велик стих на Ботев, някои нови, умни и красиви в образованието "специалисти" го мислят за архаичен, българският народ няма бъдеще!Красота, само от

56

Възмутен

преди 2 години

"...Тирани,всуе се морите!Не се гаси туй,що не гасне!Луната, що я днес гасите,тя на вулкан ще да порасне...."Иван Вазов

55

промяната

преди 2 години

Така се започва днес Под игото, утре История славянобългарска и после в целта без Кирил и Митодий.

54

незнайко

преди 2 години

До АнонименАМИ ТОВА Е И ЦЕЛТА --ОБЕЗЛИЧАВАНЕ . КАКТО И ТРЕТИЯ ПОЛ-- ДАНО ОСТАНАТ САКАТИ ТЕЗИ ПИСАТЕЛИ

53

ГАЦО ПИСКЮЛБАШИЕВ

преди 2 години

Без да искам ''изядох'' една буква от ''брейн-сторминГа''

52

ГАЦО ПИСКЮЛБАШИЕВ

преди 2 години

Романът ''Под игото'' е супер як. Започва с ''брейн стормин'' на бизнесмена Марко, поканил своята фемили на традиционен вечерен банкет. Той ''брифира '' присъстващите и промоцира пред тях концепциите си за тогавашния лайф-стайл

51

Баба

преди 2 години

Стихотворението "Обесването на Васил Левски",което днес рецитират англоезичните има ли го в учебниците ,изучава ли се в българското училище.