11

Анонимен

преди 2 години

Ее, браво! Най-накрая някой да каже, че захарта не е толкова вредна колкото я изкарват! Благодаря за статията! Ще допълня само, че според китайската медицина захарта е нужна на черния дроб и без достатъчно захар заболява.

10

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКолкото и да са сушили и варили, не вярвам да са приемали по толкова захар, колкото приемаме днес... Само да се доближим до диетата от преди хиляди години, трябва да спрем всичко тестено, сладко, алкохол, сосове, картофи, ориз, сокове, даже плодовете трябва да ограничим...

9

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен За зимата са си правили сушени плодове, а през зимата са ги варили във вода и това е бил компота и витамините.

8

Анонимен

преди 2 години

До Небет Шекерджийски Мед са използвали. Но тогава не се е използвало толкова много захар или сладко, колкото днес.

7

Небет Шекерджийски

преди 2 години

Едно време под турско, като е нямало захар, ядели са небет-шекер ;-)

6

Анонимен

преди 2 години

Нали има метаболитни процеси като глюконеогенезата, с които се произвежда глюкоза от протеини? А и едно време хората как са живели като е нямало захар? И зимата като е нямало и плодове.

5

До 5 от Ямб.цървул

преди 2 години

Брато,явно си доста зле с химичните реакции.Чистият спирт е от захар! Не може да се добие етилов спирт без захарна ферментация с дрожди!!!!

4

и да и не

преди 2 години

От една страна е вярно, защото мозъка се храни с глюкоза и може да има известни смущения при рязкото ѝ спиране, но от друга, при наличие на достатъчно мазнини, съчетани с редовни кардио-тренировки, тялото започва да ги разгражда до кетони, които също хранят и мускулите и мозъка, при това по-качествено и на практика човек се чувства по-енергизиран и с по-бистър ум - знам го от личен опит :)

3

Мозъчна мъгла

преди 2 години

В алкохолните напитки с високи градуси се съдържа достатъчно захар и вече, според написаното в статията, има и медизински и здравословни причини да се употребяват по-често. Нередовното и недостатъчно пиене предизвиква симптоми и неразположения, както се оказва. Хората много обичат да четат подобни публикации, авторката се е справила добре този път.

2

Ямболски цървул

преди 2 години

Да вметна.Рафинираната захар е най- бруталният наркотик.Тя е във всеки един сладък продукт,който не е плодов,или мед.

1

123

преди 2 години

И кои са признаците, че нещо не сте си дописали?