36

Striker

преди 2 години

Ако трябва да слагам армиите на света в класация, бих сложил Израел на 1 място, Америка на 2-ро. Тия са машини просто!

35

Анонимен

преди 2 години

Велики са израелците. Най-големите ИТ компании на света- израелски. Най-модерната противоракетна отбрана в света, правеща за смях хиперзвуковите абсурди на Путин- съвместна разработка между САЩ и Израел (Железният купол). В Израел ходех често и имаеше един път ракетна атака. Израелците с усмивка гледат как изостаналите араби само си мечтаят да пробият Железния купол и как всичките им ракети се разпадат във въздуха. А Иран е 220 години назад от Израел в технологично отношение.

34

Щерю е идиот

преди 2 години

Колко струва една ваксина?Има в нета намери си сам!Малък жокер даваш за цигари повече на седмица!!!!!!!!!!!

33

Щерю

преди 2 години

Ето, народе, къде отидоха милиардите долари от фалшивите ковид-ваксини - за Израел. Ваксинирайте се - по 10 пъти...

32

Българщина

преди 2 години

Без колебание избирам всеки път прогреса, ума, напредъка и желанието за развитие и живот, пред тези на омразата и светите мъст и смърт. За Израел!

31

Правда

преди 2 години

Слава на Бога че Неговия избран народ и свята земя Израел вече ще има по-добра защита от Железния купол,който прихваща около 90% от ракетите на антисемитите, но понеже ислямските терористични групи и диктаторски режими са много и нападат непрестанно Израел с терор,тунели под земя,дъжд от хиляди ирански,турски, руски ракети,танкове чрез Сирия,Ливан и др. оръжия за унищожени,крайно време е Израел да спре ислямските престъпници изцяло като връща обратно ракетите върху главите на престъпни терористи

30

Анонимен

преди 2 години

Уникални са израелците. През железния купол собствена разработка не може нищо да мине. По-добър от всяка система за противоракетна отбрана в света. Тази нова лазерна технология ще е също без аналог. Всяка втора ИТ компания с revenue над 1 милиард годишно е израелска. Наука, прогрес, образование, медицина- на топ световно ниво. А голтаците от арабските страни (не хитреците с нефта, въоръжени с америкснско модерно оръжие, а бедняците, близки до СеСеСеРе) едва, едва кретат.

29

факт

преди 2 години

До НаблюдателРусия пази собствения си интерес в Сирия,а не иранския.И се справя много добре.Сирия е нужна на Русия за една друга,много по-важна война.В тоя контекст пълна победа в Сирия е нежелана от руснаците.Там трябва непрекъснато да има някакви бойни действия,за да се маскира истинската цел на Русия.

28

факт

преди 2 години

Лазера е добро оръжие за космоса,обаче на земята е проблемно заради праха,облаците и нуждата от мощно захранване.Което не значи,че не може да се използва,макар и ограничено.А иранците да избират дни с прашни бури или облачност за да си мятат ракетите.Впрочем,на полета на ракета само с инерциална навигация не може да се повлияе по никакъв начин.А иранците не са твърде загрижени за точността.Въпросът е дали Иран ще има скоро маневриращи бойни глави.

27

Анонимен

преди 2 години

Само Путин може да се хвали. Другарите израелтяни не бива да го правят.

26

Анонимен

преди 2 години

До 36 Ти система железен купул можеш само да е сънуваш. Седни измисли нещо за България после плюи хората:) бай ганьооо

25

въртим едни схеми

преди 2 години

Далаверки правим. Нетаняху беше се вклинил в производството на специални сплави за военната индустрия, ама го разкарахме и сега Нафталито се уреди с дялове от лазерния бизнес :)

24

Анонимен

преди 2 години

Тия лазерни системи ще са като нашите самолети на хартия купени да мирлиарди

23

Анонимен

преди 2 години

На тези сатии най-интересни са коментарите :) както винаги се събират всички компетенции по въпроса без значение за какво става дума :))))

22

До 36

преди 2 години

Ама много ги разбирате бе :) тук само специалисти по ПВО сте се събрали :))))))

21

Анонимен

преди 2 години

Видя се колко работа им върши железния купол срещу реактивни снаряди изстрелвани от гаражно сглобени установки, ако и с лазера е същата ефективност са пари хвърлени на вятъра.

20

до 26

преди 2 години

Вие май си представяте ония лазерни фенерчета дет ги продаваха едно време :)))) не мога да разбера защо се правите на капацитети по теми от които хал хабер си нямате :)

19

do 32

преди 2 години

Ама много ги разбирате тия работи бе :) евала машалла :)

18

Хайде, хайде

преди 2 години

Дори лека заплашеност на атмосферата прави лазера твърде неефективно оръжие. Да не говорим за мъгла, дъжд или снеговалеж. А и отражателното покритие на ракетите е лесно и евтино.

17

ПорЦелан

преди 2 години

Работих в Израел до 2014-та. Някъде 2005/6-та имаше лазер който сваляше 2 от 100 ракети. При всяко "светкане" се отделяха повече вредни вещества отколкото при изстрелването на совалката. Енергийната установка беше някаква химическа. Тогава това нещо го отхвърлиха и след Втората ливанска война създадоха "Железен купол". За ракети дето падат по балистична крива става иначе е за скрап.