83

Sto ne naduete na gz

преди 15 години

Au, mi te populjarnite Balgari Ivan Kostovzi i DemuKradZi gi izgoniha da robuvat na EU i USA. To samo edin zar na Romskite ubijzi i obirachi e ostanal. Pak policijata i pravitelstvoto, vedno s vesniizite tuk se nasraha na praznika si za da mu rakopljaskat. Balgarinat e nezadminat po sadomazohizam v sveta!

82

Пфу на Азис на Индий

преди 15 години

Азисът побърза да направи негативна реклама и да САБОТИРА Красивия Общославянски празник. От отдавна е време тия Български светила, вместо да слушат ромските бръщолевици за хинду на Азис, да се обърнат към другите славянски държави за съвеместно честване, и да го експортират извън България. А те са се затворили в черупката си и продължават да се бият в гърдите, колко са уникални и работни. Слепци локални!

81

x

преди 16 години

Na tebe minaretata prechat mai.No trqbva da znaesh sahto,che,ako se mahnat minaretata,shte se mahnat i neproglednite krastove nad tsarkvite.Ne priznavam nikakva vqra,osven Islqma

80

до78

преди 16 години

вземи си твоята от теб съчинена измислица която не знам защо се опитваш да набиеш в главите на хората като историческа истина и да им разваляш празника.

79

преди 16 години

Чуден си бе, пиле! Споко, за Кирил и Методий има претендиращи - Македония, Русия. Сами да ги изхвърлим, ще се намерят още, бъди сигурен. !

78

боби

преди 16 години

Значи щом някой каже историческата истина веднага е родоотстъпник и предател.Никой не казва,че не е горд,че пишем на българска азбука.Просто фактите са че Кирил и Методий са византийци,а не българи.Тези които най-много вдигат врява за това,че били българи не дават нито един факт в подкрепа на това.Никой не отрича приноса им в българската история,но те не са българи и са имали чисто византийски подбуди за разпространяване на славянска азбука.Интересно обаче истинският създател на нашата азбука-Климент Охридски,за когото има голяма вероятност да е от български произход е потънал в забрава.Именно той създава кирилицата на която пишем в момента,но винаги остава някъде встрани.Именно такива хора трябва да са на почит и биха били във всяка друга държава,но българите не ценим истинските си герои,а побългаряваме хора ,нямащи нищо общо с нашата държава.

77

Доню Донев

преди 16 години

Стига с този Азис. КАЗАХ ви че е много свестен мъж ,ерудиран и антикомунист.

76

Vseki

преди 16 години

внимателно да се ползва името на бъдещия предизент - Азис. Да не съжалявате като дойде на власт при следващите избори! В момента няма по-популярен БЪЛГАРИН в Европа и в страната! Така, че умната!

75

-

преди 16 години

Честно казано от цялата статия не разбрах защо намесват Азис. При условие,че единствено от статията за него са казани 2-3 изречения, което е същото както и за проф. Карагьозов и проф.Мутафчиева. Нека журналистите пак си прочетат дипломата и тогава да пишат.А и ако съветите на Азис ще помогнат за нещо добро,не виждам какво е това "ужас" добавено при това двукратно в заглавието! Или някои са като коне с капаци - чули нещо от някого и го разпространяват безмозъчно до безкрай. Размърдайте си малко клетките в мозъка ако ги имате и започнете да пишете обективно - това е медия и знаете правилата за писане.След това 67 е прав поне според всеизвестните факти, преподавани в училище. Така че няма какво да обвинявате човека в "родоотстъпничество" щото по тая логика 90 % от българите са "родоотстъпници". Това се преподава в училище и това се знае, ако искате българи - моля отправете своите предложения до министъра на образованието за редакция на българското образование.

74

японците пишат със к

преди 16 години

аз не знам кой днешен българин или не би отрекъл това коетокатолическата църква и цял свят знае с векове и до ден днешенче българските двама братя са съставители и са извоювали за света българската славянската азбука.папа павел и папа бенедикт говорят български и редовно изнасят поздравите си до цял свят и на български.вие не знаете какво богатство е да може да се пише собственният си език със собственната си азбука.питайте за това японците които трябвало да пригаждат към японският език китайски ейроглифи.има и други примери.най глупави ще бъдеме ние българите ако се оставим да ни отнемат и обезпрявят българската азбука и оставяме да ни отнемат нашите велики българи братя кирил и методи.

73

преди 16 години

Кой език е канонизиран от римския папа след диспута с Кирил и е четвърти зедно с латински, гръцки и еврейски?Триезичната догма е изглеждала непоклатима. Така става, защото тогава България е мощна и с авторитет на европейска суперсила. После още много други изключения са направени заради България, затова и "невъзможните" неща според 69 могат да станат възможни.

72

преди 16 години

Поклон пред великото дело на Кирил и Методий - създателите на българската азбука и българската писменост!

