136

Стани богат

преди 2 години

Въпрос за 100000лв!Що е то македонец?

135

Анонимен

преди 2 години

До 218 Гоце Делчев по негова сопствена желба почива на вистинското место)))) Когато Гоце загива 1903 нито един дял от Македония не освободен. Може да си сигурен, че желанието ми се отнася за Пиринска Македония, истински свободната Македония.

134

Коминтерна

преди 2 години

След като Н. Вапцаров взима $ от съветския му гост. И влиза в Коминтерна, Казва " Мале от днес сом македонец" , брадовчетката му пита - Мале а аз каква съм?

133

Кунчо

преди 2 години

Какво значение какъв е бил кой е бил?Доста възхвалявана личност,всъщност е бил нищо!

132

Хм

преди 2 години

Родното му място не е ли в пределите на днешна Гърция, което пък тогава е било в пределите на Османската Империя? Гърция и Турция не искат ли да се включат в спора. Все пак няма други проблеми в днешно време, да си ги създаваме за кеф.

131

Македонец

преди 2 години

Ами Македониа и македонци има и во Блгариа и во Грциа, како региони, ама една е држава во светот коиа го носи името Македониа, па макар и северна. Факт, така да, Гоце Делчев по негова сопствена желба почива на вистинското место.

130

Анонимен

преди 2 години

Свободна Македония, но българска! Без българи няма Македония! И в Гърция има Македония. Добре е, че и македонци четат тук!

129

Македонец

преди 2 години

Гоце Делчев побарал неговите коски да почиваат во главниот град на слободна, независна Македониа. Што има тука неразбрано?

128

Канадец

преди 2 години

Че кой някога се е съмнявал. Просто българите там сега са се посръбчили и нарияат себе си македонци.

127

Анонимен

преди 2 години

Цялата фамилия на предците им е погребана тук, а само Гоце го предадоха комунистите и сталинистите!

126

ДО РОМ !

преди 2 години

Да прав си ,*** се определят като българи,но само когато минат границата на България, и хванат да крадат или просят в Германия

125

5779

преди 2 години

Разбира се,че Гоце е българин! Нещата му трябва да са в България,в музей и учениците да се водят там,за да знаят.

124

Урсула

преди 2 години

Гоце не е бил нито Българин нито Македонец, *** е бил,то е ясно.

123

Анонимен

преди 2 години

държавата и роднините трябва да поискат да се върнат костите на Гоце Делчев и всичи негови вещи в България. В това искане най-много трябва да е инациатива на роднините му за да не изглежда като заяждане от страна на България. България трябва да съдейства и подкрепи това искане на родните му.

122

Аноним

преди 2 години

Неграмотници! Ясно е, за какво сте мислили, като сте писали с една ръка в гащите - саркофаК, ама поне си проверявайте статиите за правописни грешки преди публикуване! Аман от неграмотни медии - едните на могат да пишат, другите - да четат, трети - да говорят (УА-кат, МЕ-кат)!... "Зоокът", а не медии... БЕЗ обида към животните, разбира се!

121

Анонимен

преди 2 години

До 207Какви са тия малко умни писаници?Американците не могат да имат претенции към личности от историята на Англия, просто защото англичаните са малцинство с американската нация.Според твоята логика янките трябва да претендират за историята на евронацийте и най-вече немската, защото немците са най-голям процент в образуването й.Немският на малко да стане официален език на първите американски щати. Английският печели с 1 глас, благодарение на счупената каляска на немски делегати, които не усп

120

Korean soup

преди 2 години

До Ами сега?: Ами американците не съм чул да претендират, че Хенри V е бил американец, или пък че на Крал Артур дядо му бил от Тексас. Не съм чул и да претендират, че в Англия има американско малцинство. Ти друго ли си чел?

119

Анонимен

преди 2 години

Злините които комунистите причиниха на България са безброй и неизмерими! И все още се опитват да пречат.

118

А

преди 2 години

До Ром"с Ти ако се определяш, като българин, или какъвто и да е, значи ли че си такъв?

117

Щирлиц

преди 2 години

Македония е населена от български,албански,турски етноси.Нацията е съвкупност от няколко етноса,които с времето са добили единно съзнание.Друг вариант е нацията да носи едно общо име,но етносите да са запазили своето народностно самосъзнание-горе -долу удачен пример за това е Римската империя.Пример за изкуствено създаден етнос са помаците,днешните македонци.Каква ще бъде съдбата им мога да предположа,но засега ще го спестя.