92

Стоян Стоянов

преди 2 години

За каква хитринка става дума във статията като сроред Регламент 1169 на ЕП много точно е изписано какви са възможностипе за изписване на вложените добавки. Производителите ве са дадължени да изписват добавката с Е номер, но за длъжни да посочат категорията поради която се влагат. Манипулация е че изписването с Е номер звучи по страшно. Напротив за незапознати мисля, че точно цялото наименование например на консерваванта натриев бензоат е по-стряскащо от Е номер.

91

Lina

преди 2 години

Хубаво е да се държите далече от всичко , на чиято опаковка не се събират всичките Е- та, в състава, а и от всичко опаковано и напарфюмирано. Много по - полезно е филия с домашен мед, например. Знам, че е до средства, но е и до информиран избор. Всичко , което може да оцелее на рафта с месеци е доста вредничко.

90

Анонимен

преди 2 години

Всеки ден ям вафли.

89

кръговрат

преди 2 години

Ами правете си курабийки със свинска мас, обаче трябва да знаете и какво е яло прасето, защото може да е пораснало с палмово масло и кръгът пак се затваря

88

СМЕХ...

преди 2 години

НИКОЙ ОТ БАБХ ---НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ , КАКВО ИМА ВЪВ ВАФЛИТЕ , НИТО ДА ДОКАЖЕ НАЛИЧИЕТО НА "ПАЛМОВО МАСЛО"---ЗАЩОТО НЯМА МЕТОДИКА ЗА ЛАБОРАТОРНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТОВА МАСЛО .....А , ИНСПЕКТОРИТЕ НА БАБХ , САМО ЧЕТАТ ЕТИКЕТИТЕ..ХА,ХА,ХААИ ДРЪНКАТ ПРОСТОТИИ!---/ ..НАЛИ И ЗАТОВА ИМ ПЛАЩАТ---ДА ХОДЯТ И ДА СИ ПЪЛНЯТ ТОРБЕТАТА /

87

Анонимен

преди 2 години

Не почти, а във всички вафли има палма.Друг въпрос е дали е хидрогенизирана или не защото това не се изписва на етикета.

86

Анонимен

преди 2 години

Парадокс. Научнотехническият прогрес, вместо да прави живота по-добър, го прави по-лош.

85

Nimand

преди 2 години

До az =====Приятел ако някой иска да си купи вафла с шоколад а му продадат вафла с имитация на шоколад ???? Как се нарича това ?? А ако някой иска да си купи сирене истинско а му продадат имитация с палма или бяла грес от някоя рафинерия как се казва това ?? Ами ако някой иска да си купи кози кашкавал а му продадат от краве мляко но с есенция и миризма на коза (10 бона струва подобно шишенце с есенция ) как се казва на това ?!?!?!?!

84

az

преди 2 години

До Nimand Добре де! Всички знаят, че вафлите не са полезна храна! Всъщност - всички знаят, че са вредна храна! Сега вафлите ли ще забранявате?! Който иска - нека яде вафли! Който не иска - никой не го принуждава! Да, има хора с непоносимост към палмово масло - ами те си знаят това и не ядат такива храни! Оставете останалите хора на мира!

83

Nimand

преди 2 години

Кажете ИСТИНАТА НА ХОРАТА - 99 % ОТ ШОКОЛАДА , ОТ МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ , ОТ ВАФЛИ И ПОДОБНИ *** АС ПЪЛНИ С ПАЛМА И ВРЕДНИ МАЗНИНИ , КАРАЩИ ОРАГНИЗМА ДА СЕ РАЗБОЛЯВА ТЛЪСТЕЕ И ДА Е НЕПРОДУКТИВЕН !! БДС ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ХОРАТА ПЛАЩАТ ЗА ХРАНА КОЯТО ГИ УБИВА ЗА ТОВА НА 35 ГОДИНИ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ИНФАРКТИ , УДАРИ И БОЛЕСТИ ХАРАКТЕРНИ ЗА 70 ГОДИШЕН ОРГАНИЗЪМ !!