71

преди 16 години

Светите братя Кирил и Методий са най-големите български просветители, създатели на българската азбука и писменост. Всичките им ученици са чисти българи. Нашата азбука се ползва и от славяните. На българската азбука са учили дедите ни, учили сме ние, учан децата ни и ще учат милиони българи след нас. Не ви ли е срам, 1-2 долни родоотстъпници да отричате всичко българско и от девет кладенци вода да носите, за да лъжете, че азбуката ни не била българска?! Само ние, българите, единствени в света можем да се гордеем, че имаме собствена българска азбука, писана от български просветители. А тези, които отричат този световноизвестен факт са жалки *** и родоотстъпници.

70

българин

преди 16 години

Кирил и Методий са ЧИСТИ БЪЛГАРИ. Освен това си и родоотстъпник. Българските братя Кирил и Методий са написали българската азбука за българите, а не за славяните. Учениците им Климент, Наум и Ангеларий, които също са чисти българи, родом от България, предават азбуката ни на българския княз Борис Покръстител за нашия народ. И я предоставят на славяните, защото те нямат дотогава азбука. Но както е ясно българите не са славяни. Затова славяните трябва да са ни винаги благодарни, че българският народ им е дал азбука и писменост.

69

боби

преди 16 години

Точно пък заради такива като теб в България не ценим истинските си герои,а някакви чужденци,нямащи нищо общо с България,но ги побългаряваме.Специално за Константин -приел името Кирил и брат му Методии всичко е ясно.Те са синове на византийски държавен служител от Солун-друнгаря Лъв.За майка им няма конкретни сведения-може да е била славянка,но никъде не е казано че е била с български произход.Като син на византийски аристрократ Константин отива да учи в най-сериозния университет на Византия-Магнаурската школа.Учениците там са били изключително византийци-и за да учи там невизантиец,то е трабвяло да е син на владетел на друга държава като Симеон.На невизантиец просто никога не биха позволили да учи там.След като завършва Константин постъпва на държавна служба и е представител на Византия при арабите,хазарите и в Рим.След това като добър лингвист му е наредено да измисли азбука за славяните чрез която Византия да може да прокара влиянието си в славянските страни.И братята отиват във Великоморавия а не в България,където биха дошли ако бяха българи.Така че прав си -нужно е човек да се образова и тогава да пише неща за които не е наясно.

68

Станислав Рангелов

преди 16 години

Номер 67 - ти си най-големия *** и невежа!!! Прочети малко история, извори. Баща им бил грък: ти си луд бе! Баща им е бил от старите българи, а майка им от славянските, тъпънар такъв. Е заради такива нещастници, които не само не знаят своята история, ами я хулят...Нямам думи просто.

67

Учения

преди 16 години

Ами и аз да кажа няколко приказки, че се начетох на глупости, писани от недообразовани тийнейджъри. Първо, Кирил и Методий не са българи, те са родом от Солун, баща им е грък, а майка им славянка, но не от българските. Второ, Кирил и Методий са създали глаголическата азбука или т. нар. 'глаголица', която обаче много кратко е просъществувала, понеже е била трудна за писане. А така наречената 'кирилица' и то не в днешния и вариант е създадена от св. Климент Охридски, който основно е заимствал от гръцката азбука, затова и толкова си приличат, като само е запазил някои букви от глаголицата на Кирил и Методий, и е добавил няколко свои. Така че не се излагайте и не говорете глупости. Кирил и Методий са искали да създадат азбука за всички славяни, не за българите конкретно, моля ви се. Само че западните славяни, приемайки католицизма, са приели и латинската азбука. На практика този ден по-скоро празнува делото на Кирил И Методий за това , че са искали да просветят славяните, не толкова че са създали азбука, на която днес фактически никой не писше. Ако искате да видите как изглежда глаголицата, идете на паметника на братята и там отстрани я има изписана от едната трана, а от другата е кирлицата на Климент Охридски. Айде, и четете малко повече.

66

преди 16 години

Нацията си в основата е психология =" То бива простотии ама чак пък толкова

65

Щерев

преди 16 години

Няма спасение от Донев .Навсякъде се изказва, все се оправдава Тоз такъв, онзи инакъв .Сега и празника разваля с някакви си Юдеи ,Комунисти. Хората говорят за празник ,той пак за себе си .

64

Доню Донев

преди 16 години

Някакъв си жалък и нещастен юдеокомунист или юдеокапиталист, а то е горе долу едно и също, е използвал моето име в 24. Но днес е празник, хубав и велик празник, и затова няма да използвам нецензрни думи. Още повече, че тук има много смислени и приятни мнения.А иначе ние, българите, не просто сме дали нещо на света, а сме дали много! И нацията в основата си не е само кръв, а най-вече психология! Но на празник не се мъдрува общотривиално, така че спирам. Само още една добавка. Много българи са недооценени, но може би е най недооценен Борис-Михаил. И последно - да не забравяме ние, дунавските българи, волжскокамските българи, наричани днес татари и да възстановим връзките си с тях - дори основателя на нашата държава Аспарух е загинал в защита на онази България.Но пак се разприказвах, макар че имам основание - нали някои ме наричат репресирана дядка. Така че честит празник на всички!