107

до 115

преди 2 години

Ти кой си, че да казваш кой да работи задължително тук, бе комунист мръсен? Всички висшисти учат държавна поръчка - хайде задължи ги де! А това, че е държавна поръчка, не значи, че не плащат - в медицина са най-високи таксите! Да не говорим за ученето, което е истинско, а не като на миските учещи ПР, маркетинг, менидмънт и пр. измислени специалности...

106

до 115

преди 2 години

На 4 октомври 1989-та година имахме разпределение.Изпратиха ме в другият край на страната.На разпределящата зададох въпроса дали ще събере кураж да се прегледа при мен - насилствено разпеделеният.Тя не посмя да ми отговори! Аз се запънах и не се подчиних.Та насила и тогава и сега-не може! Трябва с добро,а не насила!

105

Анонимен

преди 2 години

Имахме съвместно занятие с румънските парамедици.Е,не съм очарован да ви кажа.Имаха само един шеф униформен който говореше английски.Та езиковата бариера си каза думата.Техниката им ми хареса.А как бяха облечени на 38 градусова жега със зимни якета и как се потяха направо да ги съжали човек.

104

до 114 от 123

преди 2 години

Уважаеми Лоло.Ако ние бяхме спазвали протоколите пациентът ни не би оцелял!Ако не бях отворил 5 шкафа с лекарства за да извадя от тях каквото трябва на момента и ако не бяхме 5 човека свободни,той щеше да загине!Можеш да напишеш програма затова как да ти работи компютър или робот.Но не и да предвидиш какво ще се случи!В Чернобил като е имало протоколи та каква стана тя?А там нали всичко е физика-формули,предвидимост....Трябват хора с опит и умения-това е истината.

103

до 125

преди 2 години

Е,той и доцент Тонев така каза,че повишаването на заплатите би било безполезно.Досетете се какво следва.

102

Хм

преди 2 години

Не знам защо всички управляващи действат като шопа.Учат си магарето да не яде и после се чудят защо умира?Та и спешната помощ така!Преди време гледах репортаж от един немски град,граничещ със Швейцария.Там целият болничен персонал избягал в Швейцария!И директора на болницата се оплаква.Сигурно и той е шоп,та макар и немски!

101

лекар до 116

преди 2 години

Заради това,че оплакалата се заемала ръководна позиция в общината колежката я наказали.Та угодия няма на никой.И затова и аз не искам да работя в спешно отделение!Защото като дойде някой дето само го сърби и не му угодиш те наказват!Като е така никой не заслужават да работи там!

100

лекар до 116

преди 2 години

Преди години пред спешното отделение докараха мъж нажилен от много пчели в безсъзнание.Извадихме от 5 шкафа медикаменти за да го стабилизираме.И изразходихме цялото налично количество.За да го възстановим помолихме близките да закупят от аптеките наоколо.Никой не се оплака и човека бе спасен.Обаче година по късно дойде жена с алергичен обрив.И колежката която бе дежурна и написала рецепта да си купи ампули,които след това и е направила.Тя не е била спешна.Обаче се е оплакала.

99

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 116 kaто сте бедни няма да имате претенции да се лекувате като европейци. Ще се лекувате като ***.

98

Анонимен

преди 2 години

Нека да учат в чужбина нищо лошо но да се създадат условия да се връщат у нас вдичко е една подла политика

97

Анонимен

преди 2 години

Защо да учат в чужбина, бре? Откъде накъде и с какво право ще казвате на младите хора къде и как да си живеят живота? Всеки сам решава как да действа, особено, като всичко го спъва и няма развитие! Аман от капацитети и съветници. Всеки да си гледа себе си, стига сте дуднели тук против медиците. Като извървите техния път и имате техните знания, тогава ще давате мнение...

96

Имец

преди 2 години

До Dd 111, Личните лекари в ЮК са пълна сръб, не се консултират с колеги, а с интернет. лекарите в спешното са съвсем друга класа, нищо общо с личните

95

Кирохарвардо

преди 2 години

Няма как да се плащат високи заплати, пенсии и т.н. в БГ защото те не могат да се крадат. Най-важното е да се инвестира в пътища, училища, детски градинки и лампи по 5к парчето /дето иначе са 75лв. заедно със слънчевия панел/. Не можахте да разберете, че на никой не му пука за хората, а вие кат овце чакате някой да ва опрай - ще ви пооправят още малко и тез ще вдигнат гащите и ще заминат. Докторите в Германия директно започват специализация по избор, а в БГ знаете ли как е?

94

Анонимен

преди 2 години

Лекарите свършвали... те и българите свършват- нали това е целта. Не може да лекуваш най-бедните в Европа и да искаш парите на европейските лекари. Просто няма кой да ги плати. Богат народ, богата държава - това е нормалното за едно цивилизовано общество. А тук какво е - ограбен народ, и алчност до глупост и самоунищожение.

93

Анонимен

преди 2 години

До относно образованиетАми да си учат в чужбина медицина. Щом са учили държавна поръчка тук, трябва задължително да работят за държавата поне 5г

92

Лоло

преди 2 години

Всичко е каша щото няма стриктно изработени протоколи-кога,какво,как

91

До Лоло

преди 2 години

Прав си, в повечето случаи е възможно, но това е долекарска помощ и може да се прилага само при леки случаи. При съмнение за тежки няма как да е валидно. Друг е въпроса колко от обажданията са за сериозни случаи- това е трудно и имт огромна роля диспечерите..има стотици бабки, дето звънят за високо кръвно и тн, което е подигравка с екипите на Спешна помощ.

90

Лоло

преди 2 години

Заблуда е че само лекари могат да вършат тая работа.Спешна помощ, първа помощ за спасяване се върши от Парамедици-здрави млади мъже,сестри и пожарникари са обучени за това,ама в бг не искат,ще им се объркат сметките в касичките.

89

Dd

преди 2 години

Здравната система в Бг се нуждае от тотална промяна!В чужбина плащаш високи осигуровки,чакаш за да те прегледа специалист,но им вярваш и най-вече съм забелязала- докторите в чужбина ако незнаят нещо се съветват с колеги и съгласуват лечението.Другото е техниката в чужбина е светлинни години пред Бг.В бг обикаляш 5 доктори,5 различни диагнози...Да-лошото в чужбина е,че трябва да си наистина болен,за да те прегледат скоро,няма го варианта частен преглед

88

Анонимен

преди 2 години

Резултатите от реформите на ГЕРБ, няма лекари, няма сестри, най-много умрели от всякакви болести, но за сметка на това шефове на болници взимат по половин милион годишно + други далавери.