33

възмутен

преди 2 години

И така като останем без собствени кадри добре облечените бизнесмени ще ни внесат от чужбина и тогава досетете се какви ще са цените.Няма да можем и да помислим да отидем до болница!Поне 30% от сестрите са волю- неволю в чужбина-и останалите ли искате да изгоните?Как може да хулите и обиждате цяло съсловие заради един случай?ако някой шофьор прегази ваш близък всички шофьори ли ще хулите и обиждате?Що за журналисти сте?

32

възмутен

преди 2 години

Каквото и да е станало би трябвало тези които пишат да се стремят да представят правдиво събитието.А в случая човекът които е снимал разказва как жената която е починала е била докарана с кола,регистраторката е помогнала да я изкарат от колата ,взела и е тест за ковид.Това са няколко минути! А в заглавието се говореше че е чакала 40 минути! И така се настройва обществото срещу медиците.Сега дори и някой млад човек да иска да следва медицина ще се откаже!

31

Joan

преди 2 години

Просто в България няма спешна помощ. Лекарите не знаят как да реагират на спешните случаи, не различават спешно от неспешно състояние, понеже такава им е подготовката. Няма протокол за прием на умиращи хора в тежко състояние. Вината е на лекарите - ако нямат заплащане и условия на труд, трябва да отиват при министри, премиер, президент и да искат! Не да чакат пациентите да се борят за това. Цялото им съсловие безучастно гледаше как ГЕРБ съсипва здравеопазването.

30

Случаен минувач

преди 2 години

Случилото се безспорно е гадно, но има един проблем, който аз дори в София тука го забелязах - не достигат хора в спешните помощи. Малко хора се съгласяват да работят 12 часови смени за има няма 1 000 лв. заплати. А дори и да вдигнат заплатите, натоварването е голямо. В София вече се усеща недостиг на кадри, а в провинцията проблемът е по-остър. Много хора - квалифицирани - избягаха в чужбина. И все повече ще усещаме проблема с липсващи квалифицирани специалисти.

29

Анонимен

преди 2 години

Това което гледахте от Враца е абсолютно еднакво във всички градове извън София. В Русе, няма абсолютно никаква разлика, само дето чакаш да ти отворят, не да те регистрират, около час /говорим за делничен ден/, ако пък е почивен ден или празничен, тогава направо лягайте и умирайте. Аз бях с бъбречна криза на 24 май , имах чустовото че ще умра, лазех по земята в болницата, такива адски болки, лекар ме прегледа след 3- /три/ часа. И едно пренебрежение и досада , че ги безпокоя. Ако бях с нещо жив

28

Студент лингвистика

преди 2 години

Става въпрос за някакъв трагичен случай, но това не позволява на редактора да допуска информации с толкова много правописни грешки. Прочетете първото изречение ...Нататък не е по-различно ...О-о, език на моите деди...

27

Жорж

преди 2 години

Кви пробойни бе брат, те направо на решето приличат...пробойни ха.....

26

ъъъ

преди 2 години

Може би е крайно време да се обособи някакво звено, което да обслужва хората без осигуровки - било то на бюджетна издръжка, било то на основата на благотворителност, а Спешната помощ да се занимава само със спешните случаи.

25

Анонимен

преди 2 години

Точно защото имаме неработеща, претоварена, остаряла здравна и спешна система , беше важно да се ваксинирате. Сега берете плодовете на глупостта си.

24

Анонимен

преди 2 години

Сербезова като фармацефт що не почне с липсата на животоспасяващи лекарства Преди да стане министър самата тя каза че има липса на медикаменти сега като министър да ги осигури

23

Анонимен

преди 2 години

Глупусти пробойни има в цялата здравна система а ако някой получи масивна тромбоембоемболия никой не може го спаси Казусът е с мотаенето по документация вместо да се почне лечение пък после да се търси кой какво има да плаща

22

Анонимен

преди 2 години

А НЯМА ЛИ ДА ПИТАТТЕ КАНТАРА И ВИТАНОВ ЗАЩО? ТЕ НАЛИ ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАТ?

21

Анонимен

преди 2 години

Що не почна сербезова с пробойните, а почна в ваксите? Кое ен по- на далавера - да потъне кораба с пробойните, или да яхнем яхтата с милионите от ваксини?

20

Здраве

преди 2 години

Търговия със здраве е престъпно деяние.Престъпно е!

19

Анонимен

преди 2 години

За едни пазят Стаи във ВМАза други е осигурена опашка да умрат пред спешното отделениеравновесие

18

Анонимен

преди 2 години

Накрая всичките при вантика ще ходите.

17

В.

преди 2 години

Постоянен спешен кабинет трябва да има във всяка болницана която са дали разрешение Калмуците от МЗ,ЗК за Инсулт, Инфаркт, Апандисит, Перфорирана язва, Ортопедични травми. Ако не могат да ги осигурят-разпускай всичко. Да идват Руси, Хамершканци, Турци или Монголи.Местнатъ шайка на бесилото.

16

До 17

преди 2 години

Какво стига до спешните кабинети? 20% дето нищо не плащат ли, много удобно.

15

До 14

преди 2 години

Отиват в НЗОК. До спешните кабинети не стига почти нищо

14

Анонимен

преди 2 години

до До 11 Радвай се човече. Много хора платиха с живота си разбитото Цдравеопазване. Други останаха инвалиди.