82

Анонимен

преди 2 години

До хмЯдеш ***, пиеш ***, пушиш- "ваксините са вредни, няма да си вкарвам това нещо в организма"

81

"Инка"

преди 2 години

"детско" кафе, с други думи, какаоЩом бъркаш кафето с какаото кво да говорим, май само бълнуваш че си живял преди 89,"Инката" съдържа цикория и ръж и е разтворима инстантна напитка като нескафето.Какао сте и викали само у вас на Дондуков...Какаото за деца се именуваше "Шоко"- и беше смесено със захар

80

Анонимен

преди 2 години

До "кафе" от "Лютеница от магазина си купуваха само заклетите софиянци дето пъпа им е хвърлен на жълтите павета." С други думи, "произведеното по БДС" беше боок-ук и хората си правеха тяхно. Това го знаем, но от думите ви за БДС излиза, че е бил голямата работа. Оказва се, че живелите при социализЪма "си знаеха", че от нашия БДС нищо не ставаше. Ама така си кажете, а не обяснявайте колко добър стандарт е бил БДС.

79

Анонимен

преди 2 години

До "кафе" от "ОТ цикория беше полското "нескафе" "Инка", няма много общо с БДС." Инка не беше "нескафе", а точно "детско" кафе, с други думи, какао. Без какао вътре, разбира се. А това, че БДС допускаше да има на пазара такива неща показва що за "стандарт" беше.

78

"кафе" от

преди 2 години

и "какао" от цикория Има само в *** русофобски кратуни..Имаше ръж ,имаше и леблебия, така си пиеха хората кафето "по турски" ОТ цикория беше полското "нескафе" "Инка", няма много общо с БДС.Лютеница от магазина си купуваха само заклетите софиянци дето пъпа им е хвърлен на жълтите павета..Ай, и ние да сме живяли по това време..Ся яж полски ябълки, турски домати и немски йогурт и се изживявай кат гурман с наднормено тегло и висок холестерол...

77

хм

преди 2 години

Важното е да сме ваксинирани. Палмовата мазнина не е толкова важна. Голямо лицемерие. Храните ни пълни с ***. Алкохола фалшив. Цигари, наркотици наргилета - няма проблем. Обаче политиците са много загрижени за раята и държат да я ваксинират. Евала на такива управници.

76

Ох ох

преди 2 години

Плюща фафли кат разпран.Проблема е кво ши трябва да ям, кат станат много скъпи Е-тата и палмовото масло и спрат да ги слагат у фафлите..

75

САМО ПИТАМЕ:

преди 2 години

ИМА ЛИ УСТАНОВЕНА "МЕТОДИКА" В БАБХ---ЗА ЛАБОРАТОРНО ОТКРИВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА НИВОТО НА "ГМО" В ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ .....ИЛИ САМО СИ РАЗТЯГАМЕ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ЛОКУМИ ПО ФОРУМИТЕ И СЕ ПРАВИМ НА "МНОГОЗНАЕЩИ"....ХА,ХА,ХААААААА...САМО ЗА ДА ВЗИМАМЕ ЗАПЛАТИ И ПРЕМИИ...??!

74

Хм

преди 2 години

"Те изписват на етикета пълните имена на технологичните добавки, а спестяват по-кратките Е номера." Тоест ти казват директно какво има, а не чрез таблица заместител (за спестяване на място). Не виждам защо се представя за проблем това. Е- номерата не са задължителния формат. Това,че има *** които мислят, че Е-номерата обозначава нещо неестествено или незравословно е симптом на тяхната простотия.

73

Анонимен

преди 2 години

До 75 "Мене ме яд само ,че нямаме БИРАТА ,която пиехме при бай Тошо." Хахахахахаха. Липсват ти парцалите от некадърното производство и ниското качество ли? Бирата, която сега можеш да си купиш е в ПЪТИ по-добра, а за разнообразие да не говорим.