12

Анонимен

преди 2 години

горките гърци отдавна ги смаза ЕС и островите разпродадоха

11

До 11

преди 2 години

ДДС го наложиха като разбраха че капитализма в голямата част от света се провали и не е в състояние да генерира нужните печалби с които да се покриват разходите на държавите.В същото време всички тези държави са затънали и в много големи дългове. Просто парите не стигат за нищо и затова сложиха ДДС. Данък който да не може да бъде избегнат и да носи сигурни приходи. При добре работещ капитализъм ДДС не е нужно и дори и само 5% данък върху печалбите ще е достатъчен да покрие всички разходи.

10

А

преди 2 години

ЗАЩО изобщо се налага ддс върху стоките от първа необходимост ?! Това не е правилният начин да се управлява една държава ! Би трябвало да има само данък върху чистата печалба, и то с необлагаем минимум, иначе животът на дребните производители и търговци се превръща в тегло, а от това страдат не само те и потребителите, а и цялото общество, защото не може едно тяло да се чувства добре, когато дори малка част от него е зле !

9

Taню

преди 2 години

Айде, бе, те изнемогвали. С 4-цифрени пенсии в евро. Пълни ***!

8

Анонимен

преди 2 години

намат пари за ядене гърците мизерстват,скоро цяла европа ще е така

7

Анонимен

преди 2 години

Нека, да видят и те как сме ние

6

Към момента

преди 2 години

Средната нетна месечна заплата в Гърция е 741 Евро а в България е 592 Евро. А в същото време разходите за живот в Гърция са 48% по високи спрямо България измерено по абсолютна стойност на цените. Тоест ако вярваме на официалната статистика излиза че Гърците вече са по бедни от нас!

5

Анонимен

преди 2 години

Абе тия лъжата за спорт ли я имат. Каква първа необходимост. Пазарувам и пълня багажника на колата без проблем. Хранителните продукти са два пъти по евтини от Българските. Заплатите и пенсиите са 5 пъти по високи от Българските. На кой ги разправят тези на вас ли. Сега се сещам защо за да не пискате много и да си мислите че при вас е по евтино от колкото тук в Гърция.

4

ШШШШТ

преди 2 години

ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ ГЪРЦИТЕ! ДА ИМ НАМАЛЯВАТ ТАМ И ДА ГИ БОДАТ, УФЦЕТЕ!

3

Данъкоплатец

преди 2 години

Ние сме Ок, я какви данъци събраха НАП и какви бонуси си раздадоха тая година! Ще има сиртакита за НАП-джиите и тази година.

2

Анонимен

преди 2 години

До скоро пазарувахме от Турция,сега ще трябва да ходим в Гърция.Някога всичките ни комшии идваха да пазаруват тук,защото им беше евтино,а сега нещата се обърнаха и ние ходим при тях.

1

Анонимен

преди 2 години

Да се смеем ли, да плачем ли? Какво от първа необходимост не могат да си позволят гърците? Узо, Метакса и Таверни?