131

до 150

преди 2 години

Нищо подобно не произвеждат тези държави. Просто отделни хора в историята им са създали условия на други отделни хора, да реализират и промотират някакви свои таланти. Само, че това не е заслуга на държавата, а въпреки нея. Такива хора винаги ще си намерят "държава". Вчера е била една, днес е друга, утре ще е трета... Ако беше до държавата, щеше да е все една и съща винаги, а личностите щяха да са все "произведени/родени и израстнали" от нея.

130

Рамбо Силек

преди 2 години

Извода е - демокрация е възможно, докато някой друг плаща сметките или в изключчително силно развити общества както на скандинавския полуостров. Сега корона кризата показа че Канада, Австарлия, САЩ, Западна Европа никакви демокрации не са. А що се отнася до нас, руснаци, китайци и т.н. и преди и сега все сме си същите диваации - обичаме си чатала на врата и това е.

129

Анонимен

преди 2 години

До до 148/150 Напълно случайно е, че някои държави произвеждат световноизвестни личности на кило (имам предвид учени, артисти и т.н., не "звезди в социалните медии"), а други произвеждат главно мизерия. Явно държавата няма нищо общо.

128

до 148

преди 2 години

От баба си да знаеш чадо - никоя новост не е произлязла от държава. Всички иновации, открития и изобщо всичко което си заслужава, произлиза от отделни хора. За тези отделни хора, които движат света напред, държавите са просто един ***, който обаче е жизнено важен за болшинството некадърници, които не биха оцелели и ден, без наличието на държави.

127

Анонимен

преди 2 години

България е най демократичната, в деня на изборите ( балотажа) всички идващи коли от Турция минаваха през тунел от кучета и автомати.

126

дo 142

преди 2 години

Глупавият по същество е слаб. Не във физически, а в морален аспект. не случайно има дума "слабоумие". Иначе сред животинските видове има много силни.

125

Анонимен

преди 2 години

До 145/147 "Не е до държави. Във вскяка една държава по света, болшинството хора не могат нищо и работят само за да ядат." Ц. Затова от някои държави излизат новости и продукт, а от други само метан, и то не от блатата. Жалко, че такива не могат да произвеждат "дрънкулки", щото е "фасулска работа, нЕма смисъл да се захващаме с такива елементарни неща". На запад не върлува нищо. Върлува нещо в главите на изтрещели русофили без грам идея какво е "фашизъм".

124

145

преди 2 години

Не е до държави. Във вскяка една държава по света, болшинството хора не могат нищо и работят само за да ядат. Тук таме и за някоя дрънкулка - съвременния аналог на огледалца и маниста. Затова "болшивиките" винаги и навсякъде ще са болшинство. Затова "демократичният фашизъм", който в момента върлува на запад е същата "диктатура на пролетариата", която до вчера върлуваше на изток. Само методите и средствата за налагане и контрол се променят в унисон с новите технологии.

123

Анонимен

преди 2 години

До Рело 77 "Македония и Сърбия не са членки на Европейския съюз, България трябва да се сравнява с членове на Европейския съюз" Влизането в ЕС е решение, зад което стои работа. Сърбите и македонците се сетиха за това решение 25 години след нас и си носят последиците. Защо да не се сравняваме с тях, когато сравняваме какво решения сме вземали. Тръгнахме от едни и същи обстоятелства, даже сърбите бяха по-добре в началото.

122

Анонимен

преди 2 години

До до 140/141 "Търпение, и данъците ще махнат. Че даже и безусловен базов доход ще ви дават." Нито данъците ще махнат, нито на някой пълноценен индивид му дреме за базовия доход. Единствените държави, където МАСОВО ще ръкопляскат на базовия доход, защото мислят да се възползват от него са държавите, където хората масово не могат нищо и нямат шанс да станат каквото и да било смислено. Те буквално работят, за да ядат само. Такива ще ръкопляскат, но няма да е на запад определено.

121

до 142

преди 2 години

Та е май френд, глупавият се съпротивлява на всичко, а слабият и глупав - на нищо. Добре, че света и шарен и не се ограничава в тези две категории, защото не би мръднал и милиметър, ако понякога някой "***" не решаваше да се съпротиви на догмите, наложени от "умната" тълпа.

120

Рело 77

преди 2 години

Македония и Сърбия не са членки на Европейския съюз, България трябва да се сравнява с членове на Европейския съюз, за ​​да видим докъде сме.

119

до 139

преди 2 години

Глупавият човек се съпротивлява на всичко, защото не може да разбере света. Има неща, които би трябвало човек да схване без истерии, но недорасляците до последно се дърпат като злоядо детенце. Накрая ще изяде боя и до там.

118

до 140

преди 2 години

Търпение, и данъците ще махнат. Че даже и безусловен базов доход ще ви дават. Точно както робът не плаща данъци, че даже му е осигурена храна и покрив. Най-големият майтап е, че ще ръкопляскате докато го правят.

117

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 139 "Най-много да са с друго име, или по друг повод." Абе, направо и данъците и те са "сертификати под друго име". Я направо и данъци да няма, защото са "фашизъм". Вечежеумраотсмях.

116

Анонимен

преди 2 години

Ами не. Тук, където живея вече няма сертификати.//////// То така и по комунизма от време на време пускаха банани. Пак ще ви ги върнат, щом веднъж е минал номерът и не сте се съпротивили. Най-много да са с друго име, или по друг повод.

115

Анонимен

преди 2 години

До до 132/137 "Ами не. Тук, където живея вече няма сертификати." Което показва, че те не бяха някаква прищевка, а решение на проблем, който в момента започва да се елиминира. Но на тези, които поначало не знаят какво пишат, всичко им се слива в едно: конспирации, бъркоч от политически приказки и идеология. Затова "пандемията е заговор, вирус нЕма или ако има е "безвреден", а "зелевите сертификати" са "фашизъм". Неграмотност, мила моя майно льо!

114

до 137

преди 2 години

Е па кажи го къде е това "тук". Да не те е страх, че гестапо ще нахлуе у вас, че си толкова дискретен? Нали уж свобода, демокрация, у, а?

113

до 132

преди 2 години

Ами не. Тук, където живея вече няма сертификати. И в други страни ще отпаднат. Само в България глупостта и тоталитарното мислене ще векуват. И дестки хиляди починали от самоубийствена глупост - на второ място в света като процент от населението.

112

Анонимен

преди 2 години

До до 129/132 Нямаш и бегла представа за какво говориш